Συνέλθετε και... συμμαζευτείτε, ο κόσμος δεν θα μας συγχωρήσει

Δημήτρης Μπούζας19 Μαΐου 2021

Ημουν ανάμεσα στους λίγους - στους ελάχιστους θα έλεγα - που δεν άρπαξα την άκρη του νήματος από τις «δηλώσεις» του Πάμπλο Γκαρσία μετά τον αγώνα με τον Αστέρα, για να πλέξω κι εγώ ένα δημοσιογραφικό πουλοβεράκι, διερευνώντας ή ερμηνεύοντας καταχρηστικά και αυθαίρετα ότι σιβυλλικό αλλά και άκρως «ελκυστικό» είπε ο «Κανάριο». 

Προχώρησα απλά σε μια αναφορά με ένα λακωνικό υστερόγραφο, αναφέροντας επιγραμματικά ότι τα όσα είπε (μάλλον υπονοούσε) ο συμπαθής Ουρουγουανός κόουτς χρίζουν διερεύνησης. Κι αυτό το έκανα ελπίζοντας ότι οι εντυπώσεις θα περιοριζόταν και χρονικά και λογικά λόγω του επικείμενου τελικού σε κλασικές δημοσιογραφικές τοποθετήσεις και δεν θα έπαιρναν την μορφή αναγγελίας μιας εξέγερσης κι ενός διχασμού, που χτυπούσαν την πόρτα της Τούμπας. 

Έπεσα όμως έξω. Δεν υπολόγισα...τις αντιδράσεις τόσο των φίλα προσκείμενων προς τον ΠΑΟΚ εκπροσώπων της ενημέρωσης, όσο και το μέγεθος του πανηγυριού που θα έστηναν οι κρυφοί και φανεροί Θαναηλάκηδες της πόλης. 

Οφείλω να ομολογήσω έστω και εκ των υστέρων ότι οι εξελίξεις και ο μεγάλος θόρυβος με υποχρέωσαν να δικαιολογήσω το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών. Κι αυτό, από τη στιγμή που οι «δηλώσεις» ήταν μία πολύ ελκυστική και γενναιόδωρη προσφορά προς χρήση κι επικοινωνιακή εκμετάλλευση. 

Η ανησυχία λοιπόν από τη μια μεριά των ΠΑΟΚτσήδων δημοσιογράφων και το ενθουσιώδες παραλήρημα από την άλλη, συμπορεύτηκαν και από κοινού πέτυχαν την διόγκωση ενός προβλήματος, το οποίο κάποιοι δεν φρόντισαν ή δεν είχαν την ικανότητα να το προλάβουν και να το απομακρύνουν έγκαιρα.

 Αρκούσε μια απλή δήλωση για να αποφευχθεί ο σάλος και να μην δοθεί η ευκαιρία σε αυτούς που επιβουλεύονται τον δικέφαλο, να στήσουν το δικό τους αφήγημα. Δυστυχώς το «περιστατικό» ανέβηκε πολύ ψηλά και προκάλεσε και την σχετική ζημιά. Βάζω όμως μια τελεία σε αυτό το σημείο για να απευθυνθώ σε όσους «εμπλέκονται» σε αυτό το απερίσκεπτο κι επικίνδυνο επεισόδιο εσωστρέφειας, που προέκυψε παραμονές μιας μεγάλης στιγμής για το σύλλογο. 

Να τους συμβουλεύσω να σπεύσουν άμεσα και «να σβήσουν την φωτιά», περιφρουρώντας την προετοιμασία της ομάδας και να τους προειδοποιήσω αντίστοιχα ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν θα τους συγχωρέσει την οποιαδήποτε ολιγωρία, η οποία θα αφήσει εκτεθειμένη σε κίνδυνο την προσπάθεια κατάκτησης του κυπέλλου. Ο χρόνος που μένει είναι αρκετός ώστε να αναστραφεί το κλίμα. 

Σε αυτό το σημείο επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να μπω στον πειρασμό και να επιχειρήσω να προσεγγίσω τις «δηλώσεις», καταθέτοντας και μια άποψη, χωρίς να υπάρξει μέχρι τώρα η συγκεκριμένη αναφορά σε πρόσωπα και σε ρόλους που πιθανότατα και κατά την άποψη του Πάμπλο είχαν παρασκηνιακή δράση κι έβλαψαν την συνοχή της ομάδας και τη δουλειά του. 

Είναι αλήθεια πως μας είναι γνωστή η δραστηριότητα μιας κλειστής παρεούλας που έχει ευθύνες για περίεργες και παρασκηνιακές συμπεριφορές. Όμως δεν είμαστε εκείνοι που θα τους φορτώσουμε ενοχές με πράγματα που απλά υπονοούνται. Με υποψίες δεν στοιχειοθετούνται αποδείξεις. Ο Πάμπλο από τη μεριά του έχει το χρέος να προχωρήσει ο ίδιος σε εξηγήσεις. Αυτό προφανώς θα έπρεπε να το κάνει κατά την άποψη μας μετά τον τελικό. 

Τέλος, επειδή είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι που «υπεραγαπούν» τον ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα Γκαρσία από τη στιγμή που τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα αφεντικά τους, θάβοντας συνεχώς τα προβλήματα των τελευταίων και μεγεθύνοντας ήσσονος σημασίας επιτυχίες τους, θα ήταν χρήσιμο αυτοί που πραγματικά αγαπούν τον ΠΑΟΚ στον χώρο της ενημέρωσης, μέχρι το Σάββατο να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα ενθαρρύνοντας τον κόουτς και τους παίκτες και απομακρύνοντας τον διχασμό. Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ διεκδικεί έναν τίτλο και αυτό τα λέει όλα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.