Τα καραγκιοζιλίκια χωρίς λόγο, η φρίκη από Μαρινάκη που αποφεύχθηκε και... ας κάνουμε την προσευχή μας

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Μαρτίου 2023

Ηδη από την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ άρχισε ο χαμός με τη διαιτησία, όπως είχαμε προβλέψει και όπως μπορούσε να προβλέψει ο κάθε ένας που ασχολείται με το ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επί της ουσίας και παρά τις πολύ περίεργες επιλογές του Μπένετ στα πρόσωπα των ξένων διαιτητών που έφερε, αυτός ο χαμός γίνεται αδικαιολόγητα. 

Γίνεται για να γίνει, στον βωμό της προστασίας των δήθεν αδικημένων της πρώτης αγωνιστικής στα ματς που ακολουθούν. Και επειδή στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, νάσου και ο... εξυγιαντής Μαρινάκης να ρίχνει λάδι στη φωτιά, προσπαθώντας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με “εργαλείο” τον αγαπημένο του Κλάτενμπεργκ. Μόνο να το σκεφτείς ότι μπορεί να γίνει, σου προκαλεί φρίκη.

Κατ' αρχάς, στο Αρης-ΠΑΟΚ δεν υπάρχει λάθος. Ούτε στο πλάγιο άουτ που βιάστηκαν να ανακαλύψουν οι γηπεδούχοι αγνοώντας τον κανονισμό, ούτε στο πέναλτι, γιατί ο Μπράμπετς κλωτσάει, έστω χωρίς να το θέλει, τον Σβαμπ. Κρύο, άδοξο πέναλτι, αλλά πέναλτι. Yστερα, στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός υπάρχει μόνο ένα λάθος. Οτι δεν αποβλήθηκε ο Αμραμπατ. Κι αν ήθελε ο Νταμπάνοβιτς να “σφάξει” τον Παναθηναϊκό, όπως φωνάζουν οι πράσινοι, γιατί πήρε πίσω το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ που σφύριξε στο τέλος και τον συνέφερε ο βοηθός του; Δεν “βγαίνει” με τίποτε το αφήγημα της “σφαγής” του Παναθηναϊκού. Τους το είπε και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς με τις δηλώσεις του: “Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα...”

Οσα ακολούθησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν είναι γελοία. Το πραξικόπημα που επιχειρεί ο Μαρινάκης, λειτουργώντας τάχα ως πρόεδρος της Superleague, η επιμονή του Παναθηναϊκού να φωνάζει ότι αδικήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, η απειλή της... “μαύρης γραβάτας” κατά του Μπαλτάκου από τον Μελισσανίδη, όπως χρεώνεται από τον... εξυγιαντή, οι κραυγές από την ΑΕΚ ότι αυτή είναι η πιο αδικημένη του Πρωταθλήματος (!), ακόμη και οι φωνές για το θεαθήναι από τον Αρη, που κι άλλους 10 βαθμούς να είχε σήμερα, δεν θα μπορούσε ούτε καν την τέταρτη θέση να διεκδικήσει.

Με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια σε πλήρη έξαρση, ένας Θεός ξέρει πώς θα εξελιχθούν και πώς θα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ. Κι αν δεν βάλει το χέρι του, ίσως και να μην ολοκληρωθούν ποτέ. Στην Ελλάδα νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, αλλά πάντα υπάρχει κάτι χειρότερο να δούμε. Χθες η ΕΠΟ αποφάνθηκε για το αυτονόητο: Επικαλείται τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και είπε ότι κανείς δεν επιτρέπεται να εμπλακεί ή να συμμετέχει στον ορισμό διαιτητών. Βέβαια, ο Μαρινάκης έλεγε “εμείς μπορούμε να βρούμε ελίτ” και όχι να ορίσει ποιος θα σφυρίξει πού, αλλά η ΕΠΟ βρήκε αυτόν τον ακλόνητο τρόπο για να τον αφήσει με την όρεξη. Διότι αν έβρισκαν αυτός και ο Κλάτενμπεργκ τους διαιτητές, θα μπορούσαν κάλλιστα να τους “καθοδηγούν” και για τα τρία ματς κάθε αγωνιστικής και όχι μόνο για τα ματς του Ολυμπιακού. Θα ήταν η απόλυτη φρίκη...

Εννοείται ότι αυτή την απάντηση έπρεπε να δώσει μια εξ αρχής ο Μπαλτάκος στον Μαρινάκη και όχι να κάθεται να συζητά μαζί του για την... ευγενή πρόθεσή του να φέρνει ο ίδιος ελίτ διαιτητές για τα πλέι οφ. Επρεπε να του το ξεκόψει κατ' ευθείαν, αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος γνώριζε τη σχετική απαγόρευση σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, ή δεν σκέφτηκε να τους επικαλεστεί.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει στις υπόλοιπες εννιά αγωνιστικές. Και η απάντηση είναι μία: Θα φέρει ο Μπένετ όποιους μπορεί και όλοι θα κάνουμε την προσευχή μας. Τι άλλο μπορεί να γίνει; Να αφήνουν οι 26 όλοι κι όλοι ελίτ διαιτητές της ΟΥΕΦΑ (27 μαζί με τον Σιδηρόπουλο) τα Πρωταθλήματα των χωρών τους και να έρχονται στην Ελλάδα; Πολύ απλά, αυτό είναι αδύνατο. Δεν γίνεται να θέλουμε ξένους σε όλους τους αγώνες και να είναι και ελίτ. Οπως είναι παράλογο να απαιτούμε να έρχονται ελίτ και για το VAR...

Aδύνατο να μην πονάω. Αδύνατο να μην έχω θυμό. Αδύνατο να ξεχάσω. Αδύνατο να συγχωρήσω. Αδύνατο να πάψω να ζητώ απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη. Απονομή δικαιοσύνης για ΟΛΟΥΣ τους ενόχους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.