Συγκλονίζει γιατρός που νίκησε τον κορωνοϊό αλλά έχασε τον «αδελφό» του

Metrosport Team19 Ιανουαρίου 2021

Ο Γιάννης Ντελής και ο Στάθης Μπαθρέλλος, στυλοβάτες της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας, αρρώστησαν σχεδόν μαζί από κορωνοϊό και έδωσαν παράλληλα την άνιση μάχη στην εντατική. 

Ο πρώτος βγήκε νικητής και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον ανάρρωση, παλεύοντας με τα κατάλοιπα του ιού που δεν του επιτρέπουν ακόμη να αναπνεύσει ομαλά. Ο δεύτερος δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από μακρά νοσηλεία στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Καρδίτσας και Λάρισας, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους και τους συναδέλφους του.

Με μια συγκλονιστική δημόσια δήλωσή του, ο Γιάννης Ντελής μιλά με συγκίνηση για τη μάχη που έδωσε ο ίδιος στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, μεταφέρει την οδύνη του για την απώλεια του συναδέλφου και "αδελφού" του, ενώ απευθύνει δραματική έκκληση για άμεση ενίσχυση της εναπομείνασας αποδεκατισμένης Παθολογικής Κλινικής, την οποία διευθύνει, καθώς και της Πνευμονολογικής, της ΜΕΘ και των ΤΕΠ, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα με τον αόρατο εχθρό στο αναμενόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

"Θέλω να πέσω πάνω στο καθήκον μου"

"Με τη βοήθεια του Θεού, των γιατρών (συναδέλφων) μου και του νοσηλευτικού (συνεργατών) προσωπικού, βρίσκομαι πλέον στο σπίτι μου και σύντομα ελπίζω να επιστρέψω στα καθήκοντα μου. Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους, συγγενείς, φίλους, γνωστούς και άγνωστους, που με τις προσευχές τους, τις ευχές τους, το ενδιαφέρον τους, και την αγάπη τους τις δύσκολες ημέρες της νοσηλείας μου στηρίξατε εμένα και προπάντων την οικογένεια μου. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, θα σας είμαι υπόχρεος για πάντα", αναφέρει ο κ. Ντελής και προσθέτει:

"Μαζί με χιλιάδες άλλους διασωληνωμένους, βίωσα για ημέρες τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού. Αισθάνθηκα την ανησυχία, έζησα την μοναξιά της ασθένειας και λυπάμαι πολύ για όσους δεν τα κατάφεραν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδελφού μου συνάδελφου ιατρού Ευσταθίου Μπαθρέλλου ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή παλεύοντας καθημερινά με τον ύπουλο ιό. Έχω μόνο τούτο να τονίσω για τον αδελφό μου. Όταν του έλεγα "Στάθη πήγαινε σπίτι σου σε παρακαλώ", μου απαντούσε "θέλω να πέσω πάνω στο καθήκον μου".

Ο διευθυντής της Παθολογικής περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση στο αποδεκατισμένο προσωπικό του νοσοκομείου και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα απευθύνει αγωνιώδες μήνυμα για την ανάγκη άμεσης στελέχωσής του. "Είναι χρέος μου, στην μνήμη του αδελφού μου, ως επαγγελματία υγείας και ζώντας τις έκτακτες συνθήκες του δευτέρου κύματος και τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού του νοσοκομείου μας - με προσωπικό κόστος πολλών εξ ημών - υπηρετώντας τις ανθρώπινες αξίες να σταθώ με ιδιαίτερη ευθύνη στα παρακάτω", αναφέρει και χαρακτηρίζει «όνειδος» για τους διοικούντες στις έκτακτες καταστάσεις που βιώνει το νοσοκομείο Καρδίτσας τη μη υπογραφή μέχρι σήμερα του ΦΕΚ διορισμού Παθολόγου ιατρού στην Παθολογική κλινική. Μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες και τρεις μήνες ακόμη καθυστερεί, όπως λέει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.