Τα κίνητρα παραμονής του Βέλεθ στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης06 Φεβρουαρίου 2020

Το κλίμα που καλλιεργείται μετά και από την τελευταία συζήτηση που είχε ο Άγγελος Χαριστέας με τον Φραν Βέλεθ είναι θετικό, καθώς ο Ισπανός αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα κίνητρα παραμονής του. Δεσμεύτηκε μάλιστα να απαντήσει άμεσα.

Οτι ο Φραν Βέλεθ αποτελεί προτεραιότητα για τον Αρη στο πλάνο των ανανεώσεων, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Η “Μ” το έχει καταγράψει στο ρεπορτάζ της ουκ ολίγες φορές, όπως και τις συζητήσεις που έχουν προηγηθεί μεταξύ των κιτρινόμαυρων, του ατζέντη και του Ισπανού κεντρικού αμυντικού, ο οποίος αποτελεί τη… “Νο1” αποστολή του Άγγελου Χαριστέα στο χτίσιμο βασικού κορμού για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε και η τελευταία επαφή με τον ποδοσφαιριστή, η οποία συγκριτικά με τις προηγούμενες είχε περισσότερο χαρακτήρα ψυχοθεραπείας του Βέλεθ.

Μικρή η απόσταση το οικονομικό, ο Χαριστέας προσπαθεί να τον πείσει

Στο οικονομικό, άλλωστε, μπορεί η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών να παραμένει, ωστόσο μετά τη νέα βελτιωμένη πρόταση που παρουσίασε ο Αρης στον Ισπανό δεν αποτελεί το βασικό “αγκάθι” και το ζήτημα της παραμονής του δεν θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον συγκεκριμένο παράγοντα. Άλλα είναι εκείνα τα οποία απασχολούν τον Βέλεθ.

Για παράδειγμα, στα κριτήρια απόφασής του είναι και η επιθυμία της οικογένειάς του να είναι πιο κοντά του, πράγμα το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό αν κρίνουμε από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κόρη του. Στη συζήτηση που είχε μαζί του, ο Άγγελος Χαριστέας προσπάθησε να του μεταδώσει τη δική του εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις και ουσιαστικά να τον συμβουλεύσει για το δικό του μέλλον. Του εξήγησε ότι στον Αρη έχει -και θα συνεχίσει να έχει - ξεκάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι εκ των αρχηγών της ομάδας, η οποία αναγνωρίζει την προσφορά του μέσα από την πρόταση που του κατέθεσε και σε τελική ανάλυση, ενδεχόμενη παραμονή του εγγυάται την αγωνιστική και οικονομική ασφάλεια του, πέραν συγκεκριμένων ειδικών όρων που θα συμπεριληφθούν στο συμβόλαιο και έχουν να κάνουν με τα ταξίδια του στην Ισπανία. Εν ολίγοις, του έδωσε να αντιληφθεί τα κίνητρα που του δίνει ο Αρης και πως στο ενδεχόμενο απόφασής του να αποχωρήσει υπάρχει πιθανότητα να το μετανιώσει και πως αν συμβεί αυτό τότε θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην καθημερινότητα του. Επίσης, στη συζήτηση των δύο ανδρών, ο Άγγελος Χαριστέας ξεκαθάρισε στον Ισπανό πως θα τον στηρίξει ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης πάρει και του ζήτησε να παραμείνει συγκεντρωμένες στις τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας. 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.