«Τα φάρμακα που έχουμε σήμερα, ανοίγουν το δρόμο για θεραπείες που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε»

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Weekend» του Γρηγόρη Κόκκινου φιλοξενήθηκε ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας και μίλησε για το φάρμακο «EXO-C24» που φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν από την Covid-19, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα λεφτά που δίνουμε ως χώρα για τη δαπάνη των φαρμάκων.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Κανένας δεν ξέρει πολλά πράγματα για το φάρμακο από το Ισραήλ για τον κορωνοϊό. Οι εταιρίες που έχουν κάτι καλό στα χέρια τους δεν κάθονται να το διαφημίζουν. Μπορεί να κάνουμε όλοι εικασίες, αλλά για κάθε φάρμακο δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα. 

Έγινε μεγάλη έρευνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Οι ιοί μεταλλάσσονται και μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Αυτό το ξέραμε εδώ και χρόνια. Τώρα απλά το πολυδιαφημίζουμε. 

Αυτά τα φάρμακα που έχουμε σήμερα ανοίγουν το δρόμο για θεραπείες που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Είχαμε τεράστιο πρόβλημα με τα αντιβιοτικά με τις δύσκολες λοιμώξεις που έχουν κατακλύσει την ανθρωπότητα. 

Πέρα από τους ιούς, προέκυψαν πάρα πολλά προϊόντα που είναι αποτελεσματικά. Είναι μια καινούργια τεχνολογία. Όλα τα προϊόντα που έχουν βγει για τον κορωνοϊό ήρθαν για να αλλάξουν πολλά και να δώσουν λύσεις σε αρρώστιες που πριν δεν μπορούσαμε. 

Το σύνολο της δαπάνης των φαρμάκων στη χώρα μας είναι 2 δις. Μόνο για το εμβόλιο του κορωνοϊού δίνουμε μισό δις. 500 χιλιάρικα κοστίζει το φάρμακο για το λέμφωμα. 

Είμαστε μια φτωχή κοινωνία και θα πεθαίνουμε γιατί δεν υπολογίσαμε το κόστος αυτής της κατάστασης ενώ άλλες χώρες αντιμετωπίζουν τον καρκίνο ως γρίπη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.