«Τα δεδουλευμένα στους αθλητές, δεν είναι δικαιολογία ο κορωνοϊός»

Metrosport Team16 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ μίλησε για το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού και τις εξελίξεις που θα προκαλέσει στον χώρο του μπάσκετ. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης:

Πώς βλέπει την κατάσταση και αν ο κόσμος πειθαρχεί στις οδηγίες: «Θεωρώ ότι ο κόσμος πειθαρχεί αρκετά έχοντας δει και αρκετά βίντεο που τον προτρέπει να κάνει το σωστό. Αυτό θα συμβαίνει όσο γίνεται μεγαλύτερη η διάδοση του ιού και θα υπάρχουν περισσότερα κρούσματα. Πιστεύω ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα μείνουμε στα σπίτια μας».

Για το αν τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα: «Η εκτίμησή μου είναι ότι γίνεται το σωστό και στον σωστό χρόνο. Και τα πρωταθλήματα καλώς σταμάτησαν».

Για την ανακοίνωση του ΠΣΑΚ για το αν οι ομάδες μπορέσουν να ανταποκριθούν στα συμβόλαιά τους: «Εμείς σαν αθλητές και σαν ομάδες κάνουμε ό,τι κάνει όλος ο κόσμος και ακολουθούμε το κράτος σε όποια απόφαση πάρει. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι οι ομάδες που δεν είχαν πρόθεση να πληρώσουν, να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους αθλητές τους χωρίς να έχουν ως δικαιολογία την εξάπλωση του ιού. Αυτό θέλουμε να περάσουμε».

Για το αν η ανατροπή των οικονομικών δεδομένων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού τεθεί από τις ομάδες: «Αυτά τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα. Όταν σταματάει η οικονομία μιας κοινωνίας ισχύει για όλον τον κόσμο. Και ο αθλητισμός είναι κομμάτι της κοινωνίας».

Για το επίπεδο των οικονομικών υποχρεώσεων των ομάδων προς τους: «Σε γενικές γραμμές τηρούνται τα συμφωνηθέντα. Απλά από εδώ και πέρα, επειδή και οι χορηγοί θα συμπεριφερθούν διαφορετικά, η επόμενη χρονιά θα βρει τις ομάδες με διαφορετικό μπάτζετ από ότι περίμεναν. Παρακολουθούμε κι εμείς τις εξελίξεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.