Συρίγος; «Είναι σοβαρά τα πράγματα με την Τουρκία, δεν ξέρουμε πού θα φτάσει»

Metrosport Team23 Ιουλίου 2020

Ανησυχία προκαλεί η τουρκική προκλητικότητα σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου, Άγγελος Συρίγος, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πάρει τα μέτρα της για κάθε ενδεχόμενο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τουρκική προκλητικότητα: «Ο άλλος βγάζει καράβια στη Μεσόγειο και έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει μετρήσεις. Ανησυχία υπάρχει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με αυτό. Βλέπουμε ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει το στόλο της. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πού και πώς θα τελειώσει αυτό. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε γι' αυτό παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην συμβεί. Είναι σοβαρά τα πράγματα».

Για το εάν απειλείται θερμό επεισόδιο: «Η τουρκική πλευρά έχει βγάλει μια navtex για να κάνει σεισμογραφικές καταγραφές σε ένα μέρος και εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα το δεχτούμε. Πριν βγει το τουρκικό σεισμογραφικό, είχαν βγάλει το στόλο τους στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά το θέμα. Δεν ξέρει κάποιος που θα καταλήξει η ιστορία και για αυτό πήραμε τα μέτρα μας».

Για την 24η Ιουλίου: «Είναι πολύ σημαντικό διότι δείχνει ότι οι Τούρκοι αρέσκονται στα σύμβολα. Παίζουν με τους συμβολισμούς. Είναι σημαντική ημερομηνία για την Τουρκία και με την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης δημιουργήθηκε η Νέα Τουρκία. Ο Ερντογάν έχει πει ότι θα πάει στην Αγία Σοφία εκείνη την ημέρα, όπως επίσης έχει αναφέρει ότι θέλει να πετάξει από πάνω του τα δεσμά της Συνθήκης της Λωζάνης. Όλα αυτά είναι ανησυχητικά. Δεν θα έβγαζε τυχαία το στόλο του κάποιος. Η 24η Ιουλίου έχει συμβολισμό για την Αγία Σοφία και εάν σημαίνει και κάτι άλλο θα το δούμε. Είναι σοβαρά τα πράγματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.