Τα επιτυχημένα μέτρα κατά του κορωνοϊού, το ισχυρότερο όπλο κατά του λαϊκισμού

Δημήτρης Κανελλάκης05 Απριλίου 2020

Είναι εξοργιστικός ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι, σε μια περίοδο η οποία έχει τόσο μεγάλες δυσκολίες, απίστευτους κινδύνους, διακυβεύματα πιο σοβαρά κι από εκείνα που υπήρξαν τα χρόνια των μνημονίων, προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση, στάζουν χολή, σπέρνουν τον διχασμό και το μίσος.

Σε μια περίοδο που οι Ελληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού και την χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση που προκαλεί ο Covid-19, υπάρχουν πολιτικοί στην χώρα μας οι οποίοι δεν έχουν τίποτε επί της ουσίας να πούνε, παρά μόνο συνεχίζουν να επενδύουν στον λαϊκισμό και να προειδοποιούν για... ρεβάνς που θα πάρουν όταν επιστρέψουν στην εξουσία.

Κι όλα αυτά την στιγμή που όλη η Ευρώπη σχολιάζει θετικά την χώρα μας για τα μέτρα που έλαβε και τον χρόνο κατά τον οποίο επέλεξε να ακολουθήσει την συγκεκριμένη στρατηγική, απολαμβάνοντας -μέχρι σήμερα, τουλάχιστον- τις μικρότερες δυνατές συνέπειες από τον κορωνοϊό.

Για τους λαϊκιστές το μείζον δεν είναι ότι η Ελλάδα έχει περιορισμένο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων, ότι κερδίζει χρόνο για να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας, αλλά, ότι υπάρχουν ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών, υλικών για να κάνουν την δουλειά τους. Λες και αυτοί που δίνουν κάθε μέρα τη μάχη για να ενισχύσουν το σύστημα δεν ξέρουν τα προβλήματά του. Λες και δεν είναι η κυβέρνηση, με την συνδρομή των μεγάλων επιχειρήσεων, που αυξάνει κάθε μέρα τις δυνατότητες του συστήματος σε κλίνες ΜΕΘ, σε αναπνευστήρες, σε προσωπικό, σε υλικά...

Για τους λαϊκιστές το μείζον δεν είναι ότι η Ελλάδα, χάρη στη στρατηγική που ακολούθησε και τα μέτρα που πήρε, είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στην Ευρώπη αυτή την περίοδο, μια χώρα στην οποία απεγνωσμένα προσπαθούσαν συμπατριώτες μας που βρίσκονταν εκτός να γυρίσουν γιατί στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Γαλλία ένιωθαν ότι αν νοσήσουν από τον κορωνοϊό και χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, ενδεχομένως, να μην την έχουν και να κινδυνέψει η ζωή τους. Γι' αυτούς σημασία έχει ότι είναι... απότομος ο Χαρδαλιάς και θα πρέπει να μιλάει καλύτερα, να μην έχει ύφος. Οταν, όμως, δεν έχεις να προσάψεις κάτι ουσιαστικό σε κάποιον αρχίζεις να μιλάς για ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι μήπως και... τσιμπήσουν ορισμένοι.

Για τους λαϊκιστές το μείζον δεν είναι ότι επικεφαλής της ομάδας των ειδικών επιστημόνων στο υπουργείο υγείας είναι ο κ. Τσιόδρας, ένας επιστήμονας που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του εισηγήθηκαν μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Γι' αυτούς το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι “αφού η κυβέρνηση τον όρισε τον Τσιόδρα, άρα δικός της είναι, τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί”. Για τέτοια φοβερή επιχειρηματολογία μιλάμε...

Μια επιχειρηματολογία την οποία, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, δεν... ακούνε, πλέον, ούτε όσοι πριν από μερικά χρόνια έλκονταν από τέτοιου είδους αφηγήματα.

Γι' αυτό, προφανώς, το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης (συνολικά), το 67% των πολιτών αξιολογεί θετικά τα οικονομικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ στην πρόθεση ψήφου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στις 23 μονάδες υπέρ της ΝΔ (45%-22%)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.