Τα «μωρά» του ΠΑΟΚ απάντηση στην τοξικότητα

Metrosport Team24 Μαρτίου 2023

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης Δεν γίνεται να μην υπογραμμίσει κανείς αυτό το κοντράστ. Από την μία η τοξικότητα που εκφράζεται από τον Μαρινάκη και το περιβάλλον του και δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο και από την άλλη τα ταλέντα που παράγει διαρκώς ο ΠΑΟΚ και αποτελούν έναν από τους λίγους σοβαρούς λόγους να αισιοδοξεί ο Ελληνας φίλαθλος. Είναι το φωτεινό αύριο όχι μόνο του ΠΑΟΚ, σαν σύλλογος, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά και δείχνουν όσο πιο μεγαλοπρεπώς μπορούν την δουλειά που γίνεται επί χρόνια στις Ακαδημίες του Δικεφάλου.

Και δεν είναι μία δουλειά που γίνεται τα τελευταία ένα, δύο χρόνια, αλλά πάει μία δεκαπενταετία τώρα. Ειδικά την τελευταία πενταετία η παραγωγή είναι συνεχής και όσο ερχόμαστε πιο κοντά στο σήμερα, ακόμη πιο ποιοτική. Από που να αρχίσει κανείς. Από τον Μιχαηλίδη και τον Τσιγγάρα, τον Τζόλη που ξεπετάχτηκε απότομα, τον Λυρατζη και τον Τσαούση πιο μετά ; Τον Κούτσια που πλέον έχει πάρει τον δρόμο του προς τις ΗΠΑ ή τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις των Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια;

Δεν μπαίνει τέλος στην λίστα και φάνηκε αυτό από την παράσταση που έδωσε η εθνική Νέων του Τζίμα και άλλων οκτώ παιδιών (Μοναστηρλής, Τασιούρας, Κωττάς, Δεληγιάννης, Σμυρλής, Γκούμας, Σπυράκος, Γεωργιάδης που ήρθε από τον πάγκο) που συμμετείχαν στον αγώνα με την Εσθονια με την Ιρλανδία, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι και άλλοι δύο παίκτες της εθνικής U19 ο Συμεωνίδης του Παναθηναϊκού και ο Κεραμίτσης της Ρόμα έχουν περάσει από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ.. Θα φανεί και σήμερα που ο Μπαλωμένος και ο Παναγιώτου παίζουν με την Ελπίδων. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγαλύτερος αιμοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου, χάρη στη μεγάλη απόφαση του Σαββίδη να επενδύσει στις ακαδημίες του συλλόγου).

Σκάουτερ έξι ομάδων είδαν Τζίμα

Όσον αφορά στον Τζίμα, ο 17χρονος φορ πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της εθνικής Νέων στο ματς με την Εσθονία και δημιούργησε και πάλι «θόρυβο» με την καλή έννοια γύρω από το όνομά του. Δεν είναι τυχαίο ότι σκάουτερ από έξι συλλόγους (Άγιαξ, Ντόρτμουντ, Αταλάντα, Σάλτσμπουργκ, Άρσεναλ και Λιντς) βρέθηκαν στο «Waterford sport center» της Ιρλανδίας, όπου διεξήχθη η αναμέτρηση της εθνικής Νέων με την Εσθονία. Είναι βέβαιο ότι και στο αυριανό παιχνίδι με την Σλοβακία, θα είναι πάλι πολλά μάτια εκεί για τον νεαρό.

8/11 στην ενδεκάδα συν Κεραμιτση και Συμεωνίδη που παίζουν αλλού αλλά πέρασαν και αυτοί από ακαδημίες ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.