Τα «μηχανάκια» και οι.. ξεχασμένοι της φετινής Super League

Metrosport Team15 Ιουνίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Το ελληνικό πρωτάθλημα επανήλθε στη δράση με τις πρώτες δύο αγωνιστικές των Play-Offs και των Play-Out, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις αθλητικές συζητήσεις -αναλύσεις που είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων στην προ κορονοϊού εποχή. Στην πρώτη στροφή, ο Ολυμπιακός έφυγε νικηφόρα από την Τούμπα κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που έδειξε να είναι ο πιο επηρεασμένος από το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας σε σύγκριση με τους υπολοίπους. Ο Άρης κέρδισε με ανατροπή τον κλασσικά μαχητικό ΟΦΗ, το Αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό έμεινε στο Χ, ενώ και στην δεύτερη αγωνιστική του διημέρου το σκηνικό παρέμεινε πάνω κάτω το ίδιο. Πέρασαν σχεδόν 3 μήνες για να ξαναδούμε τους πέντε μεγάλους στο χορτάρι, ωστόσο δεν φάνηκε να έχουν αλλάξει και πολλά όσον αφορά την αγωνιστική τους φιλοσοφία.

Οι αρχικές ενδεκάδες παρέμειναν πάνω κάτω οι ίδιες, οι ιδέες και η στρατηγική των προπονητών επίσης και η άτυπη σύγκριση των βασικών επιλογών με αυτούς που έχουν γίνει ένα με τον πάγκο ήταν αναπόφευκτη. Το Metrosport.gr παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, των μεγάλων δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν την τάση να αφήνουν μέχρι και τα πνευμόνια τους στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και αυτούς που δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με την καρέκλα που βρίσκεται στην άκρη του εκάστοτε πάγκου. 

ΠΑΟΚ: Ο μαέστρος Μίσιτς, ο «βιονικός» Γιαννούλης και ο αδικημένος Λάμπρου

Τα βασικά γρανάζια:

Μίσιτς: Ο Γιόσιπ Μίσιτς αποτελεί την "ραχοκοκαλιά" του φετινού ΠΑΟΚ. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, οι ασπρόμαυροι θα τον στερηθούν για το υπόλοιπο της σεζόν, ωστόσο μέσα από την συνολική φετινή του παρουσία έχει ήδη καταφέρει να αφήσει το στίγμα του σε αυτήν. Ο Κροάτης μέσος είναι αδιαμφισβήτητα ο MVP της Τούμπας τη φετινή χρονιά, κάτι που έκανε τον Δικέφαλο να βγάλει χρυσάφι από τα ταμεία του για να τον κάνει δικό του με κάθε κόστος. Κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο παίρνει μαζί του το αγαπημένο του.. μοιρογνωμόνιο με το οποίο και έχει μοιράσει 7 ασίστ φέτος, συνολικά 267 πάσες ενώ παράλληλα έχει και 5 γκολ (περισσότερα από κάθε άλλον μέσο της ομάδας). 

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και αποτελούν σημάδια της αμέριστης ποιότητας του. Έχοντας αγωνιστεί στα 31 από τα συνολικά 37 επίσημα φετινά ματς του ΠΑΟΚ και συμπληρώνοντας στο χρονόμετρο του κάτι παραπάνω από 2.550 λεπτά συμμετοχής θεωρείται δικαίως ο ακρογωνιαίος λίθος για τον Άμπελ Φερέιρα και ως ένας από τους κορυφαίους χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ελπίζουμε να τον δούμε, όσο πιο σύντομα γίνεται, ξανά στους αγωνιστικούς χώρους! 

Δημήτρης Γιαννούλης: Φέτος είναι η χρονιά του. Ο Δημήτρης Γιαννούλης όφειλε από νωρίς να «ντυθεί» Βιειρίνια για να καλύψει το κενό του Πορτογάλου στην αρχή της σεζόν και όχι μόνο αντεπεξήλθε των προσδοκιών αλλά κατάφερε να πάρει την φανέλα βασικού στο..σπίτι του! Είναι ο παίκτης που δεν σταματάει να τρέχει και ο όρος "βιονικός" μπορεί να φαντάζει υπερβολικός αλλά τον χαρακτηρίζει απόλυτα και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Τα φετινά στατιστικά του..ζαλίζουν! Αρκεί να αναφέρουμε ότι απουσίασε μόλις από 3 ματς στη σεζόν που διανύουμε, έχοντας ξεκινήσει βασικός στα προηγούμενα 35. Έχει ήδη καταγράψει 3.124 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις, με 5 ασίστ, 1 γκολ και αμέτρητα χιλιόμετρα στην φερέτρα του. Πρόκειται για το παρών και το μέλλον του ΠΑΟΚ! 

