Στην Λεωφόρο το επιβεβαίωσε: Κρίμα που χάνει αυτό τον τίτλο!

Κώστας Πετρωτός04 Απριλίου 2022

Όταν έχεις συνηθίσει να βλέπεις την ομάδα σου αήττητη εντός συνόρων για τρεις μήνες και γνωρίζεις ότι υπάρχουν σε αυτή οι άνθρωποι με το know how για να μεγαλώσουν το σερί, τότε προφανώς και ενοχλεί η ήττα. Ωστόσο, ας μην γελιόμαστε, δεν είναι η απώλεια του αήττητου που “πονάει” τόσο πολύ τον ΠΑΟΚτσή μετά το χθεσινό ματς στην Λεωφόρο, αφού γνωρίζει ότι σεζόν όπως το 2018-2019 δεν προκύπτουν πολύ συχνά και άλλωστε, ειδικά φέτος, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει από χειρότερες ομάδες σε σχέση με τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς (Ατρόμητος, Ιωνικός κ.α.). Είναι αυτό που σκέφτηκε όταν είδε την κακή φετινή ΑΕΚ να φεύγει με την ισοπαλία από το “Καραϊσκάκη”; “κρίμα που χάνουμε αυτό τον τίτλο”.

Αναλογιστείτε μόνο ποια θα ήταν τώρα το κλίμα αν η διαφορά είχε πέσει στους 8 βαθμούς με αυτή την εικόνα που βγάζει ο Ολυμπιακός και την βελτίωση που δείχνει ο ΠΑΟΚ από το νέο έτος και μετά. Οι ίδιοι οι παίκτες (πχ. Βάτσλικ) και ο προπονητής του Ολυμπιακού φρόντισαν να δείξουν την ανασφάλειά τους, με αφορμή την αναβολή του ντέρμπι με τον Δικέφαλο την επόμενη αγωνιστική, όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός που υπάρχει στον ΚΑΠ. Λες και αν ο Ολυμπιακός ήταν στην θέση του ΠΑΟΚ δεν θα έκανε χρήση αυτού του κανονισμού.

Πάμε, όμως, παρακάτω. Το τι συνέβη στο παιχνίδι έχει αναλυθεί από χθες το βράδυ επαρκέστατα και ο ίδιος ο Λουτσέσκου φρόντισε να περιγράψει σωστά την εικόνα του αγώνα. Και για το κενό διάστημα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος που του κόστισε το γκολ και για την «τύφλωση» των διαιτητών στην φάση του Χουάνκαρ. Ακόμη και για τα κακά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ, μετά από διακοπή λόγω εθνικών μίλησε ο Ρουμάνος τεχνικός, ενώ ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήρθε να θυμίσει ότι πλέον το... κακό για τον ΠΑΟΚ έχει συμβεί τέσσερις σερί φορές. Προφανώς και ο Λουτσέσκου πρέπει να ψαχτεί γιατί γίνεται αυτό, όχι για να αλλάξει κάτι φέτος (άλλωστε η επόμενη «εθνική» διακοπή είναι τον Ιούνιο), αλλά για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τα μέτρα που θα πάρει την επόμενη σεζόν.

Αν θέλετε μία σύντομη, ταπεινή και σαφέστατα άκρως υποκειμενική, άποψη του γράφοντος, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει νωθρός από τις διακοπές γιατί οι παίκτες του δεν είναι «τσιτωμένοι», όπως φροντίζει να τους έχει ο Λουτσέσκου, όταν καθημερινά τους έχει μαζεμένους για ώρες στην Νέα Μεσημβρία, την Τούμπα και τα ξενοδοχεία.

Επιπλέον, παίκτες που δεν παίζουν σταθερά με τις εθνικές των χωρών τους δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει μπρος από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και έπειτα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να το διακρίνει κανείς και μεταξύ των ίδιων των διεθνών. Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Αντρίγια που έπαιξαν σταθερά αυτές τις μέρες έβγαλαν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι, σε σχέση με τον Πασχαλάκη που μετά από καιρό έκανε πολύ μέτριο παιχνίδι.


