Συμμαζέψτε τον Κούγια και μηνύστε τον Αρκούδη

Δημήτρης Μπούζας23 Ιουλίου 2020

Μην συνεχίζετε τα ίδια λάθη. Έχετε υποχρέωση να θωρακίσετε τον ΠΑΟΚ. Να προστατέψετε το κύρος του και να τσαλακώσετε όσους τον προσβάλλουν και τον συκοφαντούν.

Όταν άκουσα τον Παραολυμπιονίκη νομικό και υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη να καταγγέλλει ότι ο περιβόητος Αρκούδης ευθαρσώς και ενώπιον 150 και πλέον ατόμων δήλωσε: «Εγώ θα ρίξω τον ΠΑΟΚ στην Β΄ Εθνική», απαντώντας σε ερώτηση ανησυχούντων ερυθρόλευκων ομοϊδεατών του «τι θα γίνει επιτέλους με τον ΠΑΟΚ;», πίστεψα πως την ίδια ώρα θα είχε χτυπήσει εκκωφαντικά ένας συναγερμός στη συγκεκριμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε, ακόμη και όταν ο θαρραλέος Παραολυμπιονίκης σε μια ραδιοφωνική του νέα παρέμβαση κλήθηκε να επιβεβαιώσει τη σημαντική αυτή καταγγελία του. Κάτι που το έκανε προκαλώντας επιπρόσθετα τον οποιοδήποτε παρόντα στην κομματική σύναξη αν έχει το κουράγιο να βγει και να το διαψεύσει. Δυστυχώς και πάλι δεν κουνήθηκε φύλλο στην ίδια περιοχή και η συγκλονιστική αυτή μαρτυρία, χαραμίστηκε και δεν επιστρατεύτηκε για να τιναχθεί στον αέρα η άθλια επιτροπή Αυγενάκη. 

Τον χαρακτηρίζω θαρραλέο τον Ανδρέα Κατσαρό γιατί οπωσδήποτε η αποκάλυψη του θα δημιούργησε πρόβλημα στο κόμμα και κάποιοι πιθανότατα να του ζητούσαν εξηγήσεις. Κι όταν λέμε κάποιοι, ασφαλώς εννοούμε τους οπαδούς και υποστηρικτές της σικελικής συμμορίας που δρα ανεμπόδιστη στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αποκάλυψη του Σαλονικιού Παραολυμπιονίκη χάθηκε στο δρόμο, στον ίδιο που χάθηκαν κι άλλα σημαντικά ντοκουμέντα. Θύμα της τακτικής της αφωνίας, της ατολμίας και ενός απαράδεκτου και αφελούς εφησυχασμού. 

Προσωπικά ακόμη και τώρα πιστεύω πως υπάρχει δυνατότητα να «καθίσουν στο σκαμνί» τον Αρκούδη. Ας μην ξεχνάμε και την καταγγελία του Γιώργου Παναγόπουλου που αφορά τον ίδιο τύπο. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση όμως των προκλήσεων και προσβολών από αυτή του Κούγια δεν υπάρχει. Ο γυρολόγος του ποδοσφαίρου αφού «εισέπραξε» την γενναιόδωρη χειρονομία του Ιβάν να του δώσει δύο παίκτες πρώτης κλάσεως οι οποίοι κατά γενική ομολογία κράτησαν την ετοιμόρροπη κι έτοιμη για φούντο ομάδα του, αιφνιδιαστικά (;) ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο δυσφημιστική προσπάθεια σε βάρος του ΠΑΟΚ. Προσδεδεμένος στο άρμα ενός παράγοντα που πριν από λίγο καιρό τον χαρακτήριζε καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκμεταλλευόμενος τη πρόθυμη φιλοξενία των ΜΜΕ του νέου αφεντικού, συντάχθηκε μαζί του σε έναν αγώνα κυριολεκτικά εξόντωσης του ΠΑΟΚ. 