Δημήτρης Λημνιός: Ένας ακούραστος εργάτης. Αυτός είναι ο Δημήτρης Λημνιός που συγκεντρώνει σε κάθε ματς, βάσει αριθμών, 88% πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός. Φέτος πάει με σπασμένα τα φρένα δείχνοντας αποφασισμένος να καταρρίψει όλα του τα προσωπικά ρεκόρ. Με 26 συμμετοχές σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει ξεπεράσει ήδη την περσινή του απόδοση (20) και δείχνει να μην ξεμένει με τίποτα από δυνάμεις. Με ισάριθμες επιδόσεις σε γκολ και ασίστ (6), η σταθερότητα σε συνδυασμό με τα ακούραστα πνευμόνια του είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν και τον τοποθετούν δίπλα στους προαναφερθέντες ως έναν από τους πλέον απαραίτητους για τον φετινό ΠΑΟΚ. 

Οι "παγκίτες": 

Μίροσλαβ Στοχ: Σαν να μην γύρισε ποτέ. Αυτή η σκέψη σου έρχεται στο μυαλό 10 μήνες μετά την επιστροφή του Σλοβάκου στην Τούμπα. Ως ένα «φάντασμα» του εαυτού του δεν τον είδαμε ποτέ να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του και δεν κέρδισε σε καμία περίπτωση και σε κανένα σημείο της σεζόν την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Φέτος έκανε αρνητικό ρεκόρ καριέρας με τις μόλις 6 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις, οι μισές εκ των οποίων ήταν ως αλλαγή, τη στιγμή που πέρυσι στο ίδιο χρονικό σημείο της χρονιάς μετρούσε ήδη.. 49! Μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση το μέλλον του στην Θεσσαλονίκη είναι από αβέβαιο έως απίθανα δύσκολο να υπάρξει.

Λάζαρος Λάμπρου: Ίσως ο πιο αδικημένος της σχετικής λίστας. Ο νεαρός άσσος δεν πήρε τις ευκαιρίες που ο ίδιος ζητούσε και πολλές φορές δικαιούτω βάσει των εμφανίσεων του και στην εξέλιξη της φετινής χρονιάς έγινε.. ένα με τον πάγκο. Ερχόμενος με φορά από την Ολλανδία και την Φορτούνα Σιτάρντ, πίστευε ότι αυτή θα είναι η χρονιά του ωστόσο τα 528' και οι συνολικά 12 εμφανίσεις του μοιάζουν λίγες μπροστά στο ταλέντο και την όρεξη αυτού του παιδιού. Στα ματς που αγωνίστηκε πρόλαβε να σκοράρει 3 φορές, μοιράζοντας και μία ασίστ και τους τελευταίους μήνες ζει με την ελπίδα ότι θα έρθει και η δική του στιγμή. 

Ροντρίγκο Σοάρες: Από καλύτερο μπακ της Liga Nos, σε λύση ανάγκης για τους Θεσσαλονικείς. Ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός είχε εξ' αρχής με την άφιξη του στην Θεσσαλονίκη δύσκολο έργο και αρκετό ανταγωνισμό στον οποίο και τελικά απέτυχε να αντεπεξέλθει. Μόλις 4 συμμετοχές σε 28 αγώνες, προτιμήθηκε μόνο για τα ματς Κυπέλλου, παραμένοντας συνεχώς στην σκιά του αρχηγού Αντρέ Βιειρίνια και του σταθερά βασικού Λέο Μάτος. Σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό καλό Ροντρίγκο που έβγαζε μάτια με την φανέλα της Deportivo Aves!

