Τα δίνει όλα για τα αστέρια

Metrosport Team11 Μαΐου 2020

Δεν υπάρχει κανείς εντός ΠΑΟΚ που να μην εκτιμά ότι αν πέρυσι ο Δικέφαλος είχε καταφέρει να περάσει το εμπόδιο του Αγιαξ και να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, η εξέλιξη της σεζόν δεν θα ήταν διαφορετική.

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι το μεγάλο απωθημένο αλλά και πλέον ο βασικότερος στόχος για τον Δικέφαλο στα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη

Απ' όποια πλευρά και να το δει κανείς (αγωνιστική, οικονομική), το επόμενο βήμα εξέλιξης του οργανισμού ΠΑΟΚ περνά μέσα από το CHL και γι' αυτό άπαντες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δουλέψουν με βάση αυτή την πολύ μεγάλη στόχευση.

Το σύνθημα το είχε δει μέσω τηλεδιασκέψεων πριν από λίγες εβδομάδες ο Ιβαν Σαββίδης και πλέον ο καθένας από το πόστο του προσπαθεί να κάνει τα λόγια του ισχυρού άνδρα της ομάδας πράξη.

Η διοίκηση, έχοντας και τις πρώτες εισηγήσεις του Αμπέλ Φερέιρα στα χέρια της, προσπαθεί να «τρέξει» από τώρα τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Προφανώς, πρέπει να καθίσει η σκόνη της πανδημίας του κορωνοϊού για να ξεκαθαρίσουν τα νέα δεδομένα (κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά της ποδοσφαιρικής αγοράς), ενώ παράλληλα, ο Δικέφαλος οφείλει να τελειώσει και με την επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή. Ο Μάριο Μπράνκο μετρά αντίστροφα για την αποχώρησή του όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του και ο ΠΑΟΚ ήδη ψάχνει για τον αντικαταστάτη του στην Κεντρική Ευρώπη.

Μάλιστα, κάποιες νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για Γερμανό διάδοχο, χωρίς όμως να είναι απόλυτα επιβεβαιωμένες.

Πλάνο Champions League και στις προπονήσεις

Ωστόσο, δεν σταματά εκεί η προσπάθεια προετοιμασίας για τον μεγάλο στόχο του Champions League. Aκουμπά και στο πλάνο προπονήσεων του Αμπέλ Φερέιρα από την μέρα που άρχισε η δουλειά σε γκρουπ. Ο Πορτογάλος τεχνικός και οι συνεργάτες του έχουν καταστρώσει ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, μία μίνι προετοιμασία, ειδικά μέχρι να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις, όχι μόνο για να είναι πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, αλλά και για να έχει μία καλή βάση εφόσον η σεζόν ολοκληρωθεί αργά και έχει λίγο χρόνο πριν μπει στους αγώνες των προκριματικών του Champions League.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Δευτέρα, οι ρυθμοί θα ανέβουν ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις πρώτες μέρες ακριβώς για να εκμεταλλευτούν σωστά Φερέιρα και παίκτες τον χρόνο.

Γι' αυτό, μάλιστα, ο Φερέιρα μετά από προπονήσεις τριών ημερών επέλεξε να δώσει διήμερο ρεπό. Αντιλήφθηκε ότι η απότομη επιστροφή σε προπονήσεις υψηλής έντασης, έκρυβε κινδύνους και ήθελε να δώσει δύο μέρες χαλαρότητας για να πατηθεί το γκάζι στην συνέχεια, χωρίς κινδύνους να προκύψουν προβλήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.