Συνειδητοποιημένοι... «απέναντι» στις αυξημένες υποχρεώσεις τους

Δημήτρης Μπούζας01 Απριλίου 2022

Επιστροφή στη δράση μετά από μια μικρή και ευεργετική ανάπαυλα. Ο Ραζβάν κρατώντας στο χέρι του την ατζέντα των υποχρεώσεων, εκτιμά και υπολογίζει με την ανάλογη σοβαρότητα, το κατά πόσο είναι επιβαρυμένη εξαιτίας της μεγάλης – και πετυχημένης μέχρι τώρα – ευρωπαϊκής προσπάθειας. 

Ο έμπειρος Ρουμάνος έχει να σκεφτεί την διαχείριση του έμψυχου υλικού και να βρει λύσεις στα προβλήματα που πιθανόν να προκληθούν από την καταπόνηση πολύτιμων βασικών παικτών που δεν μπορούν όμως να ξεπεράσουν τα όρια τους. Είτε για λόγους ηλικίας, είτε για λόγους ντεφορμαρίσματος. 

Επιπρόσθετα έχει κατά νου να προβλέψει για τυχόν απρόβλεπτα όπως κάποια αποβολή, μια πιθανή τιμωρία, ένας σοβαρός τραυματισμός, αλλά και μια πιθανή απουσία λόγω πανδημίας. Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα είναι βαρύ και βαθύ αλλά και καθοριστικής σημασίας. 

Η ομάδα βρίσκεται απέναντι στους στόχους της και ως εκ τούτου επιβάλλεται τα πάντα να αξιολογούνται με υποδειγματικό τρόπο και με την ανάλογη υπευθυνότητα. Το να συνειδητοποιήσουν λοιπόν όσοι επιστρατευτούν σε αυτήν την τελική προσπάθεια ότι από την δική τους ευψυχία και αποφασιστικότητα θα εξαρτηθεί εάν η χρονιά χαρακτηριστεί πετυχημένη, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Σαφέστατα η ψυχολογία αυτή τη στιγμή στους «αετούς» - όχι μόνον σε αυτούς αλλά σε ολόκληρη την οικογένεια του ΠΑΟΚ – είναι πολύ καλή. Δεν απομένει παρά η προστασία και η διατήρηση όλων αυτών των ιδανικών συνθηκών.

Δείτε τι συνέβη στην ΑΕΚ η οποία από το πουθενά και με το τίποτα σε ελάχιστο χρόνο έγινε άνω – κάτω. Έφταναν και μόνον κάποιες δηλώσεις του Αμραμπάτ ο οποίος ξαφνικά και στην ψύχρα ξεκαθάρισε πως θέλει να φύγει απο την Ένωση και δεν πρόκειται να παραμείνει την επόμενη χρονιά. 

Σκληρά λόγια που δεν τα πήρε πίσω ο ομολογουμένως αξιόλογος Ολλανδο - Μαροκινός, παρά την προσπάθεια που κατεβλήθη να ανακαλέσει ή να ανασκευάσει τα όσα άφησε να εννοηθούν με τις δηλώσεις του. 

Οι Ενωσίτες λοιπόν που έχουν υπογράψει μαζί του ένα ακριβό συμβόλαιο, τη στιγμή που προς τα έξω περνούν ότι θα επιχειρήσουν το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ και την παραμονή ενός αγώνα πολύ σημαντικού όπως αυτός με τον Ολυμπιακό, αποσυντονισμένοι και τσαλακωμένοι ψάχνονται για να σταθούν όρθιοι.

Σε ότι αφορά τώρα τους παίκτες που έχει στη διάθεση του αυτή τη στιγμή και στην τελική προσπάθεια ο Ραζβάν Λουτσέσκου, θα μπορούσε να υποστηριχθεί η άποψη ότι ο Ρουμάνος εκ των ενόντων θα έχει δύο σημαντικές προσθήκες. Αυτές αφορούν η μία τον πανέτοιμο φορ κρούσης Ολιβέιρα και η άλλη την εντυπωσιακή βελτίωση του Μιτρίτσα. 

Την Κυριακή λοιπόν ξεκινάει μια σειρά αγώνων της προσπάθειας που θα καταβληθεί εντός και εκτός συνόρων. Με τον Παναθηναϊκό ο οποίος θεωρεί ότι αυτό το παιχνίδι είναι το σημαντικότερο από όλα τα υπόλοιπα που έχει να δώσει στα πλέι οφ και καπάκι να βρεθεί απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Μαρσέιγ. 

Ο συσχετισμός και ότι σημαίνει αυτή η τόσο σκληρή διπλή αντιπαράθεση υποχρεώνει τον Ραζβάν να επιδείξει ιδιαίτερες δεξιότητες (τις οποίες ασφαλώς και διαθέτει), προκειμένου να περάσει με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες μέσα από το διπλό αγωνιστικό κρας – τεστ.

ΥΓ1: Ο αναγνώστης μας κύριος Σταύρος Καραγεωργίου με μια μικρή του παρέμβαση επισημαίνει: «Στην πρόσφατη καταγγελία του συνοπαδού μου ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ έχει σχεδόν ξεχασμένο τον αδικοχαμένο Νάσο, θα ήθελα να προσθέσω ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους περισσότερους ρεπόρτερ του συλλόγου μας».

ΥΓ2: Το ορθόν και πρέπον μετά την...δικαίωση, είναι να καταβληθούν τα οφειλόμενα στην οικογένεια του αδικοχαμένου παίκτη. Μόνον έτσι θα έχει νόημα η...δικαίωση.

ΥΓ3: Είναι να γελάς και να κλαις. Τους χαρίζουν στην κυριολεξία ένα γήπεδο και αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους. Πράσινη ιλαροτραγωδία για τον Βοτανικό.

ΥΓ4: Δεν ξέρουμε πόσος καιρός θα περάσει για να συνέλθει από τη φάπα που έφαγε ο Αλέξης. Η Ξάνθη τον έστειλε στον Καιάδα, υπενθυμίζοντας του το «χρέος» που είχε απέναντι της. Αν δεν καταλαβαίνει τι λέμε, ας πάρει ένα τηλέφωνο την Μαρούπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.