Άρης: Από τον Ματίγια μέχρι τον Μαντσίνι, 15 χιλιόμετρα δρόμος

Τα βασικά γρανάζια:

Χαβιέρ Ματίγια: Το κλειδί στην μεσαία γραμμή για τον Άρη ακούει στο όνομα του Ισπανού χαφ! Ο Χαβιέρ Ματίγια είναι αυτός που ξεκινάει σχεδόν κάθε επίθεση των κιτρινόμαυρων, μοιράζει τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον συμπαίκτη του (221) και οδηγεί την ομάδα του για άλλη μια χρονιά στην Ευρώπη. Έχει αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια φέτος και τα συνολικά 2.957' συμμετοχής του, δείχνουν σε μεγάλο βαθμό τον "εθισμό" που έχει στο να καταπίνει χιλιόμετρα. Πέρυσι έχασε μόλις ένα ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ φέτος απουσίασε από τρία. Τον λες και συνεπή.

Λίντσει Ρόουζ: Ο αγαπημένος παίκτης κάθε προπονητή. Είναι αυτός που θα κάνει τα πάντα στο γήπεδο, θα ακολουθήσει πίστα το πλάνο της ομάδας, θα τρέξει και για τον συμπαίκτη του. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός που έχει.. μεταλλαχθεί μέχρι και σε κεντρικό χαφ για τις ανάγκες της ομάδας του είναι αποφασισμένος να τρελάνει ολόκληρη την στατιστική υπηρεσία. 

Με μια σύντομη ματιά στα μέχρι τώρα στατιστικά του, διαπιστώνει κανείς ότι έχει αγωνιστεί σε ποσοστό 96% (!!) ως βασικός στα 36 φετινά ματς του Άρη! Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τρίτος σε χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα πίσω μόνο από δύο τερματοφύλακες, τον Ζοσέ Σα του Ολυμπιακού και τον Κρίστινσον της ΑΕΛ. Παρόλο που αγωνίζεται - κυρίως - στην άμυνα έχει κατορθώσει να σκοράρει 3 φορές και να μοιράσει 4 ασίστ σε μια σεζόν που φαίνεται να του ανήκει.

Λούκας Σάσα: Ένα αληθινό «pitbull» των αγωνιστικών χώρων. Ο Λούκας Σάσα ήρθε για να μείνει στην Θεσσαλονίκη και με τις εμφανίσεις του μας αποδεικνύει ότι το Βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο είναι αναγκαίο για κάθε σύλλογο που θέλει να πετύχει. Είναι ο άνθρωπος που δεν σταματάει να τρέχει, ενδεικτικό το γεγονός ότι κατά μέσο όρο καταγράφει κάτι παραπάνω από 7.5 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι. Αφήνει το γήπεδο πάντα με ιδρωμένη φανέλα και άνετα θα τον τοποθετούσαμε στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Δεν σκοράρει συχνά (4 γκολ φέτος) αλλά όταν το κάνει φροντίζει να το μνημονεύουμε για καιρό! 

Οι "παγκίτες":

Ντάνιελ Μαντσίνι: Ήρθε με αρκετές προδιαγραφές και παραστάσεις το Καλοκαίρι αλλά δεν κατάφερε ποτέ να αφήσει το στίγμα του στο Κλεάνθης Βικελίδης. Προερχόμενος από το Γαλλικό πρωτάθλημα από το οποίο δεν είχε και τις καλύτερες αναμνήσεις, ήλπιζε ότι θα βρει την ποδοσφαιρική του γαλήνη στους κίτρινους αλλά τα μόλις 662 λεπτά συμμετοχής του, από τα οποία τα περισσότερα καταγράφηκαν ως αλλαγή, φανερώνουν ότι ακόμα ψάχνεται. 

Μάρτιν Τόνσο: Παρόλο που έφυγε σαν ήρωας από τον Αστέρα Τρίπολης, στον Άρη δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να αναδείξει την ποδοσφαιρική του αξία. Βρίσκεται συνεχώς στα δεύτερα πλάνα του Μίκαελ Ένινγκ και ψάχνει ακόμα το πρώτο του φετινό γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Με μόλις 252' στην φετινή Super League, φαντάζει απίθανο να συνεχίσει και του χρόνου στην Θεσσαλονίκη. 

