Συνέβη το απευκταίο με τον Ολυμπιακό, ηχηρή καμπάνα για όλους

Γιώργος Καστάνης05 Μαΐου 2022

Το ζήσαμε και αυτό. Να πανηγυρίζει ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα. Ήταν αυτό που λέγαμε και τις προηγούμενες ημέρες, πως έπρεπε να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Όμως, συνέβη το απευκταίο και ο Δικέφαλος πληγώθηκε από τον βασικό του αντίπαλο τα τελευταία χρόνια.

Παρότι προηγήθηκε με τον Μουργκ, παρά το γεγονός ότι είχε ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποίησε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο 45λεπτο υστέρησε σε όλους τους τομείς. Ευθύνη και του Λουτσέσκου και των παικτών αυτή η ανατροπή του σκορ και πως το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε 1-2, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κερδίσει και να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός που πήρε ένα σωρό βαθμούς από την έναρξη της σεζόν με την εύνοια της διαιτησίας, βγαίνει και «λάδι» από πάνω με αυτή την νίκη. Είναι μία ηχηρή καμπάνα για όλους ανεξαιρέτως, ένα πολύ σκληρό μάθημα, το οποίο κανείς δεν φανταζόταν πως θα το ζήσει. Όμως είναι πραγματικότητα.

Πριν από μία εβδομάδα ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μέσα στο Καραϊσκάκη την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Και τώρα ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να πικράνει τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Οσο και αν δεν «χωνεύεται», πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα, για να διαπιστωθεί πως ποτέ δεν πρέπει να δίνεις το περιθώριο στον αντίπαλό σου να σε αμφισβητήσει, ειδικά όταν είσαι στην ίδια κατάσταση με αυτόν.

Ναι πλέον ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανασκουμπωθεί, γιατί και την δεύτερη θέση δεν την έχει «κλειδωμένη» μαθηματικά, έχει όμως ένα προβάδισμα 6 βαθμών. Επίσης για να πάρει το Κύπελλο στις 21 Μάϊου πρέπει να αλλάξει η εικόνα και να δούμε ξανά έναν ΠΑΟΚ νικητή. Γιατί, κακά τα ψέματα, οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με την Μαρσέιγ είναι πολλά. Πάρα πολλά. Σημειώστε ακόμη πως στα έξι ματς με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε ένα. Είναι θέμα πολύ σοβαρό.

Αυτό το πολύ σκληρό μάθημα που πήρε ο ΠΑΟΚ, ας του δώσει το ερέθισμα να αλλάξει την εικόνα του, στα τελευταία ματς σε πλέι οφ και τελικό Κυπέλλου, για να μην πάει χαμένη η χρονιά. Νικητής είσαι μόνο όταν κερδίζεις. Μόνο τότε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.