Κυλώνης: Στο Μέσι τα φώτα, αλλού το «ζουμί»

Θανάσης Κυλώνης28 Αυγούστου 2021

Στον απόηχο των κληρώσεων της UEFA για τους ομίλους των τριών διασυλλογικών διοργανώσεών της και των μεταγραφικών «μπαμ» στην Ευρώπη με κεντρικούς πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών τους Εμπαπέ και Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουμε μπροστά μας ένα γεμάτο ποδοσφαιρικά ΣΚ, προτού οι παίκτες φύγουν δεξιά κι αριστερά για να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες.

Τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη θα είναι στραμμένα αναμφίβολα το βράδυ της Κυριακής στη Γαλλία, στο Ρεμς-Παρί, όπου ο Μέσι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Παριζιάνων. Τον Εμπαπέ θα δεν τον έχει στο πλάι του, θα έχει όμως το Νεϊμάρ, που είναι έτοιμος κι αυτός για την παρθενική του φετινή εμφάνιση με την Παρί. 

Στοιχηματικά αδιάφορο παιχνίδι βάσει αποδόσεων, προς αποφυγή ο σημερινός άσος της Νις με την Μπορντό, αφενός γιατί οι Νικαιώτες πέρασαν μια ταραχώδη εβδομάδα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τη Μαρσέιγ, αφετέρου γιατί τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσουν απόψε κόντρα στους Γιρονδίνους. Προς αποφυγή και η Μονακό, δυστυχώς παίζει με τη μετριότατη Τρουά και δεν ψήνομαι να την κοντράρω. 

Ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Σαχτάρ, με αυτογκόλ στην παράταση, πολύ πιθανόν να την επηρεάσει σωματικά και ψυχολογικά. Φαβορί που θα κοντράρω είναι η Κλερμόν. Στην παρθενική της παρουσία στη μεγάλη κατηγορία έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, δεν νοείται όμως να πληρώνει 1.80 (με το ζόρι) ο άσος της απέναντι σε μια μπαρουτοκαπνισμένη στην κατηγορία ομάδα σαν τη Μετς, που λίγο ήθελε να κερδίσει την πρωταθλήτρια Λιλ στην πρεμιέρα. Προκλητικό το 4.70 στο διπλό, σηκώνει και κάλυψη προφανώς.

Από Β’ Γαλλίας, κρατάω τον άσο της Νιμ στο 2.00+. Με βάση το ξεκίνημά της είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία και το timing είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό γι’ αυτήν σήμερα, καθώς πετυχαίνει την Καέν κουρασμένη από το μεσοβδόμαδο ταξίδι στην Κορσική, όπου ηττήθηκε από την Αζαξιό, χάνοντας με αποβολή και τον καλύτερό της παίκτη, τον σκόρερ Μεντί, που θα λείψει λόγω τιμωρίας.

Σετ αποδόσεων που κρύβει λαθάκι έχουμε και στο Βέλγιο. Η νεοφώτιστη Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ φιλοξενεί τη Σταντάρ Λιέγης που έρχεται από δυο σερί νίκες, κι όμως ο άσος πληρώνει 1.75+, με το διπλό να ξεπερνά το 4.50! Και μόνο λόγω διαφοράς δυναμικής των δύο συλλόγων, υπάρχει αξία στην κόντρα.

Στην Αγγλία, προκαλεί κάπως το 10+ στο διπλό της Αρσεναλ με την Σίτι, αλλά δεν πάει το χέρι μου κι ας έδειξαν οι «κανονιέρηδες» σημάδια ζωής στο Λιγκ Καπ συντρίβοντας 0-6 τη Γουέστ Μπρομ με τα γκολ των Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ. Κρατάω το καλοπληρωμένο g/g και over γκολ στο Μπράιτον-Εβερτον, δυο ομάδες που μπήκαν πολύ καλά στη σεζόν, με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να μετρά ήδη 3/3 g/g & over. Ξεκούρασε μάλιστα Ριτσάρλισον και Κάλβερτ-Λιούιν στο Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα, υπερβολικό το 2.30 στο over για παιχνίδι Πρέμιερ Λιγκ.

Στην Ολλανδία, αξία υπάρχει στο 3.50+ της Χέρενφεν, που έκανε το 2/2 και πετυχαίνει την Αλκμααρ σε άσχημο φεγγάρι, λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό της από την Σέλτικ.

Ανάλογη περίπτωση κόντρας «ευρωπαίου» που αξίζει βάσει απόδοσης, έχουμε στην Αυστρία. Η Λίντσερ έπαιζε Πέμπτη στη Σκωτία τη ρεβάνς με τη Σεντ Τζόνστον, έχει συσσωρευμένη κούραση από τα αλλεπάλληλα ευρωπαϊκά ματς και δοκιμάζεται στη Ριντ, η οποία έχει κάνει το 2/2 εντός έδρας. Υπερβολικό το 5.00+ στον άσο.

Στη Σκωτία, τέλος, σημείο που κρύβει αξία είναι ο άσος της Σεντ Μίρεν κοντά στο 3.00. Υποδέχεται τη Σεντ Τζόνστον, που κουβαλά κι αυτή πολλή κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μάλιστα στη ρεβάνς της Πέμπτης με τη Λίντσερ έμεινε με 9 παίκτες.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
NIM – KAEN 1
ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΕΒΕΡΤΟΝ Over
ΣΕΝΤ ΖΙΛΟΥΑΖ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ Χ2

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΚΛΕΡΜΟΝ – ΜΕΤΣ Χ2
ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ – ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ 1
ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΑΛΚΜΑΑΡ 1 DNB
ΡΙΝΤ – ΛΙΝΤΣΕΡ 1X

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.