Στοίχημα για τον Αρη η κεφαλαιοποίηση όλου του ταλέντου του ρόστερ

Βασίλης Μάστορας24 Ιανουαρίου 2023

Eίναι λογικό η 3η και η 4η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα να κοιτούν πώς θα φτάσουν στη δεύτερη ή στην πρώτη. Στην ίδια λογική, κυρίως για λόγους γοήτρου, για τον Αρη ο στόχος είναι πώς θα πάει ακόμη ψηλότερα από την 5η θέση. Εχει ενδιαφέρον μία τέτοια στόχευση γιατί… βλέποντας ψηλά θα βγάλει από τα πόδια του εγκαίρως, όποια ομάδα πιστεύει ότι μπορεί ναι μπει στην πεντάδα, πλην αυτών του big5.

 Οπότε διπλό θα είναι το κέρδος των «κίτρινων». Γιατί μια χαρά έκαναν τη δουλειά τους το περασμένο Σάββατο με αντίπαλο τον Βόλο, αλλά η δουλειά τους δεν τελείωσε. Είναι εύκολο την επόμενη αγωνιστική να αλλάξει και πάλι η βαθμολογική κατάταξη μεταξύ της 5ης και της 6ης ομάδας.

Μπορεί και να πάει η ιστορία έτσι μέχρι το τέλος της κανονικής δείξει αντοχές.

Από τη στιγμή όμως που ο Αρης βρίσκεται στο +2 από την ομάδα της Θεσσαλίας περισσότερο θα πρέπει να τον νοιάζει τι κάνει αυτός και όχι οι ομάδες που τον ακολουθούν.

Οι «κίτρινοι» πέτυχαν μία νίκη απ’ αυτές που τις χαίρεται κάποιος, αλλά το κυριότερο κεφαλαιοποίησαν την ποιότητα που έχουν στο ρόστερ.

Μπορεί στο 1/3 των μέχρι τώρα αγώνων να υπήρχαν διάφορα προβλήματα ώστε ο Αρης να βρει τον βηματισμό του, αλλά ήταν καιρός να πάρει επιτέλους από τα 90 λεπτά αυτό που πραγματικά αξίζει.

Το είχε πει ο Γκρέι μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ότι «θα έρθει η στιγμή που τις ευκαιρίες θα τις κάνουμε γκολ και μετά όλα θα είναι απλά». Το πρώτο βήμα έγινε στον αγώνα με τον Βόλο και απομένει τώρα να φανεί ότι όλα όσα περιμένει ο Πάρντιου και ο κόσμος θα φανούν στην πράξη. Το κυριότερο ο Αρης με την ψυχολογία στα ύψη να… «ξεχάσει» τα μπρος-πίσω στην απόδοση του και να έχει σταθερότητα και διάρκεια. Το δεύτερο να συνεχίσει να παίρνει γκολ από τους μέσους. Αυτό που του έλειψε φέτος σε πολλούς αγώνες. Πλέον μετά τη δράση που ανέλαβε ο Μανού Γκαρσία, μόνο οι Ιτούρμπε και Ματέο δεν έχουν σκοράρει από τους μέσους. Αρα ο Αρης βρίσκει στον δρόμο του, γιατί είναι κρίμα να μην κεφαλαιοποιείται το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.