Τα 10 «όχι» των ομάδων της SL1 δείχνουν ότι η κεντρική διαχείριση είναι μονόδρομος

Δημήτρης Κανελλάκης10 Ιουλίου 2021

Τα 10 «όχι» στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1 που είπαν οι ομάδες για να καταστήσουν -για μία ακόμη φορά- σαφές ότι είναι αδιαπραγμάτευτη γι' αυτούς η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δείχνει ποιος είναι ο δρόμος στον οποίον σκοπεύουν να βαδίσουν.

Επισήμανα πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα πόσο σημαντικό είναι το θέμα της από κοινού εκμετάλλευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Εξήγησα κατ' επανάληψη πως μόνο μέσω αυτής της οδού μπορούν να έχουν οι μεσαίες και οι μικρές ομάδες της πρώτης κατηγορίας σοβαρά έσοδα από την τηλεόραση και τόνισα πως γι' αυτό τον λόγο είναι αναγκαίο να βάλουν νερό στο κρασί τους οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας.

Η πίεση που ασκείται από τις ομάδες είναι ενδεικτική της ανησυχίας που έχουν και της αγωνίας για το ενδεχόμενο να πάνε οι μεγάλοι σε απευθείας διαπραγματεύσεις και να φροντίσουν μόνο για τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, να βολευτούν και οι Αρης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα που έχουν από πέρσι συμβόλαια σε ισχύ και για τη νέα σεζόν και όλοι οι υπόλοιποι να γίνουν έρμαιο στις διαθέσεις των καναλιών, να υποχρεωθούν να κλείσουν με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που πήραν για την σεζόν 2020-2021.

Και το φοβούνται με το δίκιο τους αυτό το ενδεχόμενο, διότι η NOVA το έχει δηλώσει ήδη ότι θεωρεί πολλά τα λεφτά που πλήρωσε πριν από έναν χρόνο, η Cosmote μπαίνει στο παιχνίδι αλλά, πιθανότατα, μόνο για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των μεγάλων ομάδων, ενώ -και έχει αυτό την σημασία του- για την Super League 1 δεν είναι -δια νόμου- υποχρεωτική η κεντρική διαχείριση.

Σε αντίθεση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν όλες οι ομάδες έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες, εκμεταλλευόμενες την συγκυρία της έλευσης επενδυτή στη NOVA και της βούλησής του να κάνει θεαματικές κινήσεις, τώρα φαίνεται, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν όλες οι ενδείξεις, ότι δεν θα κλείσει ούτε γρήγορα ούτε εύκολα αυτό το θέμα.

Εκτός κι αν συμβεί κάτι που θα προκαλέσει μια εντυπωσιακή ανατροπή όλων των δεδομένων που παραπάνω αναλύθηκαν, το οποίο, όμως, αυτή την στιγμή δεν φαίνεται στον ορίζοντα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.