Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times για τα θύματα του κορωνοϊού

Metrosport Team24 Μαΐου 2020

Στην ιστορία αναμένεται να μείνει το πρωτοσέλιδο της 24ης Μαΐου του 2020 των New York Times.

Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα αφιέρωσε την πρώτη της σελίδα στα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ που αγγίζουν τις 100.000.

«Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ, η απώλεια ανυπολόγιστη» είναι ο κύριος τίτλος της εφημερίδας και στον υπότιτλο σημειώνεται «Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς».

Στη σελίδα δεν υπάρχει καμία είδηση αλλά τα ονόματα 1.000 θυμάτων του φονικού ιού με την ηλικία τους και μία πληροφορία για τη ζωή τους.  

«Οι αριθμοί από μόνοι τους δεν μπορούν να μετρήσουν λογικά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, είτε πρόκειται για τον αριθμό των ασθενών που ακολοθούν κάποια θεραπεία, τις εργασίες που έχουν διακοπεί ή τις ζωές που έχουν χαθεί. Καθώς η χώρα πλησιάζει το θλιβερό ορόσημο των 100.000 θανάτων που οφείλονται στον ιό, οι "New York Times" έκαναν τις νεκρολογίες θυμάτων. Οι 1.000 άνθρωποι παρακάτω αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του συνολικού αριθμού των θυμάτων. Κανένας δεν ήταν απλά ένας αριθμός» αναφέρει η εφημερίδα πριν αρχίσει η καταγραφή των ονομάτων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.