Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Ισχυρό κίνητρο για τη Νότιγχαμ

Metrosport Team13 Απριλίου 2024

Tο τελευταίο που μετράει (παρότι στοιχηματική στήλη) είναι ότι πλήρωσε εύκολη η δυάδα της Τρίτης με Ντονκάστερ και 1-1 any time στο Ρεάλ-Σίτι. Αυτά που έχουν σημασία είναι αρχικά οι ελληνικές ομάδες. 

Περίμενα καλύτερο τον ΠΑΟΚ, δεν μου άρεσε καθόλου, να'ναι καλά ο Κοτάρσκι. Ολα ανοιχτά βέβαια, είναι καλό (και για τον Ολυμπιακό) που έχουν καταργηθεί τα εκτός έδρας γκολ, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πιο ζόρικα και για τον έναν που δεν σκόραρε και για τον άλλον που δέχθηκε δύο γκολ εντός. Οπως και να'χει, ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς θα πρέπει να είναι “αλλη ομάδα” σε σχέση με αυτή του Βελγίου. Οσο για τον Ολυμπιακό; Εκεί που το πήγαινε καλα, είπε να θυμηθεί τις φετινές του παθογένειες στην άμυνα. Πάντως και η Φενέρ πίσω είναι τρύπια... 

Το δεύτερο που έχει σημασία, είναι...τι ζήσαμε Τρίτη και Τετάρτη. Ηδη έχουν ειπωθεί και γραφτεί τόσα πολλά που δεν ξέρω τι να προσθέσω. Το σίγουρο είναι ότι σαν το Champions League δεν έχει. Και-αντίθετα με το αδιανόητο θέαμα- δεν είναι το καλύτερο για στοίχημα. Οταν έρχονται 3-3 και 2-3 και 2-2 τα ματς, τι να παίξεις; Είναι ρουλέτα, όχι στοίχημα. Σαν θέαμα πάντως, δεν χορταίνεις να βλέπεις. Ξεκάθαρη και η ποιότητα, η world class κάποιων παικτών σε αυτό το επίπεδο. Το μακρινο σουτ-γκολ του Φόντεν, το μονοκόματο του Βαλβέρδε, οι ντρίπλες του Χεσούς, η απίστευτη πάσα του Πέδρι (που έλειπε καιρό), το πλάσε στην κινηση του Ραφίνια, αυτά δεν τα βλεπεις ούτε συχνά, ούτε...μαζεμένα. Οι μόνοι που ήταν...παράταιροι σε αυτή την διήμερη γιορτή του ποδοσφαίρου ήταν ο Χαάλαντ και ο Εμπαπέ, τα δύο ανερχόμενα αστέρια. Ηταν κάπου αλλού, πάντως όχι στο χορτάρι. Αναρωτιέμαι, αν επαιζαν κι αυτοί στα κόκκινα, τι παραπάνω δηλαδή θα βλέπαμε; Αυτά με όσα έγιναν, χορτάσαμε μπάλα όμως θα έχει και 2ο μέρος άμεσα αφού οι ρεβάνς είναι σε τέσσερις και πέντε μέρες, οπότε προχωράμε. Είναι κουπόνι “πονηρό”, ανάμεσα σε ευρωπαικά ματς.

Ας ξεκινήσουμε παραδοσιακά με την Αγγλία. Εχουμε Σίτι-Λούτον, Λίβερπουλ-Πάλας, Αρσεναλ-Αστον Βίλα, Γουέστ Χαμ-Φούλαμ. Αυτές είναι οι “ευρωπαίες”. Λίβερπουλ δεν κοντράρω γιατί δεν μου αρέσει η Παλας και μετά το τρίμπαλο-σοκ απο την Αταλάντα περιμένω ξέσπασμα. Αρσεναλ-Αστον Βίλα παίζουνε μεταξύ τους. Και στο Γουέστ Χαμ-Φούλαμ (λονδρέζικο) βλέπω την Φούλαμ να έχει ξεκινήσει το...αμόλυμα του αετού. Γουλβς-Φούλαμ-Μπόρνμουθ είναι η τριάδα που είναι αδιάφορη βαθμολογικά (αυτό δεν σημαίνει χατήρια βέβαια). Στο Σίτι-Λούτον, θα ψάξω το gg (πάνω απο 2,00) ή το 1+gg (κοντά στο 2,50). Προφανώς το μυαλό είναι στη Ρεάλ, η Λούτον τα παλεύει όλα και απο το Νοέμβριο δεν σκόραρε μόνο σε ένα ματς! Οπότε στην Premier ίσως το “ψωμάκι” να μην είναι στις ομάδες που παίζουν Ευρώπη. Υπάρχουν δύο σημεία που θα κρατήσω. Τον άσο στο Νότιγχαμ-Γουλβς. Ε, όσο να πεις, οι “λυκοι” ανετοι είναι, ας κάνουν ένα δωράκι στον πρώην τους αγαπημένο Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Και το δεύτερο είναι το διπλό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 2,60. Θα μου πείτε που πάω να μπλέξω με την θεοπάλαβη; Οκ, δεκτόν. Αλλά αουτσάιντερ; Επεσα απο την καρέκλα όταν το είδα. Φαβορί η (αδιάφορη) Μπόρνμουθ; 

