Τα μεγάλα παιχνίδια δεν τον φόβισαν ποτέ

Metrosport Team06 Μαρτίου 2022

Κρίνοντας από την αγωνιστική παρουσία του στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, στα Playoffs, ο Αρης θα κληθεί να διαχειριστεί παιχνίδια που ταιριάζουν στα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά καθότι δεν θα έχει απέναντί του κλειστές άμυνες μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν οι βασικές αδυναμίες του.

Εχοντας εξασφαλίσει θέση στα Playoffs, απομένει να φανεί αν οι «κίτρινοι» θα διατηρήσουν ή θα αυξήσουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα απέναντι στον Παναθηναϊκό κι αν επίσης θα καταφέρουν να προσπεράσουν την ΑΕΚ. Αυτό θα φανεί αναλόγως του αποτελέσματος του σημερινού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης». Καθώς απομένει να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η έκτη ομάδα που θα συμμετέχει στην τελική φάση του Πρωταθλήματος, το βέβαιο είναι ότι ο Αρης θα δώσει παιχνίδια που ταιριάζουν στα δικά του ομαδικά χαρακτηριστικά. Απέναντι σε ομάδες που δεν διακρίνονται για τις κλειστές άμυνες τους. Εκεί εντοπίστηκε το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Αρη με συνέπεια τη συγκέντρωση εννιά λιγότερων βαθμών σε σχέση με την περσινή συγκομιδή του. 

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου το γεγονός ότι στους αγώνες μεταξύ των Αρη, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, οι «κίτρινοι» είναι τρίτοι σε συγκομιδή βαθμών (έχοντας αγώνα λιγότερο μαζί με τον Ολυμπιακό) παρότι στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες και την ΑΕΚ υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος από τους διαιτητές. Μοναδικό παιχνίδι στο οποίο δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ήταν το εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό όπου εκεί παρατάχθηκαν αποδεκατισμένοι λόγω της διασποράς του Covid 19 στην ομάδα.

Γενικώς όμως για τον Αρη είναι απαραίτητο να παρουσιαστεί πιο ουσιαστικός σε σχέση με την πρότερη παρουσία του στα Playoffs. Στην περίοδο 2019-20 κατέβηκε με σύνθεση ανάγκης οπότε δεν αποτελεί κριτήριο, ενώ πέρυσι συγκέντρωσε μόλις δέκα βαθμούς σε σύνολο δέκα αγώνων με συνέπεια την απώλεια του βαθμολογικού πλεονεκτήματος που είχε αποκτήσει από την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Φέτος είναι επιτακτικό να εμφανιστεί πιο συνεπής δεδομένου του ότι ενδέχεται να μειωθούν σε τρία τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα δοθούν μέσω της Superleague σε περίπτωση δηλαδή που ένα εισιτήριο «φύγει» μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.