Συζητούν για την ανανέωση Άρης και Καστρίτης

Βασίλης Βλαχόπουλος23 Μαρτίου 2022

Το ζήτημα της επέκτασης της συνεργασίας με τον Γιάννη Καστρίτη αναρριχήθηκε στην κορυφή της ατζέντας των ανθρώπων του Αρη καθώς αναγνωρίζεται η δουλειά του και το γεγονός ότι διαθέτοντας το χαμηλότερο μπάτζετ στη Stoiximan.gr Basketleague κατάφερε να δημιουργήσει ένα απόλυτα ανταγωνιστικό σύνολο.

Μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές δεν έχουν προχωρήσει σε ουσιαστική συζήτηση για την επόμενη χρονιά, πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν όμως ότι αυτό θα γίνει εντός των επόμενων ημερών. Κι αυτή η εξέλιξη είναι λογική αν συνυπολογίσει κανείς ότι με αγωνιστικό προϋπολογισμό ο οποίος δεν υπερβαίνει τα 320-330 χιλιάδες ευρώ και παρά την πληθώρα των προβλημάτων τραυματισμού (τα οποία αλλοίωσαν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα της ομάδας αλλά και τη σύνθεσή της στα παιχνίδια), οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν απόλυτα ανταγωνιστικοί. Με εξαίρεση το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε παιχνίδι στο οποίο δεν έφθασαν να διεκδικούν τη νίκη έως και 4-5 λεπτά πριν το τέλος αυτού. Παρότι επίσης έχασαν έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές τους (σ. σ. Τζέιμς Κέλι) και είδαν τον φυσικό ηγέτη τους Ολιβιέ Χάνλαν να απουσιάζει για διάστημα περίπου ενάμιση μήνα. Παράλληλα, ο Σταύρος Σχίζας δεν έχει μπει στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς και ο Γιάννης Σιδηροηλίας έχασε το μεγαλύτερο μέρος της λόγω των δυο σοβαρών τραυματισμών του.

Αυτά είναι μερικά από τα δεδομένα που οδηγούν στην απόφαση παραμονής του Γιάννη Καστρίτη, αρκεί φυσικά να το θελήσει και ο ίδιος. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα που θα ισχύσουν την ερχόμενη σεζόν. Για παράδειγμα, από το ύψος του αγωνιστικού προϋπολογισμού κι αν αυτός επιδέχεται μικρής αύξησης ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία πιο πλήρους ρόστερ. Ο Γιάννης Καστρίτης γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφασιστεί σημαντική αύξηση και από το ποσό που προϋπολογίστηκε φέτος, να δημιουργηθεί μπάτζετ 500.000 ευρώ δεδομένου του ότι η ΚΑΕ θα παραμείνει στο μονοπάτι της εξυγίανσης, έχοντας δώσει προτεραιότητα στην εξόφληση των χρεών. Εκτός κι αν ο κόσμος της ομάδας αγκαλιάσει την ανοιχτή αύξηση του κεφαλαίου και προσφέρει στην ΚΑΕ την οικονομική άνεση για να κλείσει υποθέσεις οι οποίοι πρόκειται να πληρωθούν στη διάρκεια της ερχόμενης χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη ουσιαστική κουβέντα με τον Γιάννη Καστρίτη θα γίνει εντός των επόμενων ημερών. Με την πρόθεση επέκτασης της συνεργασίας μαζί του ούτως ώστε να «τρέξει» και ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.