Τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια της μεταγραφικής δραστηριότητας αλλά και της ατιμωρησίας των «επιστημόνων»

Δημήτρης Μπούζας28 Δεκεμβρίου 2022

Δεν θα πρέπει να έχουν παράπονο οι υποστηρικτές συγκεκριμένων ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, από τη στιγμή που δεν τους άφησαν ούτε στιγμή να πλήξουν τα φίλα προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης, με την συνεπέστατη και πάνω από όλα... «υπεύθυνη» ενημέρωση που τους παρέχουν. Ιδιαίτερα σε ότι αυτή τη στιγμή έχει σχέση με τη μεταγραφική δραστηριότητα. 

Τα σενάρια είναι πολλά και το σκηνικό ελκυστικό, άσχετα από τις όποιες (ελάχιστες) επιβεβαιώσεις, με το «περίσσευμα» όμως των αλεπάλληλων διαψεύσεων να εντυπωσιάζει. Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο «παζάρι» μπαίνουμε την 1η του Γενάρη. Σε λίγα δηλαδή 24ωρα. Αυτό το τελευταίο όμως σημαίνει ότι από τα μέσα και ύστερα του πρώτου γύρου, οι καθ ύλην αρμόδιοι με το ορθόδοξο ποδοσφαιρικά σκεπτικό οι διορθωτικές κινήσεις να γίνουν έγκαιρα, να έχουν επισημάνει τα κενά τους και να έχουν προχωρήσει στις πρώτες κινήσεις τους (διευρευνητικές και διορθωτικές).

Κάτι τέτοιο όμως δεν το έχουμε εντοπίσει μέχρι τώρα, ή αν θέλετε και αν έχει γίνει, αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα. Δυστυχώς υπήρξαν περιπτώσεις που όπως τουλάχιστον διακινήθηκαν και παρουσιάστηκαν, άφησαν να φανεί μία χωρίς προηγούμενο προχειρότητα, με χαρακτηριστικά στοιχεία φαρσοκωμωδίες που στην κυριολεξία προκάλεσαν, συγχρόνως όμως και διασκέδασαν την κοινή γνώμη. Οπως έχετε αντιληφθεί, τον τίτλο του σημερινού σχολίου τον δανείστηκα από την επίσημη ανακοίνωση της δευτεραθλήτριας του πρωταθλήματος ΑΕΚ, η οποία αφορούσε την δήθεν ανάμειξη της και το ενδιαφέρον της, για την απόκτηση του Μαντσίνι. 

Οι Ενωσίτες δεν κρατήθηκαν και εξοργισμένοι φώναξαν φανερά, παρουσιάζοντας σαν κοροϊδιλίκι την όλη υπόθεση, που τους ήθελε να ασχολούνται με έναν παίκτη, τον οποίο ο Ολυμπιακός τον παίρνει ότι ώρα θέλει. Οι Αθηναίοι καταγγέλουν τα δημοσιεύματα, που προσβάλλουν κατά την άποψη τους και το κύρος της ομάδας τους, αλλά και τη νοημοσύνη του κόσμου.

Στα παραμύθια προστίθενται πλέον και τα όσα επί μήνες ολόκληρους διακινούσαν εκπρόσωποι του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ για την περίπτωση του Φάμπιο Μαρτίνς. Τα «βαποράκια» διαλαλούσαν πως ο Μπότο έχει κλεισμένη τη συμφωνία, αλλά διαχειρίζεται με σοφία τους όρους, τους οποίους περίμενε γονατιστός (;) να συναινέσει και ο Πορτογάλος παίκτης. Το πουλάκι όμως πέταξε και η περίπτωση συγκαταλέγεται μέσα σε εκείνες που ταλαιπώρησαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ και διασκέδασαν τους ανταγωνιστές του.

Στη σειρά τα όσα αφορούν το πήγαινε – έλα του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Πότε ο Πάρντιου με απόλυτο τρόπο λέει ότι τον θέλει. Πότε η μεταγραφή προχωράει ως ένα σημείο και από εκεί και πέρα χάνεται. Και χάνεται, όταν ο παίκτης μάλλον θέλει περισσότερα για να ξαναέρθει στην επιφάνεια, μόλις διαπιστωθεί ότι ο Γκρέι δεν είναι πλέον σταθερή και σίγουρη λύση. Συγκεκριμένοι ρεπόρτερ των δύο συλλόγων της Θεσσαλονίκης εκτίθενται συνεχώς και ανεπανόρθωτα, προσπαθώντας να εξισορροπήσουν επικοινωνιακά όλες αυτές τις υποθέσεις που καταλήγουν σε φιάσκο, με τον κόσμο να αναρωτιέται για ποιο λόγο το κάνουν. 

Στα παραμύθια τα Χριστουγεννιάτικα και σε οτι αφορά τις μεταγραφές, χωράει και η περίπτωση της επαναδραστηριοποίησης ενός παίκτη, ο οποίος ενημερώθηκε ότι είναι εκτός του προγράμματος της νέας χρονιάς, τέθηκε στο περιθώριο, προπονούνταν μόνος του και ξαφνικά εμφανίστηκε ως πολύτιμος και επαναδραστηριοποιήθηκε σχεδόν άμεσα. Αναφερόμαστε στον συμπαθή Αυστριακό Μουργκ.

Από κοντά και η γνωστή μεταγραφική φάμπρικα των ερυθρολεύκων, που δεν μπορούν παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια τους, να πουλήσουν εμπόρευμα. Ήδη αυτές τις μέρες εμφανίστηκε και πάλι με έντονο τρόπο το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων – χωρίς να αναφέρονται ονόματα – για τον Σισέ, όπως επίσης και για τον αξιολογότατο Εμβιλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.