Τα «ιδιαίτερα» στον Σαντέ Σίλβα

Μάνος Χατζάκης26 Δεκεμβρίου 2020

Οταν οι “κιτρινόμαυροι” εντόπισαν τον Σαντέ Σίλβα εντυπωσιάστηκαν κυρίως από την επιθετική του συμπεριφορά, την ταχύτητα και όχι μόνο. Εκείνο που, ίσως, δεν περίμεναν ήταν πως ο πορτογάλος χαφ θα έδινε βάρος και στην άμυνα. Ο νεαρός πλάγιος μέσος έχει μπει στο πνεύμα των υπολοίπων, δεν ενδιαφέρεται μόνο να έχει την μπάλα στα πόδια, αλλά δίνει βοήθειες και όσον αφορά την πίεση, όταν ο αντίπαλος ξεκινά επιθέσεις.

Ο Σίλβα είχε μάθει να αγωνίζεται με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού στην Αγγλία και η άμυνα δεν ήταν τόσο έντονα στο... ρεπερτόριό του. Ερχόμενος στον Αρη πρόσθεσε, όμως, κι αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του. Εκ των βασικών... υπευθύνων είναι ο Γιώργος Χωριανόπουλος.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ακη Μάντζιου αφιέρωσε ώρες “εντατικών” μαθημάτων στον ίβηρα μέσο, προκειμένου να του εξηγήσει τις απαιτήσεις της τεχνικής ηγεσίας ως προς το αμυντικό σκέλος. Το διάστημα προσαρμογής του, μέχρι να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια, ήταν έντονο και παραγωγικό με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να προσφέρει και σε άλλους τομείς εκτός της επίθεσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.