Τα 5 μηνύματα του Μάντζιου για το μέλλον

Metrosport Team16 Μαρτίου 2024

Κατά καιρούς, ο Ακης Μάντζιος αναφέρθηκε σε πράγματα που περιμένει να γίνουν στον Αρη και αφορούν την επόμενη μέρα και η «Μ» με το Metrosport.gr, στέκονται σε μερικά από τα μηνύματα που έχει στείλει, όπως τη δημιουργία σταθερού κορμού παικτών αλλά και την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου.

Δημιουργία σταθερού κορμού παικτών πάνω στους οποίους θα βασιστεί η ομάδα στην επόμενη τριετία. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε ξεκάθαρα σ’ αυτή την ανάγκη τεχνικό και μάλιστα το έχει επαναλάβει τουλάχιστον τρεις φορές στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στην ομάδα. Για την ακρίβεια θεωρεί ότι εκεί βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας στα τελευταία χρόνια. Οι διαδοχικές προσθαφαιρέσεις παικτών λειτουργούν αντίθετα του στόχου δημιουργίας ομοιογενούς συνόλου καθώς έως ότου αντιληφθούν, συμβιβαστούν και αποδώσουν βάσει του ρόλου τους, ουσιαστικά τελειώνει και η χρονιά.

Ανανεώσεις σημαντικών παικτών της ομάδας. Κι αυτό είπε ξεκάθαρα στην πρόσφατη επαφή του με σπουδαστές δημοσιογραφίας, στην πραγματικότητα όμως κι αυτό είχε επαναλάβει σε διαφορετικές στιγμές στη διάρκεια της χρονιάς και μάλιστα με ονόματα. Ειδικότερα χαρακτήρισε επιτακτική την παραμονή τόσο του Χουλιάν Κουέστα – τον οποίον μάλιστα θεωρεί κάτι παραπάνω από έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας – όσο και τον Φαμπιάνο Λέισμαν για τον οποίον εκτιμά ότι είναι ο κορυφαίος στόπερ της ομάδας καθώς επίσης και ότι ενδεχόμενη αποχώρησή του θα αποτελέσει πλήγμα για την ομάδα.

Ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου. Επίσης πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο έχει θίξει ο 54χρονος τεχνικός του Αρη καθώς θεωρεί ότι η ελληνική αγορά και για την ακρίβεια οι ομάδες που βρίσκονται από την 6η θέση και κάτω έχουν στις τάξεις τους (συνολικά) επτά-οκτώ γηγενείς παίκτες οι οποίοι μπορούν αν επιτελέσουν δεύτερο ή και τρίτο ρόλο στην ομάδα. Στο διάστημα της πρώτης θητείας του στον Αρη είχε βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις αυτών των παικτών (σ. σ. τότε είχε συζητήσει με τον Μανώλη Σάλιακα ο οποίος όμως του είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεση μεταγραφής του στο εξωτερικό) αλλά η αποχώρησή του από την ομάδα έβαλε τέλος σε κάθε επαφή.

Ξένοι αμφιβόλου ποιότητας. Στην πλειοψηφία τους, οι μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας τριετίας αποδείχθηκαν κακές βάσει και των χρημάτων που επενδύθηκαν. Βαρίδια σαν κι αυτά «κουβαλά» και φέτος η ομάδα με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Ρόναλντ Ματαρίτα, παλιότερα ήταν κι αυτές των Μήτρογλου, Ντουάρτε, Ζερβίνιο, Χαΐροβιτς και άλλοι. Αυτές οι επιλογές οδήγησαν σε άσκοπες δαπάνες εκατομμυρίων οι οποίες στέρησαν από την ομάδα την οικονομική δυνατότητα γι’ άλλους παίκτες. Αποψη του Μάντζιου είναι ότι μέσα και από τις επιλογές Ελλήνων παικτών (χαμηλότερου κόστους δηλαδή) θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα έλευσης ξένων παικτών οι οποίοι πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά.

Προετοιμασία και έγκαιρη ενίσχυση της ομάδας. Καταρχήν δεν είναι υπέρ των ριζοσπαστικών αλλαγών αλλά των ποιοτικών προσθηκών πάνω στον σταθερό κορμό παικτών. Θεωρεί δε απόλυτα σημαντικό να γίνουν οι κινήσεις ενίσχυσης στον κατάλληλη χρόνο. Ο Ακης Μάντζιος θέλει στο ξεκίνημα της προετοιμασίας να έχει ένα γκρουπ 19-20 παικτών και να μη χρειάζεται η επιστράτευση ένα σωρό παικτών από τα τμήματα υποδομής για την κάλυψη των κενών. Προφανώς αντιλαμβάνεται ότι κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις τραβούν σε μάκρος, από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία σταδιακής ένταξης παικτών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.