Στην ΑΕΚ πορώνονται με το αφήγημά τους, αλλά σημασία έχει η... άποψη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Ξαφνικά, όλα καλά κι ωραία πάλι στην ΑΕΚ. Τα ενωσίτικα “λιοντάρια”, που ήταν άχρηστα και ο προπονητής τους, που ξανάγινε σπουδαίος, είναι έτοιμοι να “κατασπαράξουν” τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

 Και πρέπει να κρεμάσουν στα αποδυτήρια τη δήλωση του ασεβή Λουτσέσκου περί “μικρής” ΑΕΚ για να πωρωθούν και να πάρουν την πρόκριση, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ...

Ετσι βλέπουν μετά το 0-0 της Τούμπας την ομάδα τους οι κιτρινόμαυροι κονδυλοφόροι, έτσι βλέπουν και τον δεύτερο αγώνα. Ισως να μην καταλάβουν ποτέ ότι όταν μια ομάδα δεν έχει την ποιότητα που χρειάζεται για να είναι οι δυνατότητές της ανάλογες με τους στόχους που θέλει να βάζει, μοιραίο είναι να υποχρεώνει τους οπαδούς της και τους προπαγανδιστές της σε σκωτσέζικο ντους. Και η δική τους ομάδα τέτοια είναι. Μια κρύο, μια... χλιαρό. Ούτε καν ζεστό.

Τώρα, μετά τις κρυάδες στο Πρωτάθλημα από ΟΦΗ και Παναιτωλικό, βρέθηκαν απροσδόκητα στη φάση του χλιαρού επειδή ο μετριότατος ΠΑΟΚ δεν κατάφερε το αυτονόητο στην Τούμπα. Να τους διαλύσει και να τους βάλει στην κατάψυξη. 

Τώρα η ομάδα τους έγινε στους ευσεβείς πόθους τους ανώτερη από τον ΠΑΟΚ και απλά στο δεύτερο ματς πρέπει να αποδείξει με την πρόκριση την ανωτερότητά της, μια που στο πρώτο μόνο από ατυχία δεν νίκησε.

Καμία έκπληξη. Αυτό το αφήγημα είναι το μόνο που θα μπορούσε να τους κρατήσει σε εγρήγορση και να τονώσει κάπως το ηθικό τους, που ήταν σμπαραλιασμένο όταν ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ. 

Ο ΠΑΟΚ που... βαρέθηκε τα τελευταία χρόνια να ταπεινώνει την ΑΕΚ όπου τη βρίσκει, ο ΠΑΟΚ που συνήθισε τους θριάμβους στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ που εκεί κατακτά το Κύπελλο με αντίπαλο όχι μόνο την ΑΕΚ, αλλά και τον Ολυμπιακό. 

Θα μπει στη ρεβάνς με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, χωρίς ανεξήγητα πειράματα από τον Λουτσέσκου; Θα είναι σοβαρός και ταυτόχρονα παθιασμένος; Θα είναι αποτελεσματικός; Θα κάνει τη δουλειά που δεν τέλειωσε στην Τούμπα;

Εμείς ξέραμε πολύ καλά, πριν καν αρχίσει η αγωνιστική περίοδος, ότι και η ποιότητα του ΠΑΟΚ περνά κάτω από τον πήχη των στόχων του. Το αναγνωρίσαμε, δεν το κρύψαμε ποτέ, αντίθετα το φωνάζαμε κάθε μέρα και ακόμη και σήμερα, μια που βρισκόμαστε και σε μεταγραφική περίοδο, επιμένουμε στην αναγκαιότητα της ποιοτικής ενίσχυσης του ρόστερ. 

Ομως, για όνομα του Θεού. Η ΑΕΚ καλύτερη από τον ΠΑΟΚ; Πώς; Γιατί; Με ποια λογική; Με ποια κριτήρια; Ακόμη και ο φετινός προβληματικός μέχρι σήμερα ΠΑΟΚ είναι ανώτερος από την πολύ πιο προβληματική ΑΕΚ. Και για το αντίθετο δεν μπορεί να μας πείσει ούτε ένας αγώνας, ούτε ένας Τσούμπερ, ούτε ένα άρθρο, ούτε και η επιμονή κάποιων ΑΕΚτσήδων να φαντασιώνονται τίτλους και μεγαλεία που δεν αντέχει το αγωνιστικό μπόι της ομάδας τους.

Αυτή, ωστόσο, είναι η δική μας άποψη. Σημασία έχει η άποψη των παικτών του ΠΑΟΚ και του προπονητή τους. Αυτήν περιμένουμε να “ακούσουμε” στον επαναληπτικό της Τετάρτης. Αυτή είναι η μόνη που “μετράει”. Αλλά, βέβαια, προηγείται ένα δύσκολο ματς με τον Βόλο, αύριο. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.