Στον σωστό δρόμο ο Ιτούρμπε

Γιώργος Στράντζαλης24 Αυγούστου 2021

Η παρουσία του Χουάν Ιτούρμπε στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν άκρως ενθαρρυντική. Ειδικά αν κρίνουμε από τον χρόνο που είναι μέλος της ομάδας και από το γεγονός ότι δεν ήρθε αγωνιστικά τόσο έτοιμος όσο ο Καμαρά για παράδειγμα με φουλ προετοιμασία στα πόδια του.

Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός, το περασμένο Σάββατο, είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του και με την παρουσία του στην τριάδα πίσω από τον φορ άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Πέρα από το γκολ που πέτυχε και πήρε εξτρά ψυχολογική ώθηση, έδωσε ταχύτητα και κάθετη κίνηση.

Αυτό που βλέπει, όμως, ο Άκης Μάντζιος και αναγκάζεται να χαμογελάει είναι η καθημερινότητα του Παραγουανού στην ομάδα. Έχει διάθεση, παίρνει πρωτοβουλίες και γενικώς δείχνει μεγάλη θέληση για να μπει γρήγορα στο...πνεύμα της ομάδας. Γνωρίζει ασφαλώς ότι θέλει αρκετή δουλειά ακόμη προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει, κυρίως από άποψη τρεξιμάτων και έντασης. Αν συνεχίσει όμως με τον ίδιο ζήλο μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει σύντομα έναν ηγέτη και εξαιρετικό “όπλο” για τον προπονητή.

Το σύστημα και ο τρόπος παιχνιδιού του Αρη εξάλλου βασίζονται πολύ στη λειτουργικότητα των τριών πίσω από τον επιθετικών. Από τα πόδια τους περνάει το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, άρα ο Ιτούρμπε με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να γίνει σημαντικός αλλάζοντας το επίπεδο και ανεβάζοντας την ποιότητα που ήδη διαθέτει ο Αρης στις συγκεκριμένες θέσεις. Διαθέτει άλλωστε τα στοιχεία εκείνα που είναι ικανά για να τον καταστήσουν σε βασική μονάδα και να κάνουν τη διαφορά σε τεχνική και εκρηκτικότητα. Ακόμα και σε “εκτέλεση”, καθώς έδειξε κόντρα στον ΠΑΣ ότι αν βρεθεί σε θέση βολής… το ‘χει.

Με τη νέα αναβολή να δίνει τον επιπλέον χρόνο στον Παραγουανό, όπως και στους υπόλοιπους νεοφερμένους, το ζητούμενο είναι ο 28χρονος να είναι αυτός που πρέπει από πλευράς αγωνιστικής συμπεριφοράς και προσπάθειας ώστε να ανέβει κι άλλο και να αποκτήσει διάρκεια και σταθερότητα. Τα φιλικά μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων σίγουρα θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.