«Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πρόβλημα στο σκάουτινγκ, με το ζόρι πήρε τους Πέλκα και Μιχαηλίδη»

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών, Σάββας Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στους Δημήτρη Πέλκα και Γιάννη Μιχαηλίδη, δυο παιδιά που ανέδειξε ο ίδιος και τα προώθησε στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Παράλληλα, ο κ. Σαββόπουλος, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στο σκάουτινγκ και στην αξιολόγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών, καθώς επεσήμανε ότι έχει βγάλει μόνο τέσσερα παιδιά από τα σπλάχνα του τα τελευταία 18χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνίζονται δυο δικά μου παιδιά τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην Εθνική ομάδα. Πίστευα από την αρχή ότι αυτά τα δυο παιδιά θα τα καταφέρουν. Ήμουν σίγουρος ότι θα αγωνιστούν, καθώς είχαν όλες τις προδιαγραφές. Και τους δυο εγώ τους προώθησα με το ζόρι στον ΠΑΟΚ. Κυριολεκτώ. 

Από την Ακαδημία που ήταν τρία παιδιά για τον ΠΑΟΚ, ο Πέλκας ήταν εκτός. Εμείς τους λέγαμε πόσα είναι τα έξοδά του να τα καλύψουμε εμείς. Τρεις φορές ήθελαν να τον στείλουν πίσω, αλλά δικαιώθηκα εγώ με την επιλογή μου. Για τον Μιχαηλίδη μόνο αρνητικά μου έβγαζαν στον ΠΑΟΚ. Εγώ τους εξηγούσα δείτε τα θετικά. Είχε 63 γκολ ως αμυντικός χαφ εκ των οποίων τα μισά ήταν από στημένες φάσεις. Ήρθε με δυο χρόνια καθυστέρηση στην Τούμπα. 

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πρόβλημα στον σκάουτινγκ και στην αξιολόγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Δεν γίνεται με τόσο μεγάλη οργάνωση ο ΠΑΟΚ, με τόσα λεφτά να έχει βγάλει μόνο τέσσερα παιδιά από τα σπλάχνα του. Πέλκας, Σταφυλίδης, Τζόλης και Μιχαηλίδης, μόνο τέσσερις παίκτες τα τελευταία 18χρόνια. 

Αν είναι δυνατόν. Ο ΠΑΟΚ πάντα ήταν μεγάλος και θα είναι, αλλά δεν γίνεται να μην αναρωτιούνται στον σύλλογο γιατί δεν βγαίνουν περισσότερα παιδιά. Δεν είμαστε για να φέρνουμε αποτελέσματα στα τμήματα υποδομής, αλλά για να παράγουμε. 

Το κέρδος κάθε χρονιάς είναι βγάζεις τέλος της κάθε αγωνιστικής περιόδου 2 με 3 παιδιά. Ευελπιστώ αυτό που έγινε φέτος στον ΠΑΟΚ, να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να μην μένουν στα λόγια οι άνθρωποι του Δικεφάλου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.