Ο Σάστρε, φορμαρισμένος Τσούμπα και το μήνυμα ελπίδας από Αντρίγια


Παρά την ήττα και όλα όσα αναλύσαμε πιο πάνω περί μίας πολύ μεγάλης χαμένης ευκαιρίας να ξαναμπεί δυνατά στην μάχη του τίτλου, ο ΠΑΟΚ κουβάλησε κέρδη στις αποσκευές του από το ματς της Λεωφόρου, Καταρχάς, ο τρόπος με τον οποίο πανηγυρίστηκε από Γιοβάνοβιτς, παίκτες και οπαδούς του Παναθηναϊκού, η νίκη επί του «δικεφάλου του βορρά», φανερώνει πόσο έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ. Οι αντίπαλοί του αντιλαμβάνονται την δυσκολία να πάρεις νίκη κόντρα σε μία ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, βλέπουν και την νοοτροπία με την οποία παίζει στους αγώνες του: μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο διεκδικεί κάτι να πάρει. Ετσι έκανε και χθες. Οι παίκτες στρίμωξαν τον Παναθηναϊκού, οι που επιδόθηκε σε τακτική υπέρμετρων καθυστερήσεων και ο Λουτσέσκου από τον πάγκο έκανε επιθετικό κοουτσάρισμα, αλλάζοντας την ροή του παιχνιδιού, ασχέτως αν αυτό δεν απέφερε βαθμολογικό αποτέλεσμα.

Αυτή η νοοτροπία λοιπόν που ήταν και το μυστικό του αήττητου σερί υπάρχει ισχυρή στα αποδυτήρια και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη προίκα ενόψει Μαρσέιγ. Με αυτή την νοοτροπία μπορεί ο ΠΑΟΚ να λέει ότι κάνει όνειρα να πάει πολύ ψηλά φέτος, καθώς είναι η βάση κάθε επιτυχίας.

Εχει και άλλα σοβαρά «όπλα» ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μαρσέιγ και αυτά του δίνουν το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να φύγει με αποτέλεσμα από την Μασσαλία. Ο Αντρίγια και ο Ακπομ μπορεί να είναι τα μεγαλύτερα, καθώς η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Σαμπάολι, όπως την είδαμε και χθες κόντρα στην Σεντ Ετιέν, δίνει το δικαίωμα να πιστεύει κανείς ότι οι δυο τους θα δημιουργήσουν μεγάλα ρήγματα. Υπό αυτό το πρίσμα, μόνο χαμόγελα μπορεί να έχει κανείς με την απόδοση που είχαν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Αγλλος/Νιγηριανός φορ επιβεβαίωσε ότι διάγει περίοδο φορμαρίσματος, ενώ ο βραχύσωμος Σέρβος έστειλε μήνυμα ότι την κατάλληλη στιγμή αφυπνίζεται. Και όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ζίλε είναι το επιθετικό βαρόμετρο του ΠΑΟΚ. Αν είναι στην καλή του μέρα μπορεί να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο. Και στην Μασσαλία φαίνεται ότι θα βρει χώρο να.. κάνει τα παιχνίδια του.

Τέλος, ας κάνουμε και μία αναφορά στον Σάστρε, Ο Ισπανός είχε μέτρια παρουσία σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια του και είναι σαφές ότι σε αυτή την φάση δεν είναι στα επίπεδα προηγούμενων εβδομάδων πριν. Πολλοί λένε γατί ο ΠΑΟΚ δεν καταβάλει τώρα τις 400.000 ευρώ για την αγορά του 25χρονου μπακ από την ισπανική αγορά και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή. Από την στιγμή που έχει “δεμένο” τον παίκτη και είχε κάνει ανάλογη συμφωνία με την Μαγιόρκα δεν βιάζεται. Περιμένουν να τον δουν στo γήπεδο, να ανεβάζει και πάλι στροφές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.