Το γεγονός ότι ο γραφικός αυτός τύπος «άπλωσε τον τραχανά του» τόσο προκλητικά, είναι αλήθεια ότι δεν ξάφνιασε. Το παρελθόν του στο χώρου του ποδοσφαίρου και οι συμπεριφορές του (άπειρες κωλοτούμπες, φαιδρολογήματα του τύπου... εισχώρησαν στο οπαδικό κίνημα της Λάρισας Αλβανοί ναρκέμποροι) αποδείχθηκαν ένας ολοκληρωμένος προϊδεασμός που προστάτεψε την κοινή γνώμη από τυχόν αρνητικούς επηρεασμούς. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι πολλοί εκείνοι που έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους τα όσα έλεγε ο Κούγιας για τον ΠΑΟΚ. Όμως εκείνο που εκπλήσσει είναι η άνεση που του επιτρέπει η ΠΑΕ του δικέφαλου να προσβάλει και πολλές φορές να συκοφαντεί τον Ιβάν και τον σύλλογο. 

Αυτή η περίεργη ασυλία επίσης είχε σαν αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ (όχι του Ολυμπιακού) να αποτολμήσει μια νέα απρεπέστατη συμπεριφορά. Παρουσίασε ως «εκβιάζοντα» και «καταξεφτελίζοντα» τους Έλληνες δικαστές τον δικέφαλο. Έφτασε στο σημείο να «δώσει» στην κοινή γνώμη με απαράδεκτους υπαινιγμούς, κουτοπόνηρους συσχετισμούς και προσβλητικούς για τον ΠΑΟΚ συνειρμούς τον μειοψηφήσαντα υπέρ του ΠΑΟΚ δικαστή κύριο Βόκα. Το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων του εν λόγω δικαστή με την αναφορά ακόμη και της διεύθυνσης της κατοικίας του (άγνωστο για πιο λόγο) προβλημάτισε όπως ήταν επόμενο, όχι μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά και σοβαρούς νομικούς, οι οποίοι εύκολα μπορούσαν να δουν μέσα από αυτή την απίστευτη προσπάθεια, ένα μπούλινγκ κι έναν ψυχολογικό εκβιασμό, όχι μόνον για το συγκεκριμένο δικαστή αλλά και για όλους όσους θα μπορούσαν να επιλεγούν για την έφεση. 

Απίστευτα πράγματα, εξωπραγματικά ακόμη και από μια ακραία και νομότυπη άποψη. Αντίδραση όμως δεν είδαμε και είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Θα πρέπει ο επίσημος ΠΑΟΚ να απαντήσει κι επιβάλλεται να το κάνει και να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ ποιους δικαστές εννοεί και ποιους υπερασπίζεται. Μήπως τους εφέτες που επί δεκαετίες μετακυλούσαν τα παγωμένα χρέη της ληστείας της Τράπεζας Κρήτης ή κάποιους που με μεσολαβητή συνάδελφο του προσπαθούσαν να κλείσουν ραντεβού του Μαρινάκη με εισαγγελέα ερυθρόλευκων πεποιθήσεων; 

Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς ή ευτυχώς δεν διαθέτει τέτοιες προσβάσεις και τέτοιες ικανότητες. Ούτε υπήρξαν απαλλακτικά βουλεύματα για παράγοντες του. Εκτίει τις ποινές του όποιες κι αν είναι και σέβεται σε απόλυτο βαθμό τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις. Είναι καιρός εκεί στον ΠΑΟΚ να συμμαζέψουν το γραφικό αυτό τύπο με ότι νόμιμο τους δίνει το δικαίωμα. Να του κόψουν μια για πάντα τον βήχα και τον αντιΠΑΟΚτσήδικο παροξυσμό του.

ΥΓ: Για το σκάνδαλο με τα δελτία παραιτήθηκε εκείνος που ουσιαστικά δεν θα έπρεπε. Ο σεμνός και πολύ χρήσιμος Δημήτρης Σαραϊδάρης είχε το φιλότιμο να το κάνει, ενώ ο προϊστάμενος του και διευθυντής του αγωνιστικού Μάλαμας Τεβεκέλης δεν το έπραξε. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.