Τα 160 εκατ. ευρώ εκτός από δυναμική, δείχνουν και πολύ μεγάλη ευθύνη

Κώστας Πετρωτός23 Δεκεμβρίου 2020

Είναι τρομακτικό το νούμερο της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Στα οκτώ και πλέον χρόνια που έχει τα ηνία της ΠΑΕ, μετά και την ολοκλήρωση της αύξησης των 10 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε χθες, θα έχει βάλει 160 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχει κανείς άλλος που να βάζει σταθερά το χέρι στην τσέπη επί οκτώ χρόνια. Αυτό από την μία δείχνει την ισχύ του ομογενή επενδυτή, από την άλλη όμως φανερώνει και λάθη που έχουν γίνει και γεννά την υποχρέωση η ΠΑΕ να είναι πολύ προσεκτική στο πώς θα αξιοποιούνται αυτά τα χρήματα.

Ο μεγάλος στόχος του Ιβάν Σαββίδη ήταν ευθύς εξαρχής να δημιουργήσει έναν αυτάρκη ΠΑΟΚ. Πλέον είναι τόσο κοντά, όσο και μακριά. Εξαρτάται από τις κινήσεις που θα επιλεγούν. Οκτώ χρόνια εμπειρίας είναι πολλά σε όλα τα επίπεδα για να γνωρίζει ο οργανισμός ποιες σπατάλες οφείλει να αποφύγει και που πρέπει να βάλει χρήματα για να αυγατίσουν.

Αν το επικεντρώσουμε καθαρά σε αγωνιστικό επίπεδο, υπάρχουν από την μία παραδείγματα όπως του Βέρνμπλουμ και του Χατσερίντι και από την άλλη, όπως του Τζόλη και του Αντρίγια. Τα λάθη πλέον δεν συγχωρούνται με την ίδια ευκολία.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.