Στήριξη… διαρκείας για έναν πιο ισχυρό Αρη

Γιώργος Στράντζαλης29 Μαΐου 2022

Τα εισιτήρια διαρκείας της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν θα τεθούν προς διάθεση την 1η Ιουνίου, ωστόσο η ΠΑΕ φρόντισε από χθες να βάλει τον κόσμο του Αρη στο κλίμα καθώς κοινοποίησε το promo video με κεντρικό μήνυμα “ονειρεύσου το αδύνατο”. 

Ουσιαστικά στο ολιγόλεπτο trailer καταγράφονται κάθε λογής συναισθήματα (αγωνία, απογοήτευση, έκρηξη χαράς) στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και ειδικότερα στην ιστορική ανατροπή στον αγώνα με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο οποίος ουσιαστικά στιγμάτισε τη χρονιά και έδωσε στην ομάδα για 4η διαδοχική σεζόν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πέραν της διαφορετικής οικονομικής πολιτικής που σκοπεύει ν’ ακολουθήσει η ΠΑΕ φέτος, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται σε όλα τα πορτοφόλια, το διαφορετικό και σημαδιακό που θα έχουν τα νέα εισιτήρια διαρκείας είναι… ο Άλκης. Για την ακρίβεια, πάνω στις κάρτες θα υπάρχει το γράμμα “Α” όπως σχηματίζονται τα δάχτυλα των χεριών στη μνήμη του δολοφονηθέντα Άλκη Καμπανού.


Στον Αρη περιμένουν ότι ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια της διοίκησης μέσω της αγοράς διαρκείας. Ο στόχος που έχει οριοθετήσει η ΠΑΕ είναι τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός διάθεσης σε σχέση με πέρυσι. 

Λόγω των ειδικών καταστάσεων (βλ. Covid-19), πέρυσι διατέθηκαν περίπου 6.000 εισιτήρια διαρκείας, νούμερο το οποίο απείχε πολύ από τα “θέλω” της διοίκησης. Ασφαλώς όμως απείχε αρκετά και από τη δυναμική του κόσμου του Αρη. Φέτος ελπίζουν σε μεγαλύτερη ανταπόκριση η οποία είναι απαραίτητη για οικονομικούς λόγους και κυρίως λόγω των νέων κανονικών στο Financial Fair Play (σσ εφαρμόζονται από την 1/7/2022) οι οποίοι περιλαμβάνουν τη σταδιακή μείωση του ποσοστού -μέσα από τα έσοδα – που θα μπορεί να ξοδεύει μια ομάδα για τον αγωνιστικό προϋπολογισμό της. 

Για την ακρίβεια, βάσει του νέου FFP ένας σύλλογος δεν μπορεί να ξοδέψει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% από τα συνολικά έσοδα (σσ εισιτήρια διαρκείας, τηλεοπτικό συμβόλαιο, χορηγίες κ.α.) για τη δημιουργία ομάδας. Αυτό προϋποθέτει λοιπόν ακόμη μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου μέσω των διαρκείας, προκειμένου ο Αρης να μπορέσει να ανταποκριθεί στους κανόνες και ασφαλώς να φτιάξει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.