Συμπεράσματα και κέρδη από το φιλικό με τη Μακάμπι Χάιφα

Γιώργος Στράντζαλης05 Δεκεμβρίου 2022

Η αναμέτρηση με την Πρωταθλήτρια Ισραήλ έδωσε τη δυνατότητα στον Άλαν Πάρντιου να δοκιμάσει πράγματα και να εξάγει συμπεράσματα, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν έναν “μπούσουλα” για τη συνέχεια της σεζόν. Το πρόσημο για τον Αρη είναι θετικό και οι βασικοί άξονες στους οποίους μπορεί κάποιος να εστιάσει, είναι οι εξής:

1) Για πρώτη φορά ο Πάρντιου δοκίμασε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-5-2), παρά την απουσία μάλιστα της τελευταίας στιγμής με τον Ετέμπο να νιώθει αδιαθεσία και να μένει εκτός. Οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Πίρσμαν ήταν οι στόπερ με μοναδικό «κόφτη» τον Νταμπό και τους Ματέο Γκαρσία, Εντουιν Ροντρίγκες τους δύο εσωτερικούς μέσους. Μαζικού και Καμάτσο ήταν τα δύο φουλ μπακ και οι Γκρέι-Πάλμα το δίδυμο στην επίθεση. Ενα σχήμα που σε πολλές επιθέσεις των Ισραηλινών δεν ήταν λειτουργικό και φάνηκε ότι θέλει ακόμη δουλειά και βελτίωση, εξ ου και η γρήγορη αλλαγή του σε 5-4-1. Δεν παύει όμως να είναι ένα σχέδιο το οποίο ο Βρετανός θέλει να έχει ως εναλλακτική επιλογή για στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος.

2) Μπορεί ο Αρης να βρήκε δίχτυα από το 90’ και μετά, ωστόσο σε επίπεδο τελικής προσπάθειας τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. 21 τελικές κατέγραψε η στατιστική για τους Κιτρινόμαυρους, που είχαν και δύο δοκάρια στο α’ ημίχρονο. Οι Κιτρινόμαυροι επιθετικά και σε επίπεδο δημιουργίας, συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν, με εννέα γκολ στα τελευταία δύο ματς του α’ γύρου.

3) Ο Έντουιν Ροντρίγκες ήταν από τα πρόσωπα που τράβηξαν τα βλέμματα στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Ονδουριανός μεσοεπιθετικός, στην πρώτη του συμμετοχή την Κιτρινόμαυρη φανέλα, πήρε 67’ και έδειξε πολύ δραστήριος. Στις στιγμές που ο Αρης άσκησε πίεση στο επιθετικό τρίτο, ο Ροντρίγκες ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις. Οσο μάλιστα περνούσε ο χρόνος και έμπαινε στο κλίμα της ομάδας, τόσο πιο αισθητή γινόταν η παρουσία του.

4) Μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο γόνατο, ο Σέικ Ντουκουρέ επέστρεψε έπειτα από απουσία δυόμισι μηνών στο 73ο λεπτό και χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους του Αρη. Ήταν εκείνος που μείωσε στο σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Αν μη τι άλλο, ένα γκολ ψυχολογική “ένεση” για τον Ιβοριανό χαφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.