Στο DNA των Μπακς ο πρωταθλητισμός, Αντετοκούνμπο μυθικός, γαλλικό κλειδί ο Χόλιντεϊ!

Στέλιος Παρθενάκης12 Μαΐου 2022

Οσοι είδαν την ανατροπή των Μπακς με τους επικούς Χόλιντεϊ και Αντετοκούνμπο κόντρα στους Σέλτικς, πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η ομάδα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί!

Αυτή τη στιγμή, η κατάκτηση του πρωταθλήματος ισοδυναμεί με άθλο, σχεδόν για κάθε ομάδα που διεκδικεί την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, όμως οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνουν έτοιμοι να πετύχουν άλλον έναν, τον δεύτερο συνεχόμενο.

To πλεονέκτημα της έδρας πάει και έρχεται, αλλά πλέον πολύ δύσκολα να χάσουν ξανά οι Μπακς, που καταθέτουν την ψυχή τους στο παρκέ!

Ιδού οι πρωταγωνιστές…

Συγκινητικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έπαιξε με σκίσιμο πάνω από το μάτι στα τελευταία λεπτά και είχε 40 πόντους (6/10 βολές, 14/22 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και μοναδικό ψεγάδι τα 7 του λάθη σε 40 λεπτά.

Καθοριστικός ο Μπόμπι Πόρτις (14π.-15 ριμπ.) με το καλάθι, μετά από επιθετικό ριμπάουντ, της προσπέρασης στα 11’’, αλλά και ο Τζρου Χόλιντεϊ με μία τάπα και ένα κλέψιμο στον Μάρκους Σμαρτ στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά και 24 πόντους.

Και χωρίς τον Κρις Μίντλετον, που είναι ο πιο καθοριστικός παίκτης σε κρίσιμα ματς, έχει πολύ ιδιαίτερη βαρύτητα!

Αν και δέκα λεπτά πριν το τέλος βρέθηκαν στο -14, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στη Βοστώνη με 110-107 επί των Σέλτικς και το προβάδισμα με 3-2 στη σειρά, με την ευκαιρία να «καθαρίσουν» την πρόκριση τα ξημερώματα του Σαββάτου στην έδρα τους.

Αυτό δείχνει ομάδα που δεν τα παρατάει, που παλεύει ως το τέλος και έχει την ικανότητα να ανατρέπει καταστάσεις εκεί που δεν πιστεύει κανείς πως μπορεί!

Το μπάσκετ που παίζεται σε αυτή τη σειρά σίγουρα δεν είναι το πιο ποιοτικό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο Σέλτικς και Μπακς είναι δύο τεράστιες ομάδες, δύο κοπάδια άγριων ζώων που συναντούν το ένα το άλλο κάθε δύο βράδια, που θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους για τη νίκη!

Το επόμενο ματς θα γίνει με κομμένη την ανάσα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.