Τα γκολ των σέντερ φορ αγνοούνται για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης22 Απριλίου 2022

Είναι τόσο «χτυπητά» τα παραδείγματα των δύο τελευταίων εντός έδρας αγώνων του και τόσο σπάνιο το φαινόμενο των τριών διαδοχικών παιχνιδιών χωρίς γκολ, που για τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να χτυπήσει καμπανάκι ενόψει των τελευταίων αγώνων του στη σεζόν. Είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος δεν διανύει την πιο παραγωγική, επιθετικά, περίοδο του και αυτό το γεγονός εξηγείται σε ένα βαθμό και από την ισχνή συμμετοχή των σέντερ φορ του σε αυτό το κομμάτι. Για την ακρίβεια κάθε γκολ που σημειώνουν οι παίκτες που χρησιμοποιούνται στην κορυφή του 4-2-3-1 του Ραζβάν Λουτσέσκου, συνιστά πλέον είδηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του 2022, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 25 ματς όλων των διοργανώσεων (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Conference League). Σε αυτά ίσα που ξεπέρασε το ένα γκολ σε μέσο όρο αφού σημείωσε 30. Η τελευταία φορά που ξεπέρασε το ένα γκολ ήταν στο εκτός έδρας ματς με τη Γάνδη στις 17 Απριλίου (1-2) και η τελευταία φορά που ξεπέρασε τα δύο γκολ ήταν στις 23 Ιανουαρίου όταν νίκησε στον Βόλο με 4-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε 16 τελικές κόντρα στη Μαρσέιγ και χθες εννιά τελικές κόντρα στον Ολυμπιακό χωρίς να σκοράρει και έτσι σε συνδυασμό με το «0» στο οποίο έμεινε επιθετικά κόντρα στον Άρη, συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς τέρμα. Το τελευταίο του ήταν εκείνο του Ομάρ Ελ Καντουρί στη Μασσαλία.

Μέσα στο 2022 λοιπόν ο ΠΑΟΚ σημείωσε 30 γκολ σε 25 ματς. Από αυτά μόνο τα τέσσερα σημείωσαν οι σέντερ φορ του…

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (Κανονική περίοδος) 3-0 (Σφιντέρσκι)

Βόλος-ΠΑΟΚ (Κανονική περίοδος) 0-4 (Άκπομ)

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (Πλέι οφ) 1-0 (Άκπομ)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (Πλέι οφ) 0-1 (Τσόλακ)

Αυτό το γεγονός ενισχύει την κοινή αίσθηση ότι λείπει από τον ΠΑΟΚ ο επιθετικός με το «δολοφονικό ένστικτο»...

Ο Άκπομ παίζει περισσότερο, σκοράρει λιγότερο

Ο Τσούμπα Άκπομ που είναι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ, ασφαλώς και δεν διανύει την πιο παραγωγική περίοδο του. Αν η σεζόν χωριστεί σε δύο μέρη, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, έχει ενδιαφέρον η διαπίστωση ότι σημείωσε οχτώ στο πρώτο και δύο στο δεύτερο. Αυτό από μόνο του ίσως να μην λέει πολλά, όμως δεν αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν, από τη στιγμή που πωλήθηκε ο Κάρολ Σφιντέρσκι και πήρε… κατ’ αποκλειστικότητα τη φανέλα του βασικού, παίζει περισσότερο κάνει πιο ξεκάθαρο το συμπέρασμα.


Τελικές με το σταγονόμετρο

Ασφαλώς και ο Βρετανός δεν μας συστήθηκε τώρα. Είναι ένας φορ συμμετοχικός σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, είναι πολύτιμος στο τακτικό κομμάτι αλλά φορ με την έννοια του… δολοφόνου δεν είναι. Δεν είναι κακή βέβαια η συγκομιδή των 10 τερμάτων αλλά δεν αλλάζει την αίσθηση ότι ο Άκπομ δεν μπορεί να δώσει σταθερή λύση στο γκολ για τον ΠΑΟΚ.

Ακόμη και στο επίπεδο των τελικών προσπαθειών, αυτές έρχονται με το σταγονόμετρο. Στην κανονική περίοδο είχε 30 σε 24 παιχνίδια σκοράροντας πέντε φορές ενώ σε 11 ευρωπαϊκά παιχνίδια μέτρησε 16 όλες κι όλες τελικές από τις οποίες οι δύο έγιναν γκολ.

Η σεζόν έχει μπει στην τελική ευθεία της και είναι αυταπόδεικτο πια ότι ο ΠΑΟΚ περιμένει το γκολ από τους μέσους και τους μεσοεπιθετικούς. Τι έχουν αφήσει οι φορ;

Τσούμπα Άκπομ 10 γκολ σε 44 ματς

Κάρολ Σφιντέρσκι 4 γκολ σε 29 ματς

Νέλσον Ολιβέιρα 4 γκολ σε 8 ματς

Αντόνιο Τσόλακ 1 γκολ σε 16 ματς

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.