Στόχος του ΠΑΟΚ (και) οι ποιοτικοί Ελληνες

Metrosport Team30 Μαρτίου 2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Εχουμε αναφερθεί αρκετά στην εντατική έρευνα που έχει αρχίσει να κάνει ο ΠΑΟΚ προκειμένου το καλοκαίρι να προσθέσει και άλλη ποιότητα στην ομάδα και, αν προκύψει και κάποια πώλησης, να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί. Ωστόσο, ειδικά, φέτος υπάρχει και μία επιπλέον παράμετρος που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται στην αγορά ο ΠΑΟΚ: Θέλει μαζί με την ποιότητα να ενισχύσει και το ελληνικό στοιχείο.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ελληνική ομάδα που τόσο στοχευμένα προωθεί ταλέντα από τις Ακαδημίες της, έχει ήδη καθιερώσει στο ανδρικό επίπεδο τοπ ταλέντα όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης και μαζί πολύ αξιόλογα παιδιά όπως ο Μιχαηλίδης και ο Τσιγγάρας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό να καλύψει τους όρους που βάζει η UEFA για το ρόστερ που δηλώνει στις διοργανώσεις της. 

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δίνει βέβαια την δυνατότητα να δηλωθεί και λίστα Β με νεαρά παιδιά από τις Ακαδημίες, όμως, βάζει και την προϋπόθεση των οκτώ γηγενών (παικτών που ανδρώθηκαν σε ελληνική ομάδα) για την συμπλήρωση της λίστας Α. Αυτός είναι και ο λόγος που δηλώθηκαν 23 και όχι 25 παίκτες στην λίστα Α όταν άρχισε η νοκ άουτ φάση, καθώς τα κενά που δημιούργησαν οι αποχωρήσεις των Λύρατζη και Βρακά, δεν αναπληρώθηκαν, αφού ο νόμος δεν έδινε την δυνατότητα σε ξένους παίκτες να πάρουν τις θέσεις τους.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να πάρει παίκτες απλά για να γεμίσει την λίστα, αλλά να το κάνει με ποιοτικούς, Ελληνες πρώτης γραμμής και πάνω σε αυτή την λογική γίνεται η έρευνα.

Έρχεται η ώρα της ανανέωσης του Μιχαηλίδη

Πάνω στην λογική που αναλύουμε μία ακόμη επιβεβλημένη κίνηση είναι η ανανέωση συμβολαίων όπως του Τσιγγάρα και του Μιχαηλίδη. Και όπως στην περίπτωση του Χαλκιδικιώτη μέσου έχει ανοίξει η διαπραγμάτευση για νέα συμφωνία, έτσι πολύ σύντομα θα γίνει το ίδιο και για τον Γιαννιτσιώτη στόπερ που επίσης έχει συμβόλαιο ως το 2025.

Ο 24χρονος άσος ζούσε μία δύσκολη περίοδο με το πρόβλημα υγείας του πατέρα του που έφυγε από την ζωή και δεν θα μπορούσε να μπει σε τέτοιες συζητήσεις. Πρόθεση, όμως, της ΠΑΕ είναι σύντομα να γίνει και με τους εκπροσώπους του συζήτηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.