Στην Championship λέω να μην κρατήσω τίποτα. Γίνεται της...ανωμαλίας στην κατηγορία αυτό είναι Αγγλία! Λέστερ-Ιπσουϊτς-Λιντς, οι τρεις πρώτες, όλες έπαιζαν με αδιάφορες μεσοβδόμαδα, ήταν καυτά φαβορί και...δεν κέρδισε καμιά, βασικά...δεν έβαλαν καν γκολ! Να μην πάω σε μερικές που “καιγόντουσαν”, ούτε Πλίμουθ, ούτε Μπέρμιγχαμ, σε όλες έπεσε φάπα. Στην 1η κατηγορία είναι ψηλά το διπλό της Ρέντινγκ (κάνει κοιλιά σε κρίσιμη στιγμή η Μπάρνσλεϊ) και τίποτα άλλο. Ξέρω ότι όλοι θα πέσουνε πάνω στον άσο της Τσέλτεναμ επειδή καίγεται, αλλά αυτα στην Αγγλία είναι παγίδες.

Προχθές με την πεσμένη Καρλάιλ ο άσος της έδινε 1,60 και φυσικά...ήρθε διπλό. Λίγα και στην 2η, ένα τίμιο φαβορί η Γουόλσολ στο 2,10 και στην Νάσιοναλ Λιγκ προτιμώ το διπλό της Ολτρινχαμ στο 2,60 και κυρίως τον άσο της Χάλιφαξ στο 3,20. 

Πέρα απο τη Μάγχη, το μυαλό γυρίζει πάλι στην κόντρα “ευρωπαίων”. Οχι στην Ελλάδα πάντως. Στην Ελλάδα (που δεν παίζουνε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός), προτιμώ το gg στο Παναθηναϊκος- Λαμία (πολύ ψηλό) και τον άσο του Βόλου με τον αδιάφορο Ατρόμητο. Απο εδώ και πέρα...ξεκινάνε οι σκέψεις για όσες έπαιξαν Ευρώπη. Η Μπριζ ας πούμε, εξαιρετική την Πέμπτη, αλλά τώρα αυτό το 4.30 της Αντβέρπ είναι πάρα πολύ ύπουλο. Δυο σημεία “μη Ευρωπαίων” είναι η Καλιαρι μέσα στην σιγουρη πρωταθλήτρια Ιντερ. Μιλάμε για τεράστιες αποδόσεις, με κάλυψη αυτό, όπως και ο άσος της Εστορίλ καλή ομάδα/καλή έδρα) με την ντεφορμέ Μπράγκα (που πούλησε τον προπονητή της στην Μποταφόγκο και έχει υπηρεσιακό). Ξαναγυρίζω στην Ιταλία. Η Αταλάντα ανάμεσα στα ματς με Λίβερπουλ, την κόντραρα επιτυχώς και με την Κάλιαρι, να το...ξανακάνω τώρα με τη Βερόνα που καίγεται; Why not; 

Στη δε Ισπανία, δεν κοντράρω Μπάρτσα γιατί θεωρώ την Κάντιθ μέγα μπάζο, αλλά απο εκεί και πέρα, μπορώ να κοντράρω την “ευρωπαία” Ατλέτικο με την ομάδα-έκπληξη της Χιρόνα αλλά και την Ρεάλ μέσα στη Μαγιόρκα. 

Για τίμιους άσους, κοιτάξτε το Ράγιο-Χετάφε. Μαδριλένες και οι δύο, άνετη η δεύτερη. Τέλος, στη Γερμανία, αρχικά έχουμε το ίδιο ματς με το Ατλέτικο-Χιρόνα. Εχουμε Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ. Ντέρμπι είναι, ενώ η Ντόρτμουντ φυσικά περιμένει την σπανιόλα σε λίγες μέρες. Επίσης, αναρωτιέμαι για τον Μπάγερν-Κολωνία. 

Η Μπάγερν τον τίτλο τον έχασε, περιμένει την Αρσεναλ, ποιός ασχολείται με την Κολωνία; Η Κολωνία όμως

καίγεται και πληρώνει πάνω απο 10,00! Προκλητικό και “άξιο τουφεκιάς”, ακόμα και με κάλυψη.

Οι προτάσεις

Δυάδα:

Νότιγχαμ 1 / Βολος 1

Δυάδα:

Σίτι g/g - Ράγιο 1

Μονά αποδεκτά:

Μπάγερν – Κολωνια 2 (Χ)

Ιντερ – Καλιαρι 2 (Χ)

Εστορίλ – Μπράγκα 1

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΧΙΡΟΝΑ 2

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ – ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 2

ΓΡΑΦΕΙ Ο BILLARAS

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.