Νίκο Μαρτίνες: Ο Αργεντινός επιθετικός αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό της φετινής χρονιάς. Έχει αγωνιστεί σε 14 ματς αλλά μόλις σε ένα ως βασική επιλογή του Γερμανού προπονητή και η συνεισφορά του στην επιθετική δράση της ομάδας του είναι κυριολεκτικά μηδενική! Την ίδια στιγμή που τέτοιο καιρό πέρυσι αποτελούσε μια υπολογίσιμη δύναμη για τον Σάββα Παντελίδη έχοντας, σε διπλάσιο βαθμό, καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με φέτος. 

Ολυμπιακός: Το μυστικό κρύβεται στη μεσαία γραμμή

Τα βασικά γρανάζια:

Μαντί Καμαρά: Μία αστείρευτη πηγή δύναμης και αντοχών. Αυτός είναι ο Μαντί Καμαρά που αποτελεί ένα από τα κλειδιά του Πέδρο Μαρτίνς στην εξαιρετική φετινή πορεία των Πειραιωτών. Με 40 συμμετοχές ήδη σε όλες τις διοργανώσεις μοιάζει να είναι ακούραστος σε αυτόν τον συνεχή μαραθώνιο των αναμετρήσεων, στον οποίο και ανταπεξέρχεται εξαιρετικά. Δεν έχασε ματς από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και έχει αγωνιστεί σε 22 από τους 27 αγώνες της ελληνικής Super League! 

Αντρέας Μπουχαλάκης: Φέτος είναι η χρονιά του. Ο Κρητικός κεντρικός χαφ έχει κερδίσει με την αξία του την φανέλα του βασικού και την εκτίμηση όλων των φιλάθλων. Η στατιστική του υπηρεσία φανερώνει την ανοδική πορεία του καθώς και την σταθερότητα στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του. Κατέχει την πρωτιά στην κατηγορία με τις περισσότερες πάσες στο πρωτάθλημα (290) και επιπλέον είναι δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής με 2.059' πίσω μόνο από τον αιώνια βασικό Ζοσέ Σα!

Κώστας Τσιμίκας: Ίσως το πιο "καυτό" και πολυζήτητο όνομα αυτή τη στιγμή στο λιμάνι. Κάνει πράματα και θαύματα φέτος και μοιάζει να μην ακουμπάει καν το ποδοσφαιρικό του ταβάνι. Τρέχει περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή των ερυθρολεύκων την ίδια στιγμή που η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ! Σταθερά βασική επιλογή του προπονητή του, έχει..κουνήσει σεντόνι σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς και έχει δώσει 7 φορές έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του. Σίγουρα το όνομα του θα ακουστεί σε δεκάδες μεταγραφικά σενάρια μέσα στις επόμενες ημέρες...

Οι "παγκίτες":

Μπόμπι Άλεν: Σαν να μην ήρθε ποτέ. Σε μια χρονιά που ο Ζοσέ Σα «βγάζει μάτια», ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολο να τον δούμε να πρωταγωνιστεί, ωστόσο οι 0 συμμετοχές του στο φετινό πρωτάθλημα δείχνουν ότι ήρθε στην Αθήνα μόνο για τις.. προπονήσεις. Έχει συμπληρώσει μόλις τέσσερις συμμετοχές όλες στο Κύπελλο Ελλάδας, από τις οποίες στις δύο κράτησε ανέπαφη την εστία του. 

Μπρούνο: Ήρθε με φορά από το Περιστέρι και τον Ατρόμητο αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει στον Πειραιά. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει σηκώσει από τον πάγκο μόλις 3 φορές για να του χαρίσει 140' συμμετοχής που σε σύγκριση με τα περσινά του δεδομένα μοιάζουν σαν.. σπόρια! 

Καφού: Παράτησε την Βαρσοβία και την Λέγκια για να γίνει η τρίτη αλλαγή του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος ήρθε τον Χειμώνα στην χώρα μας και από τότε βλέπει συνεχώς την πλάτη των υπόλοιπων χαφ της ομάδας. Τα 118 λεπτά συμμετοχής του φανερώνουν την ποδοσφαιρική απραξία του μέσα σε αυτούς τους 5 μήνες στην Ελλάδα. 

