«Εις το όνομα του Άλκη», ο σκοπός της δομής που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη

Χάρης Δημαράς31 Μαΐου 2022

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού οδήγησε μια ομάδα πολιτών να δημιουργήσει μια δομή με το όνομα «Εις το όνομα του Άλκη» με σκοπό να αλλάξει η κουλτούρα της φίλαθλης κοινότητας, να προσφέρει βοήθεια και στήριξη και να μην ξεχαστεί η μνήμη του 19χρονου. 

Σήμερα (31/5) έγιναν τα εγκαίνια αυτής της δομής, η οποία είναι ανοιχτή σε κάθε φίλαθλο. Μανώλης Ανδρεαδάκης, Λευτέρης Παππάς, Αλέξανδρος Τζιμπιλής βρέθηκαν στο πάνελ και εξήγησαν τους λόγους και τους σκοπούς της. 

Στη δομή υπάρχουν πέντε βαθμίδες εθελοντισμού και ήδη, έχει τριψήφιο αριθμών μελών από όλες τις ομάδες της Ελλάδος σε μόλις δύο μήνες παρουσίας. Υπάρχει μεγάλο μεγάλο ενδιαφέρον και από γονείς να συμμετάσχουν, ενώ θα πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις συνδέσμων και παρουσιάσεις σε σχολεία.

Φυσικά, θα υπάρχει και κάλυψη σε θέματα οπαδικής βίας από εθελοντές γιατρούς, ψυχολόγους, δικηγόρους. Η χρηματοδότηση γίνεται από τον στενό πυρήνα των ατόμων που τη δημιούργησαν. 

Τα μέλη της δομής τόνισαν, επίσης, ότι φιλικό θα διεξαχθεί μόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και η φίλαθλη κοινότητα θα είναι έτοιμη.

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν ότι ήρθαν σε επαφή με τους γονείς του Άλκη, ενώ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Τουρνά, ο οποίος έγραψε στίχους για τραγούδι για τον Άλκη σημειώνοντας ότι θα τιμηθεί. 





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.