Σύγχυση και ανησυχία στον ΠΑΟΚ με πολλά ερωτηματικά

Δημήτρης Μπούζας03 Σεπτεμβρίου 2021

Οι μεταγραφές έληξαν και μαζί τους έκλεισαν και τον κύκλο τους οι ατέλειωτες συζητήσεις που αφορούσαν τη διαπίστωση, πως για μια ακόμη φορά οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού της ενίσχυσης του ακρωτηριασμένου ροστερ, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Τα όσα δυστυχώς διαδραματίστηκαν στην συγκεκριμένη περίοδο έχουν αναφερθεί και καταγραφεί μαζί με άλλα πολλά το ίδιο μυστηριώδη και ανεξήγητα στα τελευταία μας σχόλια. 

Επομένως δεν υπάρχει λόγος να τα «επιστρατεύσουμε» για να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε και η ετοιμηγορία του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου για τις ανεπάρκειες, τα λάθη αλλά και για τις προσπάθειες παραπληροφόρησης όπως και για την δίκαιη κατανομή των ευθυνών, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών. Στο εδώλιο ο «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ» για τη νέα μεγάλη αποτυχία μαζί με μια παρέα εκπροσώπων της ενημέρωσης (μόνιμων και εφεδρικών, σιτιζόμενων και αφελών). Οι τελευταίοι βαρύνονται με την ευθύνη της ηθικής αυτουργίας για την συγκάλυψη τραγικών λαθών και αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών, που είχαν σαν συνέπεια να συντηρούν επί μακρόν μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Την οποία θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει δικαιολογημένα και αρρωστημένη. 

Η διοικητική ημιπαραλυσία των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με την ανεξήγητη και μυστηριώδη αγωνιστική αποδόμηση, ασφαλώς και έχουν την δική τους εξήγηση. Απλή και ευκολοκατανόητη. Ότι: Δεν είναι στραβός ο γυαλός, αλλά λάθος αρμενίζει το καράβι. Με την προσθήκη της επεξήγησης πως οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύτηκε την επένδυση του αλλά και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος είναι ελάχιστοι και μπορούν να ναυαγήσουν όχι απλά στα ρηχά, αλλά σε μια κουταλιά νερό. Φαίνεται πως οι «εισηγήσεις» τους και η στοιχειώδη υποχρέωση ενημέρωσης που έχουν απέναντι στον Ιβάν, κατάφεραν - γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να φέρουν το σύλλογο μπροστά σε απρόβλεπτα και ανεξήγητα αδιέξοδα. 

Προχθές το μεσημέρι στην εκπομπή του Metropolis 95,5 «στη σέντρα» με τον Γιώργο Μπούζο, ο προσωπικός φίλος του Ιβάν Βεροιώτης κ. Καραπαναγιωτίδης (αν δεν απατώμαι πρώην αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας) κατέθεσε την άποψη του. Η οποία δεν διαφέρει από την δική μας αλλά και μεγάλου μέρους της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας. Οτι δηλαδή ο Ιβάν δεν ενημερώνεται σωστά και ως εκ τούτου παρεξηγούνται οι αντιδράσεις του. Κάτι που σαφέστατα έρχεται αντίθετο με το γεγονός πως ο ηγέτης του ΠΑΟΚ εκτιμάει ιδιαίτερα και αφουγκράζεται με προσοχή πάντοτε τα παράπονα του κόσμου, της λαοφιλέστατης ομάδας. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης συμπλήρωσε πως δεν είναι του χαρακτήρα του Ιβάν κάτι τέτοιο και ότι υπάρχει μια «απόσταση» με τους οργανωμένους και τον κόσμο, που διατηρείται για ανεξήγητους λόγους. Αυτή τη στιγμή λοιπόν που οι πάντες έχουν πειστεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και ποιο είναι το μέγεθος της ευθύνης τους για το νέο μεταγραφικό φιάσκο, δεν μένει παρά να το αποδεχθούν, να κάνουν την αυτοκριτική τους, να ζητήσουν συγνώμη και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μπορούν να δουν πλέον τον κόσμο της ομάδας στα μάτια. 

Είναι αλήθεια βέβαια ότι επικρατεί σήμερα μια μεγάλη σύγχυση κι ένας προβληματισμός γιατί εμφανίστηκαν και πάλι οι αυτοκτονικές παθογένειες που έχουν σχέση ιδιαίτερα με την μεταγραφική προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας. Ως εκ τούτου προκύπτουν και ανάλογα και δικαιολογημένα ερωτηματικά. Ένα και το σημαντικότερο από αυτά, έχει σχέση με την ανοχή που επιδεικνύει ο μεγαλομέτοχος σε όλη αυτή την κατάσταση, η οποία αν συνεχιστεί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψουν δυσάρεστες εξελίξεις ή αν θέλετε εκπλήξεις. Η μεταγραφική περίοδος έληξε. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ουραγός σχεδόν στην σειρά κάποιων που δείχνουν πως κινήθηκαν δραστήρια, στοχευμένα και ουσιαστικά. Η τελευταία προσδοκία πλέον έχει σχέση με την πιθανότητα απόκτησης ενός παίκτη από το «πάνω ράφι». 

Μέχρι τις 17 του μήνα επιτρέπονται οι μετακινήσεις ελεύθερων παικτών. Λέγεται πως στην πιάτσα και στην λίστα υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να συγκεντρώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ. Δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο έχει επηρεάσει τον μεγαλομέτοχο, το γεγονός της μεγάλης δυσαρέσκειας των ΠΑΟΚτσήδων, για την εικόνα και τον τρόπο που κινήθηκαν (ή κοιμήθηκαν) οι καθύλην αρμόδιοι του μεταγραφικού σχεδιασμού. Κι αυτό, γιατί και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μια ευκολία αν ο Ιβάν έχει γνώση αυτής της λαϊκής δυσαρέσκειας και απογοήτευσης. Βέβαια για κάποιους υπάρχει και το σενάριο ότι ο Λουτσέσκου που ζήτησε βέβαια κατ΄ επανάληψη μεταγραφές, είναι ικανός να τα βγάλει πέρα με αυτό το ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με ελάχιστες αξιόλογες προσθήκες φέτος το πράγμα φαίνεται λίγο να δυσκολεύει. Να σκεφτεί κανείς ότι με το ξεκίνημα είχαμε ήδη τρεις θλάσεις (Κρέσπο, Ροντρίγκο, Καντουρί) και έναν σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών Ολιβέιρα). Αν δεν λέει κάτι αυτό (περί απουσίας δηλαδή σοβαρών εναλλακτικών λύσεων), τότε κάνουμε πάσο, περιμένοντας με την ίδια αγωνία όπως και αυτές τις τελευταίες ημέρες το τι θα συμβεί - και αν συμβεί – μέχρι την 17η του Σεπτέμβρη.

ΥΓ: Πολύ γέλιο με την υπόθεση Σεμέδο. Η παρουσία και μόνον του συμπαθέστατου Αλέξη, έδωσε νέο χρώμα και άφθονη τροφή σκέψης και προσέγγισης της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.