Στην εποχή των τραμπούκων, παίζει σε τριπλό ταμπλό, χωρίς καμία εύνοια

Γιώργος Καστάνης01 Φεβρουαρίου 2024

Ζούμε στην εποχή του VAR που καθιερώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας της επιμονής που έδειξε ο ΠΑΟΚ από το 2018 με την ταυτόχρονη παρουσία ξένων πρωτοκλασάτων διαιτητών. Οι οποίοι με το “καλημέρα” έδειξαν πως πρέπει να είναι οι πραγματικές διαιτησίες.

Ο ΠΑΟΚ επέμενε στο απόγειο της πορείας του, όταν οι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα.

Θυμηθείτε ενδεικτικά την άψογη διαιτησία του Ισπανού Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου το 2018. Ακόμη και την άριστη διαιτησία του Γερμανού Φέλιξ Μπριχ στον περσινό τελικό. Αυτές είναι λίγες από τις εξαιρέσεις. Ο κανόνας είναι διαφορετικός.

Διανύουμε την εποχή των τραμπουκισμών, των απειλών σε βάρος μελών της επιτροπής της ΚΕΔ, των οικογενειών τους, παλαιότερα των ξυλοδαρμών και των καταστροφών (καταστημάτων, σπιτιών και πάει λέγοντας). Και όλα αυτά για να αλλοιωθεί η ξεκάθαρη προσπάθεια για να έχουμε ισονομία σε όλα τα επίπεδα. Ξένοι διαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα απειλήθηκαν. Χλευάστηκαν. Στην ομοσπονδία σφύριζαν αδιάφορα. Έλεγε πριν από αρκετούς μήνες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος πως δεν μπορεί να φέρει ξένους διαιτητές από την Ιταλία, την Γερμανία, την Αγγλία γιατί κοστίζουν πολλά. Μα καλά, από την τσέπη του θα έβαζε τα χρήματα;

Οχι φυσικά, αλλά για να πειστούν να έρθουν οι πρωτοκλασάτοι στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον. Να μην απειλούνται, να μην τραμπουκίζονται.

Έχουμε και την εδώ επιστασία. Για παράδειγμα φιλοξενείται ο αξιότιμος Παναγιώτης Βαρούχας στο Metropolis και υπερασπίζεται με πάθος τους Έλληνες διαιτητές. Μονίμως. Έχει μία σταθερή άποψη. Έλα όμως που ποτέ δεν παραδέχθηκε δημόσια, πως οι Έλληνες πρωτοκλασάτοι κάνουν διαιτητικά λάθη που δεν επιτρέπονται για τις ικανότητές τους. Γιατί τα κάνουν; Προφανώς διότι φοβούνται.

Που καταλήγουμε λοιπόν; Ότι κάποιοι από τους ισχυρούς, δεν θέλουν. Επιθυμούν να υπάρχει τοξικό περιβάλλον. Η δε Πολιτεία, αντί να πιάσει τους φυσικούς αυτουργούς και να καταλήξει στους ηθικούς και υποκινητές, βαυκαλίζεται. Δεν θέλει να κάνει τζιζ. Δεν θέλει να αγγίζει τα άδυτα. Και φθάνουμε στο σημείο, να ευνοούνται (όλως παραδόξως και απροκάλυπτα) και πάλι οι μεγάλες ομάδες του Λεκανοπεδίου.

Δεν είδα για παράδειγμα να ευνοείται ο ΠΑΟΚ, κάπου. Δεν θα μπορούσε βρε αδελφέ; Μα καλά, αφού…. ελέγχει κατά το ήμισυ την ΕΠΟ. Έτσι δεν λένε οι αντίπαλοί του; Είδε κανείς κάποιου είδους εύνοια; Πάντα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μεγάλους;

Προσέξτε μιλάμε για την μοναδική ομάδα που είναι σε τριπλό ταμπλό. Καμία άλλη. Όλες αποκλείστηκαν, δεξιά και αριστερά. Με όλα αυτά, πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει κάτι άμεσα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.