Τα κερδισμένα «στοιχήματα»

Γιώργος Στράντζαλης14 Μαρτίου 2024

Το προηγούμενο δίμηνο για τον Αρη ήταν αρκετά απαιτητικό με 18 παιχνίδια σε 65 ημέρες, αλλά με θετικό πρόσημο βάσει των όσων κατάφερε να πετύχει η ομάδα τόσο στο Πρωτάθλημα όσο φυσικά και στο Κύπελλο, με την πρόκριση που πανηγύρισε στον τελικό.

Ήταν ένα διάστημα το οποίο απαιτούσε ειδική διαχείριση από τον Άκη Μάντζιο με σημαντικούς αγώνες που έκριναν στόχους σε δύο διοργανώσεις, εν μέσω αγωνιστικών προβλημάτων (τραυματισμοί, κάρτες), κενά σε συγκεκριμένες θέσεις και που άλλες φορές από ανάγκη, άλλες από επιλογή, τον οδήγησαν σε ροτέισον από παιχνίδι σε παιχνίδι, χωρίς όμως να διαταράξει τις ισορροπίες και τη συνοχή της ομάδας του. Παράλληλα, μέσα σε αυτόν τον αγωνιστικό “Γολγοθά” έπρεπε να εντάξει ομάδα στην ομάδα τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου (Ρόουζ, Φετφατζίδη, Μπένετ, Ανσαριφάρντ) και τους τρεις παίκτες που προέρχονταν από μακροχρόνια απουσία (Μάνου Γκαρθία, Σαβέριο και Βέλεθ) και χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Κρίνοντας από τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματα, ήταν μια διαδικασία στην οποία μέτρησε κέρδη και έβγαλε περισσότερους “πρωταγωνιστές” οι οποίοι μπήκαν στο πλάνο του και φάνηκε πόσο έλειψαν στο προηγούμενο διάστημα.

Πρώτος και καλύτερος ο Μανού Γκαρθία. Ο Ισπανός όχι μόνο ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό και επέστρεψε, αλλά το έκανε και με εκκωφαντικό τρόπο. Στις 14 Ιανουαρίου, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό, πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής μετά από απουσία ενός έτους και με τη συμμετοχή του στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου (σσ δεν χρησιμοποιήθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ), την περασμένη εβδομάδα, έφτασε τα 523’ με δύο ασίστ σε 11 παιχνίδια. Με την παρουσία του φάνηκε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα, σε μια θέση που μέχρι πρότινος ο Μάντζιος αναζητούσε τη λύση εκ των έσω. Η επιστροφή του Μανού έχει δώσει στον Αρη αυτό που έλειπε στο κομμάτι της δημιουργίας. Μαζί με τον Ισπανό βέβαια κέρδος είναι και η παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη. Είναι προφανές ότι ο Μάντζιος τον προορίζει για τη θέση πίσω από τον φορ και εφόσον έχει αποδεχθεί τον ρόλο του, η εμπειρία και οι ικανότητές του, είναι πολύτιμες.

Δεύτερο κερδισμένο στοίχημα του Μάντζιου είναι η παρουσία του Φραν Βέλεθ στον άξονα. Ο Ισπανός επανήλθε μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο ξεκίνημα στης σεζόν και με το διάστημα απουσίας του να φτάνει τους τρεις μήνες. Στον προημιτελικό με τη Νίκη Βόλου (30/1) έκανε την πρώτη του συμμετοχή και με τη συμμετοχή του στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή συμπλήρωσε εννέα παιχνίδια και συνολικά 545 αγωνιστικά λεπτά. Το γκολ που πέτυχε στο Αγρίνιο και τελικά ήταν αυτό που έστειλε τον Αρη στον τελικό είναι το… κερασάκι στη συνολική παρουσία του Ισπανού, ο οποίος δίνει τρομερές λύσεις με τη συμμετοχή του στον άξονα όπου φαίνεται να καθιερώνεται.

Ένα ακόμη κέρδος είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Η μεταγραφή του δεν έδωσε απλά μία δεύτερη επιλογή στον Μάντζιο για τη θέση του φορ και τέλος στη… μοναξιά του Μορόν, αλλά έδωσε μια αξιόπιστη λύση στην επίθεση του Αρη. Πρόσφατα στο Metropolis 95,5 άνθρωποι του ποδοσφαίρου κατάθεσαν την άποψη ότι οι Κιτρινόμαυροι διαθέτουν πλέον το καλύτερο δίδυμο επιθετικών στο Πρωτάθλημα. Ο Καρίμ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και συνεχίζει να τα δίνει με την παρουσία του στον Αρη καθώς προσφέρει στοιχεία που έλειπαν. Πιεστικός στην πρώτη μπάλα, ομαδικός, με προσήλωση στο τακτικό πλάνο, ξέρει πού να κινηθεί και πώς να ανοίξει διαδρόμους, είτε για τον ίδιο είτε για τους συμπαίκτες του. Η γρήγορη προσαρμογή του έχει ικανοποιήσει και η μεταγραφή του αποδεικνύεται η πιο ενδεδειγμένη επιλογή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.