Τα λογικά και τα ερωτηματικά στην διαχείριση Φερέιρα

Κώστας Πετρωτός26 Ιανουαρίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει παρουσιάσει δείγματα μοντέρνου ποδοσφαίρου με τον ΠΑΟΚ. Το 4-4-2 και ο τρόπος που το εφάρμοσε όταν πρωτοανέλαβε την ομάδα είναι μία ηχηρή απόδειξη γι’ αυτό. Επιπλέον, πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει να διαχειριστεί ένα μεγάλο ρόστερ, οφείλει να κάνει ροτέισον για να έχει ενεργούς όλους τους παίκτες, ενώ παράλληλα έχει και μία ακόμη υποχρέωση. Ποια είναι αυτή; Να δώσει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής στον Βιεϊρίνια και τον Μαουρίσιο για να είναι απόλυτοι έτοιμοι στα πλέι οφ.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα μπορούν να δικαιολογηθούν και εμφανίσεις όπως με την Λαμία ή τον Αστέρα. Όμως, υπάρχουν και ορισμένα σοβαρά ερωτηματικά στα οποία, προσωπικά δεν μπορώ να δώσω πειστική απάντηση. Γιατί είναι ανάγκη να μετατεθεί ο Μίσιτς στην θέση «10», ενώ ήταν ο βασικότερος στην αλυσίδα της ανάπτυξης της ομάδας από την θέση «8» και να μείνουν εκτός ενδεκάδας ταυτόχρονα οι δύο επιτελικοί μεσοεπιθετικοί αυτής της ομάδας, ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας;

Το δεύτερο ερώτημα αφορά στην ξαφνική αλλαγή διάταξης. Εκεί που έχτιζε πάνω στο 4-4-2 με μικρές προσαρμογές, πλέον γίνεται μία στροφή σε σχήμα με τρεις μέσους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.