Τα δύο πρόσωπα του Αρη

Γιώργος Στράντζαλης29 Ιανουαρίου 2020

Ο Αρης πλήρωσε στο Αγρίνιο με μία εκτός προγράμματος ήττα το κακό του αγωνιστικό πρόσωπο και μπορεί απ’ αυτή την απώλεια να μένει “ατσαλάκωτος” αναφορικά με τον στόχο της παρουσίας του στα πλέι οφ, σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για ένα 90άλεπτο στο οποίο καλλιεργήθηκε το αίσθημα προβληματισμού για την εικόνα της ομάδας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος όπου οι κιτρινόμαυροι εμφανίζουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που βλέπει ο κόσμος στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ανέκαθεν η έδρα αποτελούσε το δυνατό “όπλο” του Αρη στην πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρόλο αυτά ουδείς μπορεί να παραβλέψει τις έως τώρα μεγάλες διαφορές που παρουσιάζει η ομάδα, πολύ περισσότερο την έλλειψη αγωνιστικής σταθερότητας όταν βγαίνει εκτός έδρας.

Οι 21 αγωνιστικές ημέρες στο Πρωτάθλημα της Super League αποτελούν ένα ικανό δείγμα γραφής για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας, την αλλαγή στο αγωνιστικό της προφίλ και την ανάδειξή της σε… “Dr. Jekyll & Mr. Hyde” της Λίγκας. Και οι αριθμοί έρχονται ως αδιάψευστος μάρτυρας για να αποτυπώσουν την αλήθεια. Σε 11 εκτός έδρας αγώνες ο Αρης έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις τους εννέα από τους συνολικά 29 βαθμούς. Μετράει μόλις μία νίκη, την 7η αγωνιστική στην Ξάνθη, έξι ισοπαλίες, ενώ η ήττα από τον Παναιτωλικό ήταν η τέταρτη.

Από τις πιο παραγωγικές ομάδες του Πρωταθλήματος

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα επιμέρους στατιστικά της ομάδας μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μπορεί ο Αρης να είναι μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες του Πρωταθλήματος, εκτός έδρας όμως είναι φανερό πως δυσκολεύεται και παρουσιάζει αναποτελεσματικότητα. Σε τέσσερα από τα 11 παιχνίδια δεν κατάφερε να σκοράρει, σε όλα στην έδρα του πέτυχε τουλάχιστον ένα γκολ. 

Μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης” έχει πετύχει μόλις 10 γκολ από τα 32 στο σύνολο, ήτοι 0.91 κατά μέσο όρο, όταν εντός έδρας έχει μέσο όρο 2,2 γκολ! Αμυντικά, επίσης παρουσιάζει αστάθεια καθώς έχει δεχτεί 16 τέρματα (1,45 μ.0.), ενώ στην έδρα του ο αριθμός μειώνεται στα 10, ήτοι ένα γκολ ανά αγώνα. Χαρακτηριστικό του παραπάνω ότι στο Αγρίνιο δέχτηκε δύο γκολ από την χειρότερη (μέχρι την Κυριακή) επίθεση του Πρωταθλήματος! 

Σε κάθε περίπτωση πάντως το 90άλεπτο του Αρη κόντρα στον Παναιτωλικό μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο μάθημα προς αποφυγή για τα επόμενα και να οδηγήσει τον προπονητή να αναθεωρήσει κάποιες από τις σκέψεις του σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των αγώνων μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, με σκοπό να πετύχει την αγωνιστική σταθερότητα που χρειάζεται η ομάδα ώστε να επέλθει μια ισορροπία η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος της βαθμοθηρίας που ψάχνει ο Αρης για να “κλειδώσει” τον στόχο του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.