Τα ατομικά λάθη… πυορροούσα πληγή του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης09 Απριλίου 2022

Από τη λήξη του αγώνα στο «Βελοντρόμ» μέχρι την έναρξη του αγώνα στην Τούμπα η κυρίαρχη σκέψη στο μυαλό του ΠΑΟΚ, είναι η Μαρσέιγ.

Ίσως μάλιστα, είναι κι η πρώτη φορά κατά την οποία για μια ολόκληρη εβδομάδα, ένας στόχος του ΠΑΟΚ θέτει τους άλλους δύο – καθώς έχει τρεις – επί του παρόντος στο περιθώριο.

Ένας στόχος λοιπόν, της ελληνικής ομάδας η πρόκριση επί της γαλλικής. Και τι στόχος; Εθνικός μάλιστα, καθώς η Ελλάδα με τις πλάτες του «δικέφαλου» προσδοκά, να κερδίσει θέσεις στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Και να αυξήσει τις ομάδες του ποδοσφαίρου, στις διοργανώσεις της.

Ο ΠΑΟΚ έχει, το σε βάρος του, 2-1 στον αγώνα της Μασσαλίας. Η Μαρσέιγ έχει , το σε βάρος της, γεμάτο απουσιολόγιο της. Η διαφορά ποιότητα των δύο ομάδων δεν συζητείται. Είναι ηλίου φαεινότερη. Η υπέρ της γαλλικής ομάδας ποιοτική διαφορά βέβαια, στην εικόνα των δυο ομάδων δε σημαίνει και την αγωνιστική ανωτερότητα της. Και για των λόγων μας το αληθές επικαλούμαστε το αποτέλεσμα του «Βέλοντρομ».

Με αυτό ο Κυπελλούχος είναι ενεργός στο παιγνίδι της πρόκρισης. Την διεκδικεί στην έδρα του. Δίχως να παραβλέπει την διαφορά ποιότητας με τη Μαρσέιγ. Κι αισιοδοξεί επειδή στον αγωνιστικό χώρο δεν παίζουν μπάλα τα εκατομμύρια ευρώ. Παίζουν οι άνθρωποι…

Η γαλλική ομάδα θα έχει τρεις βασικές απουσίες. Ίσως και τέταρτη εάν μείνει ξανά στα pits ο Αρκάντιους Μίλικ. Δε θα έχει και τον προπονητή της στον πάγκο της. Τούτο δε, επειδή είδε δεύτερη κίτρινη σε ευρωπαϊκό αγώνα. Ο Χόρχε Σαμπάολι βράζει από την Πέμπτη στο ζουμί του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε την ταυτότητα του Αργεντινού με ρόστερ 57 εκ. ευρώ κόντρα σε ρόστερ με 252 εκ. ευρώ!

Με την ίδια εικόνα, αυτή του «Βέλοντρομ», στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν έχει προοπτικές πρόκρισης. Ο ΠΑΟΚ πρέπει, να αλλάξει. Να προετοιμασθεί καλύτερα. Να προσέξει περισσότερο Η Μαρσέιγ ακόμη και με βουνό απουσίες, δεν παύει να είναι Μαρσέιγ. Κι είναι πάντα ένα μεγαθήριο του γαλλικού Πρωταθλήματος.

Για να έχει προοπτικές πρόκρισης ο ΠΑΟΚ λοιπόν, χρειάζεται απαραίτητα την αποφυγή λαθών και δη, ατομικών. Εδώ θυμίζουμε πως και τα δυο γκολ της Μαρσέιγ στον πρώτο αγώνα είχαν αφετηρία λάθη. Αυτά τα ατομικά λάθη κόστισαν στον ΠΑΟΚ. Κοστίζουν και θα κοστίσουν, εάν δεν τα διορθώσει. Είναι πληγή πυορροούσα. Εάν δεν την γιάνει, προκοπή δεν κάνει.

Θα είναι δε, κρίμα κι άδικο εξ αιτίας ατομικών λαθών, να μη συνεχίσει την επική του πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ. Θυμηθείτε απλά, τα δυο γκολ της Μαρσέιγ. Αμφότερα είχαν αφετηρία λάθη προσωπικά των παικτών του ΠΑΟΚ! Σε αυτούς οφείλονται. Και δεν οφείλονται στην ηλίου φαεινότερη διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων.

Ακόμη κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, το «οκταπόδι» (έτσι έλεγαν τον Λεβ Γιασίν) για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, χρεώθηκε με λάθος στο 2-1. Όταν αυτός αλλού κι ο Ίνγκι Ίνγκασον αλλού… Ανάγκασαν τον Χοσέ Κρέσπο να κάνει κι αυτός, λάθος διώξιμο της μπάλας, σε κόρνερ. Η εκτέλεση του έδωσε την ευκαιρία στον Ντιμπρί Παγέτ να «ζωγραφίσει» με τον «ρουκέτα» του…

Παρεμπιπτόντως…Θυμηθείτε πάντως, καλά τη φάση. Σε θέση οφσάιντ ήταν ο Ζέρσον ντε Ολιβέιρα Νούνε. Κι έσκυψε, για να περάσει η μπάλα. Με το VAR δε θα μετρούσε το γκολ αυτό…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.