Συνεχίζει με σταθερό βήμα την προσέγγιση των στόχων

Δημήτρης Μπούζας08 Μαΐου 2021

Μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα κατέθεσε τα διαπιστευτήρια της για μια ακόμη φορά εκτός έδρας, επιβεβαιώνοντας την προοδευτική βελτίωση όλων των αγωνιστικών παραμέτρων που την αφορούν. Μετά την αφαίρεση των σκαλπ από τους δύο πρωτοπόρους (Ολυμπιακό και Άρη) ήρθε και η σειρά της Ένωσης που διεκδικούσε μία από τις ευρωπαϊκές θέσεις, παίζοντας τα ρέστα της.

 Δυστυχώς για αυτήν για 4η συνεχόμενη φορά υποχρεώθηκε να υποκλιθεί στον δικέφαλο του βορρά, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του και το γεγονός ότι παραμένει ακαταμάχητος στις μεταξύ τους αετομαχίες.

 Σημαντικό το τρίβαθμο αλλά ακόμη πιο σημαντική η διαπίστωση της διαρκούς βελτιωμένης εικόνας των νικητών, με κυρίαρχη επισήμανση της σταθερότητας πλέον του βηματισμού τους και την σταδιακή εξάλειψη αδυναμιών που τον δυσκόλευαν στο να σηκώσει κεφάλι.

 Θεωρείται και είναι λοιπόν άνετη και δίκαιη η επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκε χρόνος μέχρι να βρει τα πατήματα της, τον σφυγμό και τον ρυθμό της η ομάδα.

 Η χρησιμοποίηση του Μουργκ – για μια ακόμη φορά – αποδείχθηκε ατυχής γιατί συνέβαλε στην αποδυνάμωση του βασικού σχήματος και την έλλειψη συνοχής. Κάτι, που αποδείχθηκε με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο και νομοτελειακά με την αλλαγή που έκανε ο κόουτς, βάζοντας στο βασικό σχήμα τον Ουάρντα. 

Ο χαρισματικός Αιγύπτιος σε χρόνο – ρεκόρ άλλαξε και έδεσε την ομάδα, αιφνιδιάζονας τους γηπεδούχους που είδαν έκπληκτοι να χάνουν με 2-0. Σκορ το οποίο θα μπορούσε να ανέβει ακόμη πιο ψηλά, αν ο Ζίβκοβιτς δεν έχανε εκείνο το ανεπανάληπτο τετ α τετ. Ο ΠΑΟΚ του β΄ ημιχρόνου άρεσε. Γιατί είχε πολλά από εκείνα τα θετικά στοιχεία, τα οποία του έλειπαν τοσο καιρό και τα οποία όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, επανέρχονται σταδιακά αλλά και σταθερά. 

Οι διαπιστώσεις και σε επίπεδο ατομικής απόδοσης θεωρούνται και είναι ευοίωνες. Ο Πασχαλάκης ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό του. Ο νεαρός Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μια εξαιρετική λύση. Το ίδιο και ο Βαρέλα που βιάστηκαν μερικοί να τον απαξιώσουν. 

Καλός και πάλι ο Μπάμπα. «Λίρα 100» ο μεγάλος αρχηγός, ανεβασμένος ο Σβαμπ, όπως και ο Αουγκούστο ο οποίος όμως θα πρέπει να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του. Εξαιρετικός ο Κρμέντσικ, βοήθησε και ο Ροντρίγκο.

 Συμπερασματικά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν και δίκαιη και άνετη. Επίσης ότι η εικόνα της ομάδας άλλαξε με την είσοδο του ταλαντούχου Ουάρντα. Επιβάλλεται να προσθέσουμε ότι η εμμονή της χρησιμοποίησης στο βασικό σχήμα του Μουργκ δεν δικαιώνει τον Πάμπλο. Και κάτι ακόμη, μια προσωπική και ταπεινή άποψη, ότι ο Τζολης πρέπει να έχει χρόνο συμμετοχής, μεγαλύτερο από αυτόν που έχει. 

Όσο για εκείνους που για δικούς τους λόγους προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τη νίκη του ΠΑΟΚ λόγω των προβλημάτων που είχε η ΑΕΚ, τους υπενθυμίζουμε ότι με αυτή τη σύνθεση η Ένωση έκανε διπλά εκτός έδρας, με ένα από αυτά να αφορά την επικράτηση της σε ένα γήπεδο που χαρακτηρίζεται απόρθητη έδρα (1-3). Ας περιοριστούν λοιπόν στην αναζήτηση ελαφρυντικών (κόπωση, αλλεργίες και όλα τα συναφή) που επιστράτευσαν για να καλύψουν τα στραβοπατήματα των ομάδων που υποστηρίζουν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.