Τα εμπόδια του ΠΑΟΚ προς την κορυφή!

Δημήτρης Μπούζας11 Ιανουαρίου 2023

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός! Σ’ ένα κανονικό πρωτάθλημα όπου μέσα στους αγωνιστικούς χώρους κρίνονται τα πάντα, με βάση τη σημερινή εικόνα ο ΠΑΟΚ θα είχε πολλές πιθανότητες να αγγίξει ή και να κατακτήσει την κορυφή. 

Όμως στην Ελλάδα το αγωνιστικό μπαίνει σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα αφού υφίστανται πολλοί άλλοι παράγοντες οι οποίοι αλλοιώνουν το ευ αγωνίζεσθαι και εισάγουν το «ευ δολοπλοκεί»! Ο Δικέφαλος παρά το γεγονός ότι δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα το καλοκαίρι- και αυτό φάνηκε στο πρώτο μισό το πρωταθλήματος – βρήκε ίσως και εξ’ ανάγκης λύσεις και παρουσιάζει τώρα το πιο ορθολογικό έως θεαματικό σύνολο. 

Σίγουρα έχει πολλά να βελτιώσει ακόμη και χρειάζεται ενίσχυση που έρχεται με τον Τάισον και έναν ακόμη επιθετικό, όμως δεν δικαιολογείται μια ομάδα που κάνει 6 στις 7 νίκες να είναι το τελευταίο φαβορί για το πρωτάθλημα! Μέχρι το Σάββατο οι στοιχηματικές εταιρίες του έδιναν μια απόδοση 35 προς 1 να κατακτήσει το πρωτάθλημα ενώ στον Ολυμπιακό 5 προς 1 που ήταν στην ίδια βαθμολογική θέση. 

Αν θεωρήσει κάποιος ότι οι ειδικοί του ποδοσφαίρου διαβλέπουν κάτι που εμείς δεν μπορούμε τότε θα ήταν δυνατόν να υπάρχει μια διαφορά στις αποδόσεις. Αλλά το 35 προς 1 μόνο αν βάλεις στο μυαλό σου εξωαγωνιστικούς λόγους μπορεί να υφίσταται. Βάλτε στη θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος οποιοδήποτε πρωτάθλημα του κόσμου. 

Τέτοιες διαφορές δεν υπάρχουν. Τι άραγε βλέπουν οι στοιχηματικές; Μήπως το ότι ο Ολυμπιακός εργαλειοποιεί την δεύτερη ομάδα του ώστε να πιέζει το σύστημα που την επομένη προσφέρει στην «μεγάλη» ομάδα του Ολυμπιακού μια καθ’ όλα ευνοϊκή διαιτησία; Ποιος ευφυής νους έβαλε στο Βόλο να παίξει το γνωστό δίδυμο Παπαπέτρου – Τσαγκαράκη που πριν τρία χρόνια είχαν ρημάξει τον Ατρόμητο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι; 

Ο δε Παναθηναϊκός του Αλαφούζου είναι μια ομάδα που δεν έχει βάθος, που ευνοήθηκε όσο καμία άλλη από την αρχή του πρωταθλήματος, που είχε την τύχη με το μέρος της και που τώρα βλέπει να μην μπορεί να σταυρώσει νίκη ενώ η απόδοσή της πέφτει κατακόρυφα. Η ΑΕΚ ούτε με τον Παναθηναϊκό , ούτε περισσότερο με τα Γιάννενα έδειξε μια ομάδα πρωταθλήτρια. 

Οπότε ποιον έχει αντίπαλο ο ΠΑΟΚ; Δύο πράγματα : το πως μπορεί να πολεμηθεί με τρόπους ανάλογους της πολυιδιοκτησίας, με το να έχουν κάποιες ομάδες διαιτησίες 100-0 ή τον ίδιο του τον εαυτό. Το πρώτο λίγο πολύ το αναλύσαμε. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις μεταγραφές τόσο τις εσωτερικές που βοηθούν πολύ όσο και τους έναν ή δύο που θα προστεθούν στις βασικές επιλογές. 

Όμως σημαντικό ρόλο έπρεπε ήδη να έχει παίξει και η εδώ διοίκηση. Όπως και να το κάνουμε δεν έχει ενεργητικό ρόλο στον τομέα της επικοινωνίας και της προστασίας της ομάδας. Ο Κουτσιαύτης στέρησε δυο βαθμούς με το πέναλτι που δεν έδωσε πάνω στον Μπράντον στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και την μεθεπόμενη τον είδαμε στη θέση του Κάκου στο ΟΠΕΝ. Επίσης το ότι δεν ακουμπάμε τους αντιπάλους και σχεδόν τους αφήνουμε να λένε και να κάνουν ότι θέλουνε δεν είναι αντίδραση διοίκησης που κάνει πρωταθλητισμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.