Στην Ντιναμό εκτελούσε φάουλ ο Νινούα, στον ΠΑΟΚ ούτε στις προπονήσεις

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητή Μetrosport

Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε στο ματς τον Εσίτι και τον Νινούα σταυροκοπήθηκα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δημιουργήσει και να σκοράρει και δεν μπορούσε. Θα το κατάφερνε μ' αυτούς; Ο ένας υπάρχει μόνο για να τρέχει και να μαρκάρει, πολλές φορές μάλιστα άγαρμπα και ο άλλος δεν έδειξε τίποτε απολύτως σε όσα ματς έπαιξε. Μετά σκέφτηκα ότι αν είχε στον πάγκο τον Μέσι και τον Ρονάλντο σίγουρα θα τους προτιμούσε, αλλά έβαλε αυτούς που απέμεναν, ελπίζοντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Ο Εσίτι, βέβαια, ήταν ο γνωστός αντιπαραγωγικός χαφ, αλλά ο Νινούα πήρε το παιχνίδι. Δεν πρόλαβε να κάνει τίποτε, εκτέλεσε όμως αριστουργηματικά το φάουλ και ουσιαστικά ήταν εκείνος που χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

Μπορούμε να πιστώσουμε αυτό το γκολ και στον Πάμπλο; Μπορούμε να λέμε ότι δικαιώθηκε για την απόφασή του να χρησιμοποιήσει και τον Νινούα; Μπορούμε να υποθέσουμε ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε δει όνειρο, γι' αυτό πέρασε στον αγώνα τον Γεωργιανό; Όχι, βέβαια. Θα ήταν αστείο. Απλώς, η μπάλα έκανε πάλι ένα από τα πολλά τερτίπια της και αυτή τη φορά ήταν προς όφελος του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη μια δήλωση που έκανε χθες ο Νινούα: «Οχι μόνο ο προπονητής αλλά και οι συνεργάτες του φώναξαν να εκτελέσω εγώ το φάουλ. Φαίνεται ότι ο νέος προπονητής είδε πώς εκτελούσα τα φάουλ στην Ντιναμό Τιφλίδας”. Εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτή τη δήλωση, πέρα από το αυτονόητο; Πέρα, δηλαδή, από το ότι είναι μαγκιά του Πάμπλο που επέλεξε τον Νινούα για την εκτέλεση του φάουλ, ποιο άλλο συμπέρασμα βγάζετε;

Εγώ λέω ότι ήταν φυσιολογικό ο Πάμπλο να μην ξέρει πώς σουτάρει φάουλ ο Νινούα στον ΠΑΟΚ, γιατί ούτε σε αγώνα σούταρε ποτέ, ούτε ήταν στις προπονήσεις για να τον δει να σουτάρει. Ανάμεσα στους συνεργάτες του, όμως, στον πάγκο, ήταν και στελέχη που βρίσκονταν στο πλευρό και του Αμπέλ Φερέϊρα. Αν λοιπόν και αυτοί φώναξαν στον Νινούα να σουτάρει, όπως είπε ο ίδιος, επειδή είχαν δει πώς σούταρε όταν έπαιζε στην Ντιναμό Τιφλίδας, αυτό σημαίνει ότι δεν τον είδαν ποτέ να σουτάρει στις προπονήσεις επί Φερέϊρα! Αν είναι σωστή αυτή η σκέψη, μιλάμε για κάτι τραγικό. Επί τρεις μήνες, ο προκάτοχος του Γκαρσία δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι η ομάδα διαθέτει έναν σπεσιαλίστα στην εκτέλεση φάουλ.

Όσο για τους κακοπροαίρετους και τους ηλίθιους που προσπαθούν να λασπώσουν τη νίκη του ΠΑΟΚ κα να κολλήσουν τη ρεστινιά του ύποπτου στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, τον Κνετ, επειδή κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση στο φάουλ του Νινούα, δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε μαζί τους. Γιατί, πραγματικά, μόνο ένας κακοήθης και ένας ηλίθιος μπορούν να πιστεύουν ότι ένας γκολκίπερ που είχε εξαιρετική απόδοση, περίμενε να φτάσουμε στο 90', να παραχωρήσει ένα φάουλ κάποιος συμπαίκτης του εκεί που το παραχώρησε, να το εκτελέσει ένας παίκτης του ΠΑΟΚ έτσι όπως το εκτέλεσε και αυτός να κινηθεί τόσο απροκάλυπτα στην αντίθετη γωνία για να γίνει, από ήρωας, αποδιοπομπαίος τράγος. Η ελεεινή προπαγάνδα έχει και τα όριά της...

ΥΓ. Αυτό που δήλωσε μετά το 3-1 στο Αγρίνιο ο Πάμπλο, δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς: «Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να βελτιωθούμε. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουμε...»

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.