Τα λεφτά τελειώσανε; Αλήθεια; Και τα δις του Ταμείου Ανάκαμψης πού θα τα δώσετε;

Δημήτρης Κανελλάκης02 Ιουλίου 2021

Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι δηλώσεις υπουργών ή κυβερνητικών βουλευτών, άλλοι εκ των οποίων διακριτικά και εμμέσως, άλλοι... φόρα παρτίδα, μας λένε ότι τα λεφτά του Κράτους τελειώσανε και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να φροντίσουμε εμείς οι πολίτες να μην ξεσπάσει τέταρτο κύμα πανδημίας από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο γιατί αλλιώς ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Λες και μπορεί ο κάθε πολίτης να επιβάλλει σε κάποιον άλλο να εμβολιαστεί. Λες και είναι δουλειά του ελεύθερου επαγγελματία, ή του επιχειρηματία, με το ζόρι να πείσουν τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν.

Οχι κύριοι υπουργοί και κύριοι βουλευτές. Δεν είναι δική μας δουλειά να κάνουμε καμπάνια για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων. Δική σας δουλειά είναι να βρείτε τα κατάλληλα μηνύματα, το ιδανικό concept για να αλλάξετε γνώμη σε αυτούς που μετά από όσα περάσαμε με την πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθούν να πιστεύουν πως είναι προτιμότερο να νοσήσουν και να βάλουν σε περιπέτεια τη ζωή τους παρά να εμβολιαστούν.

Γι' αυτούς που αμφιβάλλουν και αμφισβητούν, εσείς, κύριοι της κυβέρνησης, πρέπει να βρείτε τα κατάλληλα, τα πειστικότερα επιχειρήματα για να τους υποχρεώσετε να αναθεωρήσουν.

Συνεπώς, αν ξεσπάσει τέταρτο κύμα πανδημίας υπεύθυνοι δεν θα είναι οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σας, κύριοι της κυβέρνησης, και έσπευσαν να εμβολιαστούν για να προστατευτούν οι ίδιοι και να συμβάλλουν στο χτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Δεν μπορείτε να λέτε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι αν έρθει τέταρτο κύμα πανδημίας το Κράτος δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε για τους πολίτες. Τι εννοείτε, δηλαδή; Οτι δεν θα προσφέρετε ιατρική φροντίδα σε όποιον νοσήσει και χρειαστεί να νοσηλευτεί; Θα υποχρεώσετε πάλι τα καταστήματα να κλείσουν, τις επιχειρήσεις να κλείσουν και δεν θα πληρώνετε όλους αυτούς που με το έτσι θέλω θα τους ξαναβάλετε σε κίνδυνο λουκέτου; Δεν θα πληρώνετε τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα τους αναγκάσετε να μην εισπράττουν ενοίκια;

Αλήθεια; Και τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης που θα τα δώσετε; Θα καταστρέφετε η χώρα, θα χάνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους, θα κλείνουν επιχειρήσεις και καταστήματα κι εσείς θα κάνετε έργα; Για να τα χρησιμοποιήσουν ποιοι; Οι κατεστραμμένοι πολίτες της χώρας;

Καλό είναι, λοιπόν, να είστε πιο προσεκτικοί σε όσα λέτε. Διότι ήδη τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημίες σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις κι αυτό που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι πώς θα διορθώσετε αυτή την κατάσταση όχι να προαναγγέλλετε, ως... μπαμπούλες, ακόμη χειρότερες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.