Τα κλειδιά του Άρη στον Μπούργος

Γιώργος Στράντζαλης18 Φεβρουαρίου 2022

Ο Χερμάν Μπούργος θα είναι ο νέος προπονητής του Αρη καθώς οι δύο πλευρές -χθες το μεσημέρι - έδωσαν τα χέρια συνάπτοντας συνεργασία διάρκειας 2,5 ετών και με το σύνολο των απολαβών του Αργεντινού (μαζί με το τιμ που θα φέρει) να ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ! 

Αυτό σημαίνει περίπου 800.000 ευρώ ετησίως, το οποίο τον καθιστά τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της Super League.

Από την πρώτη στιγμή οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία, όπως μετέφερε η “Μ” και metrosport.gr. Αυτό που απέμενε άλλωστε ήταν να δώσουν τα χέρια. Γι΄ αυτό ο Μπούργος, παρά τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν από συνεργάτες του για την ορθότητα της απόφασή του, πήρε το αεροπλάνο και ταξίδεψε αμέσως για την Αθήνα όπου είχε μία σειρά πολύωρων συναντήσεων με τον Θόδωρο Καρυπίδη και χθες συμφώνησαν σε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες που “έπεσαν” στο τραπέζι. 

Τόσο οικονομικές όσο και επί των λειτουργικών θεμάτων της ομάδας. Αυτό που εκκρεμεί είναι οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Αρη αλλά και η άφιξη του 52χρονου προπονητή στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά την οριστική συμφωνία του με τον Καρυπίδη επέστρεψε στη Μαδρίτη. Μαζί του θα έρθουν δύο άμεσοι συνεργάτες του, ο Αρμάντο Ντε Λα Μορένα και ο Άνχελ Πουέμπλα, ο οποίος είχε εργαστεί στον Αρη επί εποχής Έκτορ Κούπερ.

Η πρόσληψη του Χερμάν Μπούργος ασφαλώς έρχεται να ταράξει τα νερά στην Super League και παράλληλα στοιχειοθετεί υπέρβαση της διοίκησης του Αρη. Είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφασίζει να επενδύσει σε προπονητή. 

Δεν το έκανε σε άλλες περιπτώσεις. Κι αυτό φαίνεται από τα εξής: 1) τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, καθώς απέφυγε κάθε είδους προσωρινής ή υπηρεσιακής λύσης, 2) την επιλογή ενός προπονητή με προσωπικότητα, χαρακτήρα και γνώση της ξένης αγοράς, 3) το κίνητρο του Μπούργος να εξελιχθεί ως πρώτος προπονητής, και 4) από την απόφαση αλλαγής μοντέλου στο αγωνιστικό τμήμα του Αρη.

Στην πραγματικότητα αυτή η αλλαγή μοντέλου ήτανε στο πλάνο του ενόψει όμως της επόμενης σεζόν, αλλά τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Κι έτσι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μία ριζοσπαστική αλλαγή από τώρα, θέτοντας σε εφαρμογή το πρότζεκτ. 

Αυτό περιλαμβάνει το χτίσιμο μίας ομάδας από την αρχή, με διαφορετικές επιλογές από αυτές που γινόταν μέχρι τώρα, χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας και με ποδοσφαιριστές που ερχόμενοι στον Αρη θα βρουν κίνητρο εξέλιξης. Προϋπόθεση βέβαια για να τεθεί αυτό το πρότζεκτ σε πλήρη εφαρμογή είναι η εξάλειψη της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Ειδάλλως, ο Μπούργος δεν θα έχει τη δυνατότητα να βάλει τη σφραγίδα του, αλλά θα παραμείνει ένας διαχειριστής υλικού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.