ΑΕΚ: Οι σταθερές των Λιβάγια - Μπακάκη και οι «μεταγραφές φάντασμα»

Τα βασικά γρανάζια:

Πέτρος Μάνταλος: Ο αρχηγός της Ένωσης θυμήθηκε τα παλιά. Ο φετινός Μάνταλος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ και σίγουρα αξίζει μια θέση στην 3άδα με τα μηχανάκια της σεζόν. Με 10 γκολ και 11 ασίστ σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο διανύει την καλύτερα του χρονιά με την κιτρινόμαυρη φανέλα και κρατάει ζωντανή την ομάδα του στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Έχει χάσει μόνο 6 από τα συνολικά 27 παιχνίδια της Ένωσης στη φετινή Λίγκα. 

Μάρκο Λιβάγια: Η κλασσική και αδιαμφισβήτητη αξία του Κροάτη άσσου. Πρόκειται για τον φυσικό ηγέτη της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και το αγαπημένο παιδί της κιτρινόμαυρης εξέδρας. Έχοντας συμπληρώσει 2.631' φέτος, παίρνει πάνω του τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του, γεγονός που φανερώνεται και στα τέρματα που έχει πετύχει μέχρι σήμερα τη φετινή σεζόν (7, δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Ολιβέιρα). Ένας ατίθασος χαρακτήρας που,σίγουρα, ξέρει πολλά κιλά μπάλα!

Μιχάλης Μπακάκης: Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά όπου ο Έλληνας διεθνής αμυντικός κατακτά μια ιδιαίτερη πρωτιά. Με 2.074 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα βρίσκεται πάνω από κάθε άλλον στην σχετική λίστα, κάτι που είχε πετύχει και την σεζόν 2018-19! Φέτος, έχει παίξει σε 23 παιχνίδια όλα ως βασικός.  

Οι "παγκίτες":

Παουλίνιο: Αφού οι Ζεράλδες και ο Σιμάο έφυγαν κακήν κακώς τον Χειμώνα και ο Βέρντε βρήκε το ρόλο του με τον Μάσιμο Καρέρα, ο Πορτογάλος ήταν ο... επιλαχών. Δεν κόστισε πολλά χρήματα στην ΑΕΚ, ερχόμενος ελεύθερος από την Τσάβες και παίρνοντας ένα συμβόλαιο που δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Ωστόσο ως ένας ποδοσφαιριστής με συγκεκριμένες δυνατότητες δεν έξυσε ποτέ το ταβάνι του και παραμένει στη σκιά των λοιπών ανταγωνιστών του.

Βίκτωρας Κλωναρίδης: Ξεχασμένος στην άκρη του πάγκου. Ο Κλωναρίδης δεν μπήκε ποτέ στα πλάνα της φετινής σεζόν και αν εξαιρέσουμε ένα ματς κόντρα στον Βόλο στα τέλη του Φλεβάρη δεν είχε σχεδόν τίποτα άλλο να αναδείξει. Έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έντεκα συνολικά με μόλις δύο γκολ στο ενεργητικό του και μοιάζει να είναι μία «φθηνή» ποδοσφαιρική χρόνια για τον ίδιο που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει. 

Κώστας Γαλανόπουλος: Μία ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή για τον οποίο ισχύει η γνωστή ρύση: "Κάθε πέρυσι και καλύτερα". Ο διεθνής μέσος βρίσκεται έξω από τα νερά του και απ ότι φαίνεται και εκτός πλάνων του προπονητή του. Ο Μάσιμο Καρέρα του έχει δώσει μόλις 5 φορές φανέλα βασικού φέτος και δείχνει να προτιμά τον νεαρό Σιμάνσκι πάρα τον ίδιο για τα δύσκολα. Με 704 συνολικά λεπτά αγωνιστικής δράσης έχει συνηθίσει πλέον να κάθεται στην άκρη του πάγκου περιμένοντας και ελπίζοντας συνεχώς για ένα νεύμα του προπονητή του. 

Παναθηναϊκός: Η συμβολή του αρχηγού και η ποδοσφαιρική ανυπαρξία του Κολοβού

Τα βασικά γρανάζια:

Δημήτρης Κουρμπέλης: Η έννοια του αρχηγού. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποτελεί το δεξί χέρι του Γιώργου Δώνη και τον "προπονητή" του τριφυλλιού εντός των τεσσάρων γραμμών. Τα 2.584 λεπτά συμμετοχής του βρίσκονται κάτω μόνο από αυτά του Σωκράτη Διούδη που δεν έχει χάσει αγώνα. Ένας ακούραστος εργάτης που εκτός από χρήσιμες συμβουλές και εμπειρία πρεσβεύει και την ηγετική μορφή που ο τωρινός Παναθηναϊκός τόσο έχει ανάγκη. Έχει απουσιάσει μόλις από πέντε φετινούς αγώνες και προσφάτως ανανέωσε και το συμβόλαιο του με την πράσινη ΠΑΕ! 

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Ο νεαρός που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Ο 23χρονος επιθετικός έχει βαλθεί να σπάσει κάθε προσωπικό ρεκόρ και οι 28 συμμετοχές στα 32 επίσημα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού φανερώνουν την.. δίψα του για διάκριση. Έχει καταφέρει να βρει 7 φορές δίχτυα και στα δύσκολα είναι αυτός που παίρνει την ομάδα στα χέρια του πάρα το νεαρό της ηλικίας του. Το μέλλον είναι δικό του και δείχνει να έχει την όρεξη και τα ψυχικά αποθέματα για να το κυνηγήσει... 

Χρήστος Δώνης: Ο υιός Δώνης που πάρα το κράξιμο κατά καιρούς έκλεισε στόματα με τη φετινή του παρουσία. Σταθερά καλός και βασικός έχει λείψει μόλις από 2 ματς στη σεζόν και αυτά λόγω τραυματισμού. Πέμπτος σε πάσες στο πρωτάθλημα, αφήνει μέχρι και τα.. πνευμόνια του στο χορτάρι για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του πατέρα - προπονητή του. 1.984 λεπτά στην Super League με δύο γκολ και μια ασίστ για τον Χρήστο Δώνη που ανταποκρίνεται καλύτερα σε καταστάσεις πίεσης. 

Οι "παγκίτες":

Δημήτρης Κολοβός: Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε μετά από σχεδόν 5 μήνες απουσίας, οι οποίοι δεν προήλθαν από τραυματισμούς αλλά κυρίως από την μη εμπιστοσύνη του προπονητή του. Έχει καταφέρει να σκοράρει μόλις μία φορά και αυτή στο κύπελλο κόντρα στην Παναχαϊκή, ενώ και τις 13 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα τις είχε συμπληρώσει τον περασμένο Δεκέμβριο, μέχρι να πατήσει ξανά το χορτάρι του ΟΑΚΑ και αυτό για έξι λεπτά στο προχθεσινό παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά»! Το συμβόλαιο του στους πράσινους έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2021 και μένει να δούμε αν θα το τηρήσει ή θα το παρακάμψει μετά την ομολογουμένως αποτυχημένη φετινή χρονιά. 

Νούνιες: Ο Πορτογάλος αμυντικός χαφ μάλλον θα ξεχαστεί εύκολα από τους φιλάθλους της ομάδας, καθώς η συνεισφορά του στον σύλλογο είναι από αδιάφορη έως ανύπαρκτη. Αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο μισό της σεζόν και από τότε και έκτοτε ελάχιστες φορές ντύνεται για αλλαγή. Δέκα συμμετοχές σε συνολικά 28 αγώνες στο πρωτάθλημα και οι οιωνοί δείχνουν ότι θα φύγει.. νύχτα από το τριφύλλι. Μένει να δούμε αν θα μας διαψεύσει και προπάντων αν θα του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία μέσα στην διαδικασία των Play Off από τον Γιώργο Δώνη.

Αυτή ήταν,λοιπόν, η αναλυτική λίστα με τους παίκτες - κλειδιά αλλά και τις "απογοητεύσεις" της φετινής χρονιάς που για τον έναν ή για τον άλλον λόγο άφησαν το δικό τους στίγμα στον πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος. Μένει να φανεί και η τελική του εικόνα για να βγάλουμε ακόμη πιο χρήσιμα συμπεράσματα...   



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.