«Στη Μασσαλία λένε πως η πρόκριση θα είναι εύκολη υπόθεση»

Metrosport Team28 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” μίλησε από την Μασσαλία, ένας Έλληνας που κατάγεται από την Κρήτη και ζεί στην Γαλλία από μικρό παιδί. Ο λόγος για τον Νίκο Φραγκούλη που περιέγραψε στο Metropolis 95,5 όλα όσα συμβαίνουν στην Μασσαλία. Και κυρίως απάντησε στο ερώτημα, πως αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι τις δύο αναμετρήσεις.

Ο Νίκος Φραγκούλης στις δηλώσεις του είπε:

“Γεννήθηκα στην Κρήτη, έφυγε από εκεί σε ηλικία 5 ετών, είμαι 50 χρόνια στην Γαλλία και τα τελευταία 10 χρόνια ζω στην Μασσαλία. Η σύζυγός μου δούλευε στην Μαρσέϊγ, όταν πρόεδρος ήταν ο Μπερνάρ Ταπί, δυστυχώς έφυγε ο άνθρωπος πριν από μερικούς μήνες.

Χάρηκα πολύ που θα δω μια ελληνική ομάδα, ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Εδώ ευχαριστήθηκαν με την κλήρωση, πιστεύουν πως η κλήρωση είναι εύκολη, αλλά θα πρέπει να προσέχουν γιατί θα είναι δύσκολος ο αγώνας για την πρόκριση. Στην Μασσαλία λένε πως θα είναι εύκολη η διαδικασία της πρόκρισης. Αυτό θα είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ, έχουν ήδη υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ και πιστεύουν ότι θα κατακτήσουν και το τρόπαιο. Έχουν καλές σχέσεις με τους Έλληνες, αλλά στα ματς θα υποστηρίζουν την Μαρσέίγ. Το κλίμα δεν θα είναι τόσο εχθρικό όσο ήταν εναντίον της τουρκικής ομάδας. Στην Μασσαλία, είναι δεμένοι οι οπαδοί με την ομάδα τους. Έχει φασαρίες, αλλά προσέχουν περισσότερο. Όσοι είναι ταραξίες, δεν μπορούν να προσέλθουν στο γήπεδο, τους έχει περιορίσει η αστυνομία. Ασχολούνται με το γαλλικό πρωτάθλημα, όμως πιστεύουν ότι μπορούν να προχωρήσουν στο ευρωπαϊκό και να το κατακτήσουν. Είναι στην δεύτερη θέση και μπορούν να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τον ΠΑΟΚ δεν μένουν στα πρόσωπα, πιστεύουν πιο πολύ στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ με την οποία έχουν πολύ καλή σχέση. Δεν μιλάνε για τα ονόματα του ΠΑΟΚ, όμως πιστεύω ότι θα προσέξουν ιδιαίτερα τον αντίπαλό τους”.

- Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς στον κόσμο, από την ομάδα ;

“Ο προπονητής, ο Σανπάολι από την Αργεντινή, ο Παγιέτ, ο Μίλικ. Ο Παγιέτ πάντως είναι ο πιο αγαπημένος των οπαδών της Μαρσέιγ. Έχουν αρκετούς νέους παίκτες. Είναι μία επικίνδυνη ομάδα, αλλά δεν βάζει πολλά γκολ φέτος. Παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχω δει τα ματς του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Ναι έχει καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα. Του δίνω τύχη για να περάσει”.

- Συζητάνε στην Μασσαλία για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ καθώς θα έρθουν 3.500 οπαδοί στον πρώτο αγώνα;

“Δεν συζητάνε αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Από ορισμένες ομάδες δεν έρχονται ομάδες στην Μασσαλία. Πάντως δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Θα έχει αυξημένα μέτρα από την αστυνομία και πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Δεν πρέπει όμως να προκαλέσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, τους οπαδούς της Μασσαλίας, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν. Όσο για την ζωή εδώ, έχει καλό καιρό, έχει λιγότερο πληθυσμό από το Παρίσι. Τώρα έχει 20 βαθμούς Κελσίου, έχει την θάλασσα, τον καιρό, μου θυμίζει και λίγο την Κρήτη. Εγώ ασχολούμουν με τις διαφημίσεις και το μάρκετινγκ. Το μεγάλο brand name είναι η Μαρσέίγ. Όταν έχει αγώνα, πουλάνε πιο πολύ οι εφημερίδες, είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας. Την ομάδα την λένε Ο.Μ., όλοι είναι πίσω από την ομάδα. Αν πάει καλά η Μαρσέϊγ τότε πάει καλά και η Πόλη. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Είναι ανάλογη η κατάσταση με αυτή που επικρατεί στην Νάπολη.

Στην Μασσαλία ζουν περίπου 20.000 Έλληνες, έχει όμως και 100.000 Αρμένιους. Οι Έλληνες χάνονται στον γενικό πληθυσμό, δεν είναι όπως στο Βέλγιο, την Γερμανία ή το Παρίσι. Λένε πως εάν βάλουν πολλά γκολ στον πρώτο αγώνα, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα στον δεύτερο παιχνίδι. Αυτό υποστηρίζουν”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.