Stoiximan Basket League: Φινάλε και μέρα της κρίσης για Ηρακλή, Άρη και ΠΑΟΚ

Metrosport Team14 Μαΐου 2022

Πέφτει σήμερα η αυλαία της κανονικής περιόδου στη Stoiximan Basket League και μέσα από την τελευταία αγωνιστική θα απαντηθούν τα τελευταία αναπάντητα ως τώρα ερωτήματα. Αυτά είναι οι θέσεις από τις οποίες θα μπουν στα πλέι οφ, από το 5 ως το 7 Άρης, Λάρισα και Προμηθέας, ποιος από τους Περιστέρι και ΠΑΟΚ θα κλείσει την οχτάδα και ποιος από τους Ιωνικό και Ηρακλή θα υποβιβαστεί στην Α2.

Ειδικά για τον Ηρακλή αυτή είναι η μέρα της κρίσης. Μετά από μία σεζόν που κύλησε με πάσης φύσεως προβλήματα και ενώ ακόμη δεν υπάρχει απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την αφαίρεση τριών βαθμών, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρέπει να κάνει μία υπέρβαση προκειμένου να ελπίζει ότι μέσα και από τη δικαστική δικαίωση της, θα μείνει στην κατηγορία. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο Ιβανώφειο και ταυτόχρονα ο Ιωνικός να χάσει στη Λάρισα. Αν νικήσουν και οι δύο υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα στην περίπτωση ήττας των Πατρινών από τον Άρη. Αυτό θα στείλει τους Νικαιώτες στην Α2. Για τον Ηρακλή όμως έτσι κι αλλιώς η αποστολή απέναντι στους «πράσινους» στο κατάμεστο όμως Ιβανώφειο, είναι πολύ δύσκολη. Εκτός θα είναι για μία ακόμη φορά ο Τόνι Ρότεν.

Ο Άρης στο ματς που θα ρίξει την αυλαία, θέλει τη νίκη επί του αδιάφορου Απόλλωνα στην Πάτρα. Με αυτήν θα «κλειδώσει» την 5η θέση χωρίς να τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα στης Λάρισας. Αν τα καταφέρει θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας και θα έρθει πολύ κοντά στο «εισιτήριο» για το επόμενο BCL.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να πει πρόωρο αντίο στη σεζόν που έτσι κι αλλιώς αποδείχτηκε πλήρως αποτυχημένη. Για να βρεθεί στα πλέι οφ θα πρέπει να νικήσει στο «παλατάκι» την ΑΕΚ και την ίδια ώρα το Περιστέρι να ηττηθεί εντός έδρας από το αδιάφορο Λαύριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα…

Περιστέρι – Λαύριο 17:00

Λάρισα – Ιωνικός 17:00 (ERT Sports 3)

Ηρακλής – Παναθηναϊκός 17:00 (ERT Sports)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 17:00 (EΡΤ3)

Ολυμπιακός – Κολοσσός 17:00 (ERT Sports 4)

Απόλλων Πάτρας – Άρης 20:00 (EΡΤ3)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.