«Στους δρόμους βλέπεις μόνο ασθενοφόρα και νεκροφόρες»

Metrosport Team17 Μαρτίου 2020

Συγκλονιστική αφήγηση από Έλληνα επαγγελματία στον «αέρα» του Metropolis 95.5 για την κατάσταση που επικρατεί στην, σπαρασσόμενη από την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, Ιταλία.

Με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Στη Σέντρα» Έλληνας επαγγελματίας οδηγός, ονόματι Αναστάσης, περιέγραψε την εικόνα ερήμωσης που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα, τονίζοντας, χαρακτηριστικά, πως στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο ασθενοφόρα και νεκροφόρες.

«Κατευθύνομαι προς τον ιταλικό Βορρά για να φορτώσω φρούτα. Στον δρόμο επικρατεί απόλυτη ησυχία. Μέσα σε διάστημα δύο ωρών, με προσπέρασε ένα ιταλικό φορτηγό. Η κατάσταση είναι σαν θρίλερ. Μόνο ασθενοφόρο και νεκροφόρες βλέπεις στους δρόμους. Και στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν τα πάντα. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, που δεν έχουμε τις υποδομές υγείας της Ιταλίας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Άργησαν πολύ να πάρουν μέτρα»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία μίλησε και η Αγγελική, Ελληνίδα η οποία ζει στη Μόντενα.

«Εδώ και δύο εβδομάδες βγαίνω από το σπίτι μου μόνο για να πάω στο σούπερ μάρκετ. Μόνο όσοι δουλεύουν μπορούν να κινούνται με αυτοκίνητο και αφού είναι εφοδιασμένοι με κάποιο ειδικό χαρτί. Για κανέναν άλλον λόγο δεν μπορείς να μετακινηθείς. Δυστυχώς η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από τον κορωνοϊό. Άργησαν πολύ να πάρουν τα μέτρα. Όταν τα πήραν ήταν ήδη αργά. Το φαινόμενο είναι ανεξέλεγκτο. Αυτή τη στιγμή και μέχρι τις αρχές Απριλίου δεν μπορώ να γυρίσω πίσω», δήλωσε αρχικά για να συνεχίσει δίνοντας συμβουλές προς τους πολίτες της Ελλάδας: «Πρέπει να προσαρμοστούν όλοι. Θέλουμε, δεν θέλουμε θα κάνουμε υπομονή, θα μείνουμε στο σπίτι. Να μην το πάρει ο κόσμος αψήφιστα γιατί μπορεί να έχουμε χειρότερα», σημείωσε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.