Τα λόγια είναι περιττά, απαιτείται αντίδραση

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2020

Το ντέρμπι χάθηκε, ο ΠΑΟΚ έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, απομένει μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια και στη συνέχεια, δέκα καυτοί αγώνες στα πλέι οφ για την διεκδίκηση της πρωτιάς. Ο δρόμος του ΠΑΟΚ, σε αυτό το χρονικό σημείο, είναι ανηφορικός.

Η διαπίστωση πως η ομάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες και βασικά της ατού υστέρησαν, μαζί τους και ο προπονητής που έχει την ευθύνη για την τακτική που εφαρμόζει η ομάδα, δεν αλλάζει. Το ζητούμενο είναι πως θα αλλάξει ρότα η ομάδα. Πως θα μπορέσει να βγάλει χαρακτήρα πρωταθλητή. Πως θα καταφέρει να ξεπεράσει το σοκ, την απογοήτευση και να δείξει και πάλι τα “δόντια” της. Με ποιο τρόπο θα μπορέσει ο Φερέιρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών. Ολα αυτά είναι θέματα της ομάδας. Είναι βασικά θέματα εσωτερικής λειτουργίας. Γνωρίζοντας το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας αυτή την στιγμή, φράσεις δυσαρέσκειας, ατάκες, διαλόγους και γενικότερα μίας νοοτροπίας που δεν βοηθά ώστε ο ΠΑΟΚ να επιχειρήσει μία αντεπίθεση διαρκείας, είναι φανερό πως πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να “γυρίσει το κουμπί”.

Τα λόγια είναι περιττά, απαιτείται αντίδραση. Από όλους. Από τον προπονητή που πρέπει να καταλάβει πως δεν προπονεί την Μπράνγκα, αλλά τον ΠΑΟΚ, από τους παίκτες που τα έχουν όλα στα πόδια τους και πρέπει να δείξουν μέσα στο γήπεδο, πολύ απλά πως είναι οι καλύτεροι. Να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να αφήσουν τις γκρίνιες εσωτερικής φύσεως, να αποδεχθούν πως μετά από μία ήττα σε ντέρμπι ο κόσμος μπορεί να τους αποδοκιμάσει, να γίνουν και πάλι ένα. Και φυσικά από την διοίκηση, τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη που γνωρίζει τα πάντα, έχει άποψη για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό και καλείται να συμβάλει για να επιστρέψει δυναμικά η ομάδα.

Ενα αρνητικό αποτέλεσμα, μία ήττα δεν φέρνει την καταστροφή. Προκαλεί απογοήτευση, πικρία γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των προσδοκιών, όμως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Η επιστροφή στις προπονήσεις από σήμερα θα τους δώσει την ευκαιρία για την πρώτη προσπάθεια ανασύνταξης. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη μέχρι το τέλος. Και κάτι ακόμη. Οσο ανθρώπινα κι αν επηρεάζονται οι παίκτες από τις δικαστικές υποθέσεις, ας κλείσουν τα αυτιά τους, ας περιφρουρήσουν την προσπάθεια που έκαναν από την αρχή της σεζόν και ας ξεκινήσουν μία αντεπίθεση διαρκείας, γιατί μαθηματικά τίποτα δεν έχει κριθεί. Ολα παίζονται μέχρι